Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dropper post ile ilgili deneyim sahibi olanlar?

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Tepki
10.032
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Selamlar herkese,

Uzun bir yol bisikleti ve şehir bisikleti tecrübemin yanına bir de dağ bisikleti macerası ekledim. 1 yıldır Rockrider Xc 100 kullanıyorum. Bisikletimden inanılmaz memnunum ve hem işe gidip gelirken kullaniyorum, hem de fırsat buldukça arazi sürüşü yapıyorum.
Ancak arazi sürüşünde dikkatimi çeken bir konu var, bazen inişlerde selenin yüksekliği güvenlik açısından problem yaratabiliyor.

Ardından dropper post olayını keşfettim. Forumda çok sınırlı bilgi olsa da youtube'dan epeyce yabancı kaynağa ulaştım.

İşe gidip gelirken bile (maalesef güzergah çok engebeli) 3 sefer sert iniş ve tırmanış yapıyorum. Biraz da agressif kullandığım için bu aparatın işimi kolaylaştıracağını düşünüyorum. Arazi sürüşlerinde zaten performans odaklı kullananlar memnun gibi.

Sizler ne düşünürsünüz, bu maceraya girismeli miyim, faydasini gorur müyüm, aliex ürünlerine guvenebilir miyim, yoksa deneyimsiz olduğum bir konuda riske girip paraya kıyıp pro koryak gibi maliyeti çok yüksek bir ürüne mi yönelmeliyim, ne yapacağımı hic bilemiyorum, deneyimli arkadaşlarımız yardimci olurlarsa cok minnettar kalacağım.

Sevgiler, hayirli forumlar.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Scudo
@Kuzey Ege öncelikle bisikletin dropper post destekliyomu ona bakman lazım.onu içinde kabloların kadronun içinden geçiyo olması lazım.geçmiyosa alternatif dropperposlar var onlardan alman gerekir.
alixten dropper post önermem ne çıkacaği belli olmaz.

Screenshot_20240420_192125_Chrome.jpg

Alternatif dropper post dediğim bunlardan.Maviyle işaretlediğim yer kablonun takılacaĝı yer.kablo takma yeri kadronun içinde olmamalı,açiķta olmalı.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Kuzey Ege
Aliexpress'ten alınmasında bence bi sorun yok. Alü alacaksın çünkü. Karbon gibi öncesinde sinyal vermeden bir anda kırılacak bişey değil. Haftada bi geriye doğru bükülme var mı diye göz kontrolü yeterli olur. Bunların manuel olanı da vardır muhtemelen. QR sele kelepçesi gibi, kelepçeyi gevşettiğinde içindeki yay seleyi hafiften yukarı doğru itiyodur, sen totonla yeni yüksekliğe karar verip sol elinle kelepçeyi sıkıp sabitlersin. Böylece kablo/tetik eklemeye gerek kalmaz sisteme.

Ha bu arada, başlığın "Uzayan kısalan (dropper) sele borusu" olarak değiştirilmesini öneriyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Kadrom
@Kuzey Ege öncelikle bisikletin dropper post destekliyomu ona bakman lazım.onu içinde kabloların kadronun içinden geçiyo olması lazım.geçmiyosa alternatif dropperposlar var onlardan alman gerekir.
alixten dropper post önermem ne çıkacaği belli olmaz.

316458 dosyayı görüntüle

Alternatif dropper post dediğim bunlardan.Maviyle işaretlediğim yer kablonun takılacaĝı yer.kablo takma yeri kadronun içinde olmamalı,açiķta olmalı.
Kadrom iceriden gecen sistem ile uyumlu degil, bu nedenle external urunlerle ilgileniyorum, tesekkur ederim degerli yorumunuz icin.

Gerçekten buna ihtiyaç duyuyorsanız alın, çok düşünmeye gerek yok. Eskiden düşündürüyordu, çünkü çok az sayıda dropper post üreticisi vardı ve fiyatlar oldukça yüksekti. Şimdi önüne gelen marka zaten bu borulardan üretiyor, çok fazla çeşit ve ve fiyatlar da eskiye göre çok daha uygun. Kablo ile çalışan, dışarıdan bağlantılı bilindik bir marka tercih etmeniz yeterli bence. Aliexpress ürünlerini bilmiyorum, oradaki yorumlara da güven olmuyor, çünkü yorumların gidişatı ile çok rahat oynayabiliyorlar, buna aldığım birçok üründe şahit oldum.
Bi kere bu sele borusuna alıştıktan sonra kolay kolay geriye dönmezsiniz. Buradaki kritik nokta onu ne kadar kullandığınız, yani bir sürüşte ne kadar indirip kaldırıyorsunuz :) ona göre en doğru kararı zaten siz verirsiniz

• Beğen

Bir konuda bilgeye ihtiyacım var. Rock Shox Reverb Vario dropperde amartisör özelliği var mı. Sadece suspansiyon özelliği için alacağım. İşime yarar mı.

Bir konuda bilgeye ihtiyacım var. Rock Shox Reverb Vario dropperde amartisör özelliği var mı. Sadece suspansiyon özelliği için alacağım. İşime yarar mı.
Maalesef yok, onun özelliği sadece düğmeye bas yukarı çıksın düğmeye bas aşağıya insin. Öyle süspansiyon falan yok.

@Kuzey Ege, konudaki soruyla ilgili değil; ama deneyiminizi merak ediyorum.
Ben de yol ve şehir bisikleti kullanıyorum. Tabii ki şehir bisikletini kullanmak (hızı göz önünde tutmazsak) ayrı bir konforlu. Şehir bisikletim amortisörsüz.
Bu şehir bisikletinden dağ bisikletine geçmeyi, patikaya girmeyi istiyorum; ama bana konfor olarak çok getirisi olur mu, bu sorunun cevabını merak ediyorum. Şehir ve dağ bisikletindeki hissiyatınızı paylaşabilir misiniz?
Siz ve sizin gibi her ikisini deneyimlemiş arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa, bu maceraya girip girmemeye karar vereceğim.
Başka başlıklarda da buna benzer konular konuşulmuş, çoğunu okudum; ama oralarda genelde yol ve dağ bisikleti kıyaslanmış.
Bir de şehir bisikletimde dişsiz lastik mevcut. Dağ bisikletinin dişli lastikleri ıslak beton veya asfaltta yol tutuşunu hemen kaybediyor mu?

dropper post mtb icin yapilmis en guzel icatlardan biridir. Fakat bu urunun onemi farkli disiplinlerde kendini gosteriyor. Ornegin XC tarzi bir surus yapiyorsaniz cok ihtiyaciniz olmaz bence ama enduro, all mountain tarzi bir surus yapiyorsaniz bu urun sizin icin olmazsa olmazdir. Fakat bisikletiniz daha cok XC tarzi surusler icin uygun dolayisiyla bence cokta ihtiyac duymazsiniz. Ama almayi dusunuyorsaniz kesinlikle aliexpress degil bilindik bir marka almanizi tavsiye ederim, cunku cok cabuk bozulabilen bir urun. dev markalar dahi ilk birkac sene cok ciddi sorunlar yasadilar, fakat son cikan urunler gayet guzel. external cable bir urun bakmaniz gerektigi icin cok fazla alternatifiniz olmayabilir, sanirim brandX markasinin external tipi vardi . Umarim yardimci olmusumdur

• Beğen
@Kuzey Ege, konudaki soruyla ilgili değil; ama deneyiminizi merak ediyorum.
Ben de yol ve şehir bisikleti kullanıyorum. Tabii ki şehir bisikletini kullanmak (hızı göz önünde tutmazsak) ayrı bir konforlu. Şehir bisikletim amortisörsüz.
Bu şehir bisikletinden dağ bisikletine geçmeyi, patikaya girmeyi istiyorum; ama bana konfor olarak çok getirisi olur mu, bu sorunun cevabını merak ediyorum. Şehir ve dağ bisikletindeki hissiyatınızı paylaşabilir misiniz?
Siz ve sizin gibi her ikisini deneyimlemiş arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa, bu maceraya girip girmemeye karar vereceğim.
Başka başlıklarda da buna benzer konular konuşulmuş, çoğunu okudum; ama oralarda genelde yol ve dağ bisikleti kıyaslanmış.
Bir de şehir bisikletimde dişsiz lastik mevcut. Dağ bisikletinin dişli lastikleri ıslak beton veya asfaltta yol tutuşunu hemen kaybediyor mu?
Ben uzun zamandir sehir icinde ulasim icin mtb kullaniyorum. Eskiye gore inanilmaz seri ve hizli gidiyorum, cunku alet yere cok saglam basiyor. Eskiden ulasim icin yol bisikleti ve sehir bisikleti kullaniyordum. Simdi daha rahatim.
Bisiklet 3 tane olunca evde yer sikintisi olustu, sanirim sehir bisikletini elden cikaricam.
Uzun suruslerimi de mtb ile bikepacking seklinde yapmayi dusunuyorum. Sanildigi kadar yormuyor kalin tekerlek. Rampa inislerinde acayip guven veriyor. Sevdim ben dag bisikleti olayini. Bir sure sonra bunu da elden cikarip karbon rockrider almayi dusunuyorum hatta.

Merhaba,
Dropper post ne kadar zorlasam aşağıya inmiyor. Youtube videoları gidondaki lever'dan gerginliği artırın tavsiyesinde bulunuyor. Lakin bendeki lever eski tip (körüklü) Oradan tele ulaşıp gerginliği artırabilir miyim, emin olamadım. Kablonun ucundaki somunu bir kaç tur açtım ama bir sonuç alamadım. Bisiklet uzun süredir yatıyordu. Sele borusunun üzerinde reverb (herhalde Rockshox'un ürünü) yazılı. Problem ne olabilir? Bir de diyelim ki dropper'larla ilgili olarak söylenen "çabuk bozuluyor" iddiası doğru veya ben alışamadım, bisikletin yapısında standart sele borusuna dönmemi engelleyecek bir özellik var mıdır (Scott 910)

PS Dropper post tamir veya bakım hizmeti veren bir yer var mıdır Ankara'da? Erdoğanlar?

Son düzenleme:
Erdoğanlar'a sordum. Aslı Bisiklet'e yönlendirdiler. Aslı Bisiklet de Velo İstanbul'a yönlendirdi. Rockshox dropper post'a servis veriyorlar. Tam bakım TL 4500 civarında imiş. Dropper Post bakım veya tamiri için bu yolu izleyen var mı ve memnun kaldınız mı? Bu konuda başka tecrübeleri olan varsa, lütfen paylaşsınlar.
Selamlar,
Hakan

Erdoğanlar'a sordum. Aslı Bisiklet'e yönlendirdiler. Aslı Bisiklet de Velo İstanbul'a yönlendirdi. Rockshox dropper post'a servis veriyorlar. Tam bakım TL 4500 civarında imiş. Dropper Post bakım veya tamiri için bu yolu izleyen var mı ve memnun kaldınız mı? Bu konuda başka tecrübeleri olan varsa, lütfen paylaşsınlar.
Selamlar,
Hakan

Şu aşağıda linkini verdiğim firma sırf bu işlerle uğraşıyor. İzmir Gaziemir'de. Ben bi kere arka shock süspansiyonu bakıma vermiştim, memnun kalmıştım. Fiyatları çok ucuz değil ama bu verilen fiyattan daha ucuz fiyat vereceği kesindir. Instagram'dan mesaj ile sorabilirsiniz fiyat.

(link)

instagram.com/tg_workshop_/

Şu aşağıda linkini verdiğim firma sırf bu işlerle uğraşıyor. İzmir Gaziemir'de. Ben bi kere arka shock süspansiyonu bakıma vermiştim, memnun kalmıştım. Fiyatları çok ucuz değil ama bu verilen fiyattan daha ucuz fiyat vereceği kesindir. Instagram'dan mesaj ile sorabilirsiniz fiyat.

(link)

Hemen arıyorum. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: ratm

(link)

Ya, çok sağolun. Öncelikle Reverb yağı eklememi tavsiye etti. Olmazsa gönderirsiniz dedi. Ve O ring değişimi dahil rebuild için çok makul bir fiyat verdi. Sormadan öğrenilmiyor bazı şeyler. Selamlar.

• Beğen
Tepkiler: ratm
Ben uzun zamandir sehir icinde ulasim icin mtb kullaniyorum. Eskiye gore inanilmaz seri ve hizli gidiyorum, cunku alet yere cok saglam basiyor. Eskiden ulasim icin yol bisikleti ve sehir bisikleti kullaniyordum. Simdi daha rahatim.
Bisiklet 3 tane olunca evde yer sikintisi olustu, sanirim sehir bisikletini elden cikaricam.
Uzun suruslerimi de mtb ile bikepacking seklinde yapmayi dusunuyorum. Sanildigi kadar yormuyor kalin tekerlek. Rampa inislerinde acayip guven veriyor. Sevdim ben dag bisikleti olayini. Bir sure sonra bunu da elden cikarip karbon rockrider almayi dusunuyorum hatta.

Döndüm dolaştım bende aynı mantığa geldim. Manisa'da oturduğum dönemde yol bisikleti daha çok kullanıyordum ama Denizli'ye dönüp üzerine bir de mtb toplayınca çıktığım sürüşler onun üzerine ağırlaştı bir kaç kez ufak kamplı tur da yapıp sağına soluna eşyamı bağlayınca hepten buna döndüm, mtb ile bikepacking olayı ayrıca çok hoşuma gitti. Hatta bu macerada yol bisikletini de ilana koydum. Bu aralar şehir dışı fabrika kurulumuna gitmekten hiç bir şeye fırsat kalmadı. Dropper sele borularına (bikepacking) çanta takılması çok önerilmiyor. Geçen sefer ben sadece tişört ve alt kıyafet bağlamak için kullanmış olsam da inişlerde dropper kullanamadığım için aradım. Buna çözüm olarak aslında alttaraftaki ürünler var ama malum döviz kuru ve gümrük durumları ile bize pahalıya patlayacak ürünler.
(link)
(link) şu tarz bir şey olabilir, (link)
(link) Ultra mesafe yarışlarında dropper olsun yada olmasın bunu kullanan kişi sayısı da bir hayli fazla.

Son olarak vaktiyle wiggle üzerinden almış olduğum Brandx Ascend dropper almıştım onu kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Döndüm dolaştım bende aynı mantığa geldim. Manisa'da oturduğum dönemde yol bisikleti daha çok kullanıyordum ama Denizli'ye dönüp üzerine bir de mtb toplayınca çıktığım sürüşler onun üzerine ağırlaştı bir kaç kez ufak kamplı tur da yapıp sağına soluna eşyamı bağlayınca hepten buna döndüm, mtb ile bikepacking olayı ayrıca çok hoşuma gitti. Hatta bu macerada yol bisikletini de ilana koydum. Bu aralar şehir dışı fabrika kurulumuna gitmekten hiç bir şeye fırsat kalmadı. Dropper sele borularına (bikepacking) çanta takılması çok önerilmiyor. Geçen sefer ben sadece tişört ve alt kıyafet bağlamak için kullanmış olsam da inişlerde dropper kullanamadığım için aradım. Buna çözüm olarak aslında alttaraftaki ürünler var ama malum döviz kuru ve gümrük durumları ile bize pahalıya patlayacak ürünler.
(link)
(link) şu tarz bir şey olabilir, (link)
(link) Ultra mesafe yarışlarında dropper olsun yada olmasın bunu kullanan kişi sayısı da bir hayli fazla.

Son olarak vaktiyle wiggle üzerinden almış olduğum Brandx Ascend dropper almıştım onu kullanıyorum.
Urunler aslinda fena degil ancak bunlari takinca da olay bikepacking formundan cikmis oluyor. Bir nevi turcu bagaji gibi bir hale dönüşmüş.

Bikepacking turlari benim icin daha ön planda oldugundan dolayi sanirim dropper olayindan vazgecmem gerekecek.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri