Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

DT Swiss R24 Spline teker seti kullanan / fikri olan var mı?

Uğur Sabuncu

Daimi Üye
Tepki
314
İsim
Uğur Sabuncu
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba yakın zamanda DT Swiss R24 Spline seti almayı düşünüyorum forumda araştırdım hakkında pek fikir sahibi olabileceğim bir yorum bulamadım bu teker setini kullanan fikrini paylaşmak istiyen var mı ?

Onun dışında maximum 850 TL 'ye kadar olan teker seti aramaktayım.DT Swiss'in ürünlerini mtb bisikletimde kullandığım için tercih ediyorum şuanlık ama başka model önerisi sunabilecek arkadaş var mı ?

Şimdiden teşekkür ederim ilginiz için.

• Beğen
Tepkiler: mustafa.gn
Scudo
Ağırlığı ile akışkanlığı ile gayet güzel bir jant seti. Yalnız şunu sormak istiyorum bir zamanlar benimde baktığım ve piyasa ederi 700 tl civarı olan bu jant seti şu an piyasada yok satıyor. Ne bike24 de ne chainreactionda ne merlinde var. Nereden buldunuz bizi bir bilgilendirirmisiniz.

Ben kısa bir süredir kullanıyorum, çok uzun süre tecrübe edemedim henüz. Yeni aldığım bisikletin üzerinde geldi. O yüzden jant özelinde kesin konuşursam yanıltıcı olabilirim. Jant telleri aero. Kısaca Jantın bende yarattığı hissiyat şimdilik olumlu. genel itibariyle antreman ve cyclocross kullanıma uygun, bunlar kendi sitesinde yazan bilgiler.
(link)
Linkten özelliklerine bakabilirsiniz.
Screenshot_2016-04-19-09-52-56.png

@mustafa ç

Peki mustafa dostum bu jant setinin tubeless hazır çemberden üretildiği yazıyor, şunu sormak istiyorum. Bu jantları tubeless lastiklerlemi kullanıyorsun. Tüplü lastikler ile kullanıyorsan janta bant sardınmı, presta sibop mu kullandın. Sibop hazır delikten geçtimi yoksa genişlettinmi.

@mehmetsunu yazımda da belirtmiştim bisikletin üzerinde gelen jant seti dolayısıyla nasıl geldiyse öyle kullanıyorum. Nasıl geldiği sorusuna gelirsek presta sibopla kullanıyorum. Shrader siboplar girmiyor genişletmek gerekiyor. Jantta bant var.:)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@mustafa ç

Peki iç lastiklimi kullanıyorsun.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Şuan erdoğanlarda satılıyor =D

@Uğur Sabuncu

evet var ama piyasaya göre pahalı gibi.

@mehmetsunu Jant setiniz şuan kaç km gördü ? Ve herhangi bir akort problemi yaşattı mı ?

Ktm Revelator Sky üzerinde gelen jant seti. Ben toplam 100 km kadar hidrolik disk versiyonunu kullandım, sağlam ve akıcı janttı ben o bisikleti çok beğenmiştim. Yalnız benim sürdüğüm Qr lı değil sokma milliydi ve jantlar ısökmek tam bir eziyetti. Sokma mil sıkışıp kalıyordu, bizde ters yönden sokma mile kılavuzla diş açıp çıkartabildik.

Benim bisikletin jantlar dt swiss r 23 spline .ben şahsen çok memnunun ama 24 spline ile aynimidir bilmiyorum,
Ama hub sesi , yuvarlanma, sürati koruma bence gayet güzel.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
Anlaşılan sokma mil haricinde sıkıntı yaşayan arkadaş yok bende zaten qr ile kullanacam pek fazla eşdeğer seçenekte yok sanırım.

@Uğur Sabuncu

Ararsan o fiyatın biraz altına üstüne farklı alternatifler bulursun. Mesela şöyle bir set,

(link)

karbon ağırlığına alü.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için daha öncede kullandığım mtb de toplama olarak DT Swiss'e ait bir jant setim olduğundan markaya hep bir sempatim vardı çünkü beni hiç üzmedi.Spline R24i hakkında kafamda oluşan tek bir bit yeniği vardı yabancı forumlardan bir vatandaş 600 km de 3 adet jant teli kırdığını ve memnun olmadığını belirtmişti artık ne kadar doğru orası tartışılır yada vatandaşın naptığı.
Ama onun dışında diğer kullanan kişiler olsun sizlerden gelen yazılar dahil olmak üzere olumsuzluk belirten olmadı.
R500 ile 750 km lik bir serüvenim oldu akort olarak hiç başımı ağrıtmadı bisikletimide kibar kullandığıma inanırım o yüzden dert etmedim satın aldım bugün elime ulaştı akıcılığı klasik bir DT Swiss işi şaşırtmadı beni.

Tek sıkıntısı başta 350 daha sonra 240 olmak üzere iki göbeğini kullandım üstüne üstlük 36'lı star ratchet ile kullanıyorum rahatsız edici bir hub sesi var zamanla alıştım ama bu jant setinde pawl sistemi kullanılmasına rağmen sesi diğerine 5 bastı sanki teker arasına pet şişe sıkışmış sözde kendimi hub sesini seven biri olarak bilirdim ama gerçekten rahatsız oldum =D

İşin özeti benim gibi amatör bir kullanıcı için uzun süre kullanabileceğim bir jant seti sağlamlığını artık zaman gösterecek...

• Beğen
Umarım diğerlerinde olduğu gibi ses zamanla dahada artmaz =D

• Beğen
Azalıyor sanki:islik: Tam emin değilim.

Ben de bu seti düşünüyorum. Peki bir RS 11 le karşılaştırma yapılırsa nasıl bir sonuç çıkar acaba?

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DT Swiss R24 Spline DB kullanmaya başladım, sanırım içindeki yağ seviyesine göre kullandıkça sesi artacak diye bekliyorum.
çok hafif bir set değil ama akıcı, DT 350 göbekleri baz alınmış sanırım alt yapı olarak.
önde 15x100mm arkada 12x142mm sokma mil ile kullanıyorum, RAT sistemi ile kullandığım için sökmesi bir çok QR sistemden basit,
DT Swiss'in bu konuda QR benzeri milleri de mevcut, sökerken sıkıntı yaşayanlara öneririm.

Kullandığım versiyonda çemberin dış yüzey genişliği 23mm içi 18mm, bu avantaj ile daha düşük basınç ile daha konforlu sürüş sağlanıyor.
Daha düşük basınçta yol tutuş kaybetmeden jant kesiği olasılığı minimize oluyor, aynı zamanda max 130psi basınç öneriliyor çember için.

Disk versiyonundaki çember aynı zamanda cyclocross onaylı bu noktada dayanıklı bir set.

Bir kaç ay içerisinde 300g daha hafif RR 21 Dicut DB planlıyorum, 240s göbeklerin alt yapısını kullandığı için biraz daha üst seri.
Geçmişte disk olmayan RR 21 kullanmıştım, daha sert ve aluminyum Tubeless için en düşük ağırlık alternatiflerinden biri, umarım üzmez.

Geri