Scudo Sports

Duatepe Maratonu - Bisiklet ve Koşu

PuncherZ

Puncher
Tepki
6.194
İsim
Ziya D. Bilgitoğlu
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Cipollini
Bisiklet türü
Yol bisikleti
mi07a.png

29 Ağustos Pazar günü Ankara Polatlı'da düzenlenecek.

60k Bisiklet Yarışı ve 100k Bisiklet Yarışı

10k Koşu, 21k Koşu ve 10 Sanal Koşu

Bisiklet ile ilgili bilgileri paylaşayım:

Uzun Parkur - 100K:
10 Haziran - 30 Haziran: 209 TL (59 TL Bisiklet Federasyonu payıdır)
10 Haziran - 30 Haziran: 179 TL (29 TL Bisiklet Federasyonu payıdır) (Sadece Lisanslı Sporcular, Öğrenciler, 18 Yaş Altı Sporcular)

1 Temmuz - 26 Ağustos: 259 TL (59 TL Bisiklet Federasyonu payıdır)
1 Temmuz - 26 Ağustos: 229 TL (29 TL Bisiklet Federasyonu payıdır) (Sadece Lisanslı Sporcular, Öğrenciler, 18 Yaş Altı Sporcular)

Kısa Parkur - 60K:
10 Haziran - 30 Haziran: 159 TL (59 TL Bisiklet Federasyonu payıdır)
10 Haziran - 30 Haziran: 129 TL (29 TL Bisiklet Federasyonu payıdır) (Sadece Lisanslı Sporcular, Öğrenciler, 18 Yaş Altı Sporcular)

1 Temmuz - 26 Ağustos: 209 TL (59 TL Bisiklet Federasyonu payıdır)
1 Temmuz - 26 Ağustos: 179 TL (29 TL Bisiklet Federasyonu payıdır) (Sadece Lisanslı Sporcular, Öğrenciler, 18 Yaş Altı Sporcular)

Lisanslı sporcular, öğrenciler ve 18 yaş altı sporcular belirtilen avantajdan yararlanmak için, kayıt sırasında DUATEPE-GF2021 kodunu girebilirler. Kitin alımı sırasında durumları ile ilgili belge ibraz etmeleri gerekecektir.

Parkur Bilgileri

Kısa Parkur - 60K

60K-2.jpg

Duatepe_Kisa_Parkur_-_60_Km-Y.jpg

Ride With GPS: (link)

Uzun Parkur - 100K:

100K-2.jpg

Duatepe_Uzun_Parkur_-_100_Km-Y.jpg

Ride With GPS: (link)

Ödüller

Kısa Parkur - 60 km (TL)

GENEL KLASMAN (Toplam 6 Kişi)
Kadınlar (3 Kişi) / Erkekler (3 Kişi)

1. 1.000 TL
2. 750 TL
3. 500 TL

KATEGORİLER (Toplam 36 Kişi)
YILDIZ (14-16) (6 Kişi)
GENÇ (17-18) (6 Kişi)
ELİT (19-34) (6 Kişi)
MASTER(35-44) (6 Kişi)
MASTER (45-54) (6 Kişi)
MASTER (55-+) (6 Kişi)

1. 400 TL
2. 300 TL
3. 200 TL

Uzun Parkur - 100 km (TL)

GENEL KLASMAN (Toplam 6 Kişi)

1. 1.250 TL
2. 1.000 TL
3. 750 TL

KATEGORİLER (Toplam 36 Kişi)
YILDIZ (14-16) (6 Kişi)
GENÇ (17-18) (6 Kişi)
ELİT (19-34) (6 Kişi)
MASTER(35-44) (6 Kişi)
MASTER (45-54) (6 Kişi)
MASTER (55-+) (6 Kişi)

1. 600 TL
2. 500 TL
3. 400 TL

Duatepe Fatihi

Toplam (2 Kişi)

KISA PARKUR (1 Kişi) - 700 TL
UZUN PARKUR (1 Kişi) - 1.000 TL

ÖDÜL DAĞILIMI GENEL TOPLAM: 86 Kişi - 41.000 TL

Web sitesi: (link)

Scudo
Ev sahibi olarak biz ordayız. İnşallah bir önceki organizasyon da yaşanan talihsiz olayı, bu organizasyon ile tarihin tozlu raflarına kaldıracağız 😊

Ev sahibi olarak biz ordayız. İnşallah bir önceki organizasyon da yaşanan talihsiz olayı, bu organizasyon ile tarihin tozlu raflarına kaldıracağız 😊

Aslında yarış için iki çekincem var.
1. Ankara Eskişehir yolu üzerindeki bölüm. Malum ana halter, işlek bir yol. Trafiğe kapatma nasıl olacak? Üstelik yarışın başında geçilmiyor, sonunda geçiliyor. Bu da yolun daha uzun süre kapatılması demek olur. Umarım sıkıntı çıkmaz.
2. Parkur içinde kalan Duatepe çıkışı ve yine aynı yoldan iniş. Yer yer %9'a varan bir rampa. Birileri çıkarken birileri iniyor olacak ve bildiğim kadarıyla tek şerit bir yol. Yarışın atmosferi ile çıkanlar ve inenler sola kayabilir. Bu durum kafa kafaya çarpışmaya neden olabilir. Bununla ilgili bir önlem alındı mı acaba?

1. Ankara Eskişehir yolu üzerindeki bölüm. Malum ana halter, işlek bir yol. Trafiğe kapatma nasıl olacak? Üstelik yarışın başında geçilmiyor, sonunda geçiliyor. Bu da yolun daha uzun süre kapatılması demek olur. Umarım sıkıntı çıkmaz.
2. Parkur içinde kalan Duatepe çıkışı ve yine aynı yoldan iniş. Yer yer %9'a varan bir rampa. Birileri çıkarken birileri iniyor olacak ve bildiğim kadarıyla tek şerit bir yol. Yarışın atmosferi ile çıkanlar ve inenler sola kayabilir. Bu durum kafa kafaya çarpışmaya neden olabilir. Bununla ilgili bir önlem alındı mı acaba?
2. soru için bi sürüş yapıp bu hafta sonu cevap verebiliriz belki de gidiş geliştir yol bilemiyorum
1. soru için bence de zor esk yolunu 16 km çift taraflı kapamak (belki de tek tarafı kapatılacak kuka ile gidiş geliş parkur yapılacak bilemiyorum tamamen tahmin) ancak olumsuzluk olursa diye organizasyon ekibince alternatif rota seçeneği var denmişti.

Ben katılıyorum bu yarışa.

1. Soru için sakarya kışlasının olduğu yere varmadan bariyerlerin ortasındaki büyük dubalar kaldırılıp dönüş yeri ayrılacak. Sıkıntı çıkmayacağına inanıyoruz
2. Soru için Duatepeye dönerkende çok dikkat etmek gerekiyor o dönüş biraz çakıllı şuan tabi düzeltilmesi planlanıyor şu anda çalışmalar var. 2 farklı yol var ve dediğim gibi yol yenileniyor ve kaymak gibi asfalt atıyorlar. Duatepeden inerken gerçekten dikkat etmek gerekiyor keskin virajlarda var ayrıca çıkış yoluda, giriş yoluda biraz tehlikeli.
3. Ayrıyeten en son geçen pazar uzun parkur testi yaptığımızda yolların kazılmış olduğunu farkettik inşallah tez zamanda belediye düzeltir.
4.Kısa ve Uzun parkurun testini youtube kanalımda paylaştım birazcık acemilik oldu videoda, şu anda link atamıyorum buraya ama youtubeye Ahmet Akıncı yazıp kanallara tıklarsanız orada parkur test videosunu bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ben organizasyonu düzenleyen Şule hanımla görüştüm bugün Eskişehir yolunu kapatmak iç n Polatlı valiliğine yazı yazdıklarını cevabı beklediklerini iletti yol kapatma olmaz ise de alternatif bir yol daha varmış onu değerlendireceklerini iletti Duatepe tırmanışı inişi için de yolun kukalarla ayrılacağını söyledi bu pazar parkur testi yapmayı düşünüyoruz test sırasında da elimizden geldiğince risk analizi fizibilite çalışması yapıp organizasyon ile paylaşmayı düşünüyorum

259TL ücretin içinden mevcut federasyona gidecek olan pay sebebi ile yarışı pas geçiyorum. BU rezil federasyon değişmedikçe kendilerine gidecek pay sebebi ile hiçbir ücretli yarışa katılmayı düşünmüyorum ki Eskişehir yolu hariç güzargah gerçekten çok iyi.

Yine de katılacak arkadaşlara keyifli yarışlar dilerim; umarım kazasız belasız zevkle bir yarış koşarsınız. :)

Ben organizasyonu düzenleyen Şule hanımla görüştüm bugün Eskişehir yolunu kapatmak iç n Polatlı valiliğine yazı yazdıklarını cevabı beklediklerini iletti yol kapatma olmaz ise de alternatif bir yol daha varmış onu değerlendireceklerini iletti Duatepe tırmanışı inişi için de yolun kukalarla ayrılacağını söyledi bu pazar parkur testi yapmayı düşünüyoruz test sırasında da elimizden geldiğince risk analizi fizibilite çalışması yapıp organizasyon ile paylaşmayı düşünüyorum

Hocam bizde yarın yani pazar günü Polatlı Bisiklet Grubu olarak 2. kez parkur testimizi yapmayı düşünüyoruz

Hocam bizde yarın yani pazar günü Polatlı Bisiklet Grubu olarak 2. kez parkur testimizi yapmayı düşünüyoruz
Sabah 6 gibi start noktasında olmayı planlıyoruz denk gelirsek birlikte surebiliriz

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Duatepe yolu gidiş ve geliş olmak üzere 2 ayrı yolu var gidişi tarafının sıcak asfaltı tamam

Merhabalar bugün Duatepe uzun parkur testini yaptık genel itibariyle köy yolları güzel 30. Km de sulama borusu için asfalt kazılmış üstü toprakla kapatılmış bazı yerlerde sulama yola yakın konumlandırıldığından yol ıslaktı, güneş enerji panellerinin olduğu bölgedeki tırmanış sonrası inişin sonunda yer yer çukurlar var. Eskişehir yoluna çıkışta hemzemin geçit var. Tren e denk gelen olursa beklemek zorunda kalabilir. Eskişehir yoluda bir çoğunuzun bildiği üzere hızlı bir yol, yolun sağ tarafı biraz pis, tırtıklı tarafın içinde kalan emniyet şeridi araçlar tarafından kullanılmadığından araçların rüzgarları bütün pislikleri emniyet şeridinde atmış yol trafiğe kapanmazsa biraz çileli olabilir. Duatepe tırmanışı da gidişli gelişli çıkış tarafının asfaltı tamamlanmış dönüş tarafının da zifti atılmış yarış tarihine kadar rahatlıkla yetişir bunların tamamını organizatör ile paylaştım bilginize

Check out my activity on Strava: (link)

IMG_20210808_151509_519.jpgIMG_20210808_151509_518.jpgIMG_20210808_093507.jpgIMG-20210808-WA0011.jpgIMG-20210808-WA0026.jpgIMG_20210808_093516.jpgIMG_20210808_085522.jpg

Son düzenleme:
Kısa parkura kaydımı yaptırdım. İlk kez master olarak yarışacağım :) Hızlı bir yarış olur diye düşünüyorum.

İndirimli Oteller

(LÜTFEN OTEL RESEPSİYONUNA DUATEPE KAYIT MAİLİNİZİ GÖSTERİNİZ)

MDS OTEL *** (KAHVALTI DAHİL FİYAT)

TEK KİŞİ: TL.160.-
ÇİFT KİŞİ: TL.240.-
ÜÇ KİŞİ: TL.360.-
İLETİŞİM: 0 312 623 54 54
ADRES: Cumhuriyet Mahallesi Sivrihisar Cad. No.25
(link)

PRESTİJ EVREN OTEL *** (KAHVALTI DAHİL FİYAT)

TEK KİŞİ: TL. 150.-
ÇİFT KİŞİ: TL. 240.-
ÜÇ KİŞİ: TL. 300.-
İLETİŞİM: 0 312 621 01 02
ADRES: Fatih Mahallesi Zübeyde Hanım Cad. No. 1
(link)

ŞALE RESORT OTEL *** (KAHVALTI DAHİL FİYAT)

TEK KİŞİ: TL.140.-
ÇİFT KİŞİ: TL.250.-
ÜÇ KİŞİ: TL. 300.-
İLETİŞİM: 0312 621 29 29
ADRES: Zafer Mahallesi, Eti Cad. No. 72

DUATEPE OTEL *** (KAHVALTI DAHİL FİYAT)

TEK KİŞİ: TL.110.-
ÇİFT KİŞİ: TL. 200.-
ÜÇ KİŞİ: TL. 270.-
İLETİŞİM: 0312 621 10 00
ADRES: Yeni Mahalle, Eti Cad. No. 71

17F29357-C1F8-4B69-9C84-E6DF3E340734.jpeg
kayıt yapıldığında yarı maraton tarihi çıkıyor aman dikkat edin bisiklet yarışı 29 değil 28inde. programa bakınca 28inde olduğu belli gerçi 🚴‍♂️ polatlı da görüşmek üzere

Bir Ankara rezilliği daha mı desek, rota değişti. Saçma bir anternatif rota ve değişen rota profili 😡😡😡

Çok doğal bi durum Eskişehir yolunu kapatmak zordur kaldı ki polatlıya girişte menfez çalışmasından dolayı Eskişehir istikameti 1 km kadar tek şerit şu anda yarın sıcakta hızlı tek yokuşlu bol soğuk asfaltlı çöl içinde rotada ancak manası benim için yüksek bir yarış (Sakarya meydan muharebesine ithafen ) inşallah kazasız patlaksız keyifli bi sürüş olur

Uzundan sonra 1 saat sonra kısaya başlattılar. Çok sıcağa kaldık. Yeni rotada tırmanış çoğaldı, biraz profilimden fazla tırmanış vardı ama çok kötüydü diyemem. Kategori 4. Genel 15. olarak bitirdim.

Screenshot_2021-08-28-17-11-52-30_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Son düzenleme:
Geri