Scudo Sports

dumansız hava sahası GENİŞLİYOR

sizce dumansız hava sahasının genişletilmesi hakkında gorusleriniz

• evet cok güzel bir proje oldu

• hayır bu calısmayı hic begenmedim

• Toplam katılım
    76
@uğur yılmaz

Yalnıs anlamayın benı arkadaslar .Ben sadece sıgara ıcenlere boyle yaklasanlarnda gunluk hayatta farkında olmadan cevre cok fazla zarar verebılerler ( Ugur Yılmaz arkadasım bunu yapıyor demıyorum kesınlıkle )boyle anlasıldıysa da cok ozur dılerım .Sadece gunluk alıskanlıklarımızı hepımız gozden gecırelım ve cevremızı koruyalım .

Not : bu arada bilgisayarımın kalvyesınde bazı turkece karakterler yok busebepten yazılarımda bazı harfler hatalı . Kusura bakmayın

Scudo
hiç kimse kendi zevki için bir başkasının hakkına tecavüz edemez ve vurdumduymazlıkla bu işi yapana ben kendi adıma hakkımı sonuna kadar HARAM ediyorum.ben askerde bile sigara içmedim keyfine düşkün insanlar yüzünden o leş kokusunu tenefüz ediyorum.ve bir sporcu ve daha önemlisi bilinçli bir insan olarak içmediğim sigaranın zararını pasif içici konumunda çekiyorum.bu yasa çok anlamlı bir yasa ve sonuna kadar destekliyorum lakin bu millete sivri sinek değil davul zurna bile az.daha şimdiden zihniyettede olsa istismarlar başladı...

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
Satılmasının yasaklanması tamamen bir insanın özgürlüğünün kısıtlanmasıdır, hiçbir kurum insanın ne içip ne yiyeceğine karşmamamalı. Tabi bunları belirlenen kurallara uygun yerlerde yapar ise. Mesela adamın tekinin evinde sigara içmesine hangi güç karışabilir. Kanuna desteğimizi verelim ama sigara da yasaklansın, satılmasın demek çok gülünç oluyor ve ayrıca kafalarımızdaki yasakçı zihniyeti göstermesi açısında da düşündürücü:mad:

ben diyorumki bir çek cumhuriyeti kadar olamatık adamlar yolda gezerken bile içmek yasak gören kişi şikayet ediyor veya uyardığı zaman adam hemen södürüyor üstelik sokakda izmarit adan adama 60 evro ceza kesiyorlar

bence belediye zabıtasına vereceksin makbuzu gezecek kesecek cezayı ne güzel olur hiç olmazsa belediyelere ek kaynak olur ve de belki de hükümet zam yapmakdan vaz geçer

Uygulamayi sigara icmeyen biri olarak destekliyorum..:)

Simdi yasayi cikaranlardan ayni duyarliligi, gelisiguzel bedava dagitilan ve sadece kapali mekanlari degil tum havayi kirletip mahveden komurler icin de bekliyorum...

@beyazıt akan
Ben çevreme çok dikkat ederim elimden geldiğince korumaya, zarar vermemeye çalışırım.yazında yanlış anlaşılacak bir durum yok hatta ben memnun kalırım bu tür şeylerden.Benim gibi düşünen insanlar çevrelerine nasıl zarar veriyor onuda açıklarsan sevinirim.eğer bende de varsa o özellik kendimi düzeltmeye çalışırım.

Sigara içmeyen ve sigara dumanından rahatsız olan birisi olarak yasaya karşı çıkıyodum açıkcası ama bazı şeylerı yanlış bildiğimi öğrendim sonradan.. Şuandaki 2 sorun kapalı alanlarda tamamen sigaranın yasak olması:

1)Sigara içmek isteyen insanlar için ayrı bölümler oluşturulabilir barlarda, kahvelerde, cafelerde...

2)Taşıtlarda da sigara içilmesi yasak, ama adamın kendi arabasıdır istediği gibi içer devlet buna karışmamalı..(taksi otobüs gibi halkın kullandığı araçlardan bahsetmiyorum)

Herkesin kendi iradesidir çevreni rahatsız etmiyosun istediğin gibi içebilmelisin kapalı alanda da..

Yasaklarla bir yere varabileceğimizi düşünmüyorum, kafa aynı kaldıktan sonra..
İnsanlar bilinçlendirilmeli yasaklar ülkesi olmamalı benim ülkem..

• Beğen
Tepkiler: çirkin
Sigara bence en zehirli bağımlılıklardan biridir. Ayrıca pasif içicilikten insanı ve doğayı tahrip eder. Bu zararların anası olan nesneyi yakarak dumanı (pardon zehri zıkkımı) içine çeken bir insan nasıl olurda bu yasağı kaale alır??? Soruyorum mantıklı ve seviyeli siz saygıdeğer çevredostu forumüyelerine!..?. "Adam zaten yaşamaktan nefret ediyor..! :D"
Bu yasak ona tabiki vızz gelir tırız gider:D
Ama önemli olan tek şey eğitim burada!
Birey sağlıklı yaşamanın kendisine kattığı faydayı bilmeli ve spora bagımlı olmalı ki bu tarz zararlı alışkanlıkları günlük hayattan silip atmalı :eek:..

Bence yasak çok yerinde.

Eskiden otobüslerde de içiliyormuş. Filmlerde bazen görüyorum ve şaşırıyorum. İşte bugünün çocukları da ileride , filmlerde , restoranlarda ve kahvehanelerde sigara içildiğini görünce şaşıracaklar.

Zamanla halkımız buna alışacaktır. Sigara içme oranını şuanda içenler için nasıl etkiler bilemiyorum ama yeni nesilleri bu vebadan önemli ölçüde kurtaracağını düşünüyorum.

Sigarasız bir toplum dileğiyle..

Günde 2 paket olmak üzere 5 yıl içtim ve askerde bıraktım. Toplam 8 yıl oldu bırakalı. Sigara içen kişi (kendimden biliyorum) sigara konusunda tamamen faşist olur. Bu konuda kimseye tolerans göstermek zorunda değilim. Çünkü içen göstermiyor. Çevrede rahatsız olan var mı,çocuk mu var,kapalı alan mı hiç farketmez. Yeter ki içsin. Bu yasağı sonuna kadar destekliyorum. Bunca yıl kafelerde, barlarda,maçlarda aklınıza gelebilecek her yerde biz sigara içenlerin nazını kaprisini çektik. Kışın daracık mekanlarda göz gözü görmez dumanlar altında oturduk. Şimdi kanun yasak diyor. İçmeyin o kadar. Eskiden otobüslerde içildiğini hatırlayın. Yasaklanınca ne kadar tartışma çıkmıştı. Şimdiyse ne kadar absürt geliyor birinin otobüste sigara içmesi. Lütfen ama lütfen hayatınız için inisiyatif alın ve sigarayı bırakın.

Bana göre çıkarılan yasa çok yerinde ama uygulamada görmek lazım ne derece başarılı olduğunu..sigara içmeyenlerin gözü aydın, içenlerin manisa....:D

Yasa güzel umarım uygulaması da bu kadar güzel olur ancak zannetmiyorum.İşletmeler bu konuda çok nazlı.

Sigara içen müşteri içmeyenden daha üstün nedense.

Adamlar iki adım yanda içiyor tüm koku duman üstümüze siniyor yetkiliye söylüyoruz e işte napalım onlar sigara içilebilir yerde diyor ve içilemeyen alanlar daha küçük pek çok yerde.

Aslına akşamüstü sahilde bisiklet yolunun üstüne mangalını koyup yelleyen ortalığı batıran mangalcılara bir duman yasağı gelmeli.

Gözlüğümü takmadan o dumandan geçemiyorum gözümü mahvediyor rezil bir şey :mad:

• Beğen
Tepkiler: çirkin ve azzurro
@Bahadır Efeoğlu

ellerinize sağlık çok önemli bir noktaya değindiniz :boese157: Bizde geçen pazar akşamı 9 civarı sirkeciden bakırköye zor geldik sahilden, nispeten uzakta taşıt yolunda gitsekte dumandan boğuluyorduk Onur arkadaşımla..

sonrasında atılan çöplere değinmiyorum bile :(

Pazar günü caddebostanı akşam üstü görmeyin derim

Bu nasıl bir anlayıştır ya pet şişeden çöpten yürünmüyor çimlerin üstü rezalet !

• Beğen
Tepkiler: çirkin
Gayrısız tüm " İNSANLARIN" oradan yararlanma hakkı var elbette. Biz beğenmiyoruz diye kimseye mangalı yasaaklayacak değiliz. Velakin insan olanında ayrılmış olan yolu kullanmaması esastır. Ama şunu unutmayalım biz genel olarak -istisnalar hariç elbette- yasaklar ya da kurallar bizim işimize geldiğinde uyuyoruz. Yani hadi mangala gidelim dese biri bizde oradaki güruha katılacağız. Mümkün mertebe bu tür sıkıntıları Büyükşehir belediyesine mail atmakta fayda var. Ne olur demeyin topu topu 3 dakika ayırıp şikayetinizi yazın. Yazmazsanız hiç birşey olmaz, ama yazarsanız belki de birşey olabilir.

Sahil elbette herkesin kullanımına açık bir yer ancak mangal yakmak yasak değil mi orada?

Yani bilmiyorum insanlar hangi düşünceyle (düşüncesizlikle ) yapıyor ama ben orada ateş yakınca etraftaki insanları dumana ise boğacağımı düşünüp rahatsız olurum yani mangalında bir yeri var.

Oraya arabasına binip gelen aileler o arabayla yine çok uzağa gitmeden mangal yapabilirler.Ama sahilin cazibesinden olsa gerek orayı rezil ediyorlar.

İnsanca ve düzgün şekilde yapılssa sözüm yok.

Ancak sizin de dediğiniz gibi herkesin yararlandığı alanlar ve o insanlar bu şekilde davranarak mangal yapmayanların hakkını kısıtlıyor.

Evet burada tartışmamız bir sonuca ulaşmaz bunu yazıp iletmek lazım doğru diyorsunuz bu konuda =)

@mathcup

İnsan insandır, İnsanın 1. sınıfı 2. sınıfı olmaz. Bencili, saygısızı, düşüncesizi olur ama 2. sınıfı falan olmaz. İlla ki bir sınıflandırma yapılacaksa o da sigara içip içmemesine göre yapılmaz.

Yasaya gelince, bence çok yerinde ve geç kalınmış bir uygulama. Umarım sadece kağıt üzerinde veya uyarı levhalarında kalmaz.

Sevgiler, saygılar...

@bjk2110

Aynen katılıyorum. Belli bir mevkide o kadar abartılıydı ki yol resmen sis bulutuydu.

• Beğen
Tepkiler: azzurro
ve sagımızda calısan 4 dukkana ceza cok guzel bir bicimde gelmis bulunmakta zabıta arkadaslar sayesinde .. bu uygulama konyada suanda denetleniyor etik cogu cafelerdede durum gecerli arkadaslar hatta bi cafede dısarı olmasına ragmen (bahce ) duman cekici semsiyeler var icen arkadas o semsiye sayesinde duman etrafa dagılmadan yukarı geliyor x)

Geri