Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Duro vs Tora

Hasan Berk

Üye
Tepki
20
Merhaba maşa konusun da biraz kararsız kaldım, 100 maşa alacağım... 2. el olarak Tora ile Duro aynı fiyata geliyor neredeyse... Tora bir XC maşası ama çogu Street bisiklette bu maşa kullanılıyor... Sizce nasıl bir maşa?

Scudo
street bisikletinde hangisini kullanmak daha mantıklı xc maşasımı ? yoksa duro dj maşa mı ? mantık yürütürsen hangi tür sürüş kullanıyorsan onun maşasını alman gerektiğini anlayabilirsin teşekkürler ;)

@Orhan Yıldırım

Tabi kide Duro ama sadece merak ettim tora maşayı kullananlar var yani zorlu koşullara dayana bilen bir maşa ve sanırım durodan daha hafif...

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
Abi 100 maşa alacağım derken? :D :D :D

Problem yok o zaman :D
Böyle 100 maşa alacağım diyince garip çağrışımlar oluştu kafamda :D

@M.Burak KARADAĞ

Ne gibi 100 maşa ile ne yapılırki? :D

Edit: Sözümü geri alıyorum :D

Ne biliyim :D alır satarsın yada ne biliyim bisikletçi arklarına hediye edersin :D
Böyle anormaller tanıdım çünkü :D

Rock Shox Tora U Turn özelliği ile birlikte biraz all mountain tarzına kaçıyo veya hafif enduro sanırım bu yüzden normal xc maşalarına göre biraz daha sağlam oldugu söylenebilir.

Ancak;

Şunu söyliyim şuan kütüphanemin üstünde köprü kısmından kırılmış bi Tora var.

Yani en iyisi amacına uygun yapılmış komponenti kullanmak.

Bu ikisi arasında Duro'yu tercih etmek daha mantıklı.

Eğer anlıyosan iç aksamından biraz istedigin sertlik ayarlarını veya travel ayarlarını yapabilirsin.

Ve Tora kadar kolay kırılmaz.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Berk
@Hasan Berk

130mm duro kullanıyorum , izmirden bir bisiklet dükkanına sahip bir abi gel kısaltalım dedi duronun kısaldığını ilk ondan duydum elime bir miktar para geçince götürcem bakalım 80mm yapabilcekmi :D .. Bencede yüksek olmayan bir bütce için veya başlangıç için en uygun maşa durodur. :)

• Beğen
2011 model duro dj maşalara bak, hatta 20 mm milli olanları oldukça güzel, tora xc değil all mountain maşası, diğer xclere göre sağlam olmasının nedeni budur. marzocchinin dj serisi maşalarında bile suntour iç aksamını kullanması duronun kalitesini göz önüne koyar, iç sisteminden anlarsan bakımınıda kendin yaparsın 2-3 sene kullanır değiştirirsin.

Kesinlikle duro almanı tavsiye ederim. Arkadasım Tora kırdı yaklasık 2-3 ay içerisinde. 2yerinden kırıldı. 6-7 ay da duro kullandı sonra bisikleti çalındı. Bende 3-4 ay kadar Duro kullandım bence Duro almalısın.

• Beğen
sertlik ayarını tam eksiye çeviriyorum downhill yaparken köküne kadar girecek gibi oluyor :D :D zevki anlatamam

@Orhan Yıldırım

Bahsettiğin kısaltama işlemeni bende yapıyorum fakat;130mm lik bir maşanın 80mm maşa ile kayar boruların uzunlukları birbirinden farklıdır. yani 130-80=50mm kısadır.Maşanı 80mm'ye düşürürsen ,15mm lik klavuz milleri maşayı dış tüpe sabitlemek amcıyla kullanılmaktadır.Üretim sırasında maşanın boruları 130mm travel kullanılacağı için bu amaca göre yapılmıştır.Yani kayar borular uzun tutulmuştur.130mm'yi 80mm çevirince ekstra olarak kayar borular 50mm yani 5cm dış tüpe dorğu içeri girmiş olacaktır.Eğer bu durumda 80mm çalışmaya mahruz kalırsa kurs'u yanı traveli bu koşullarda asla tamamlayamaz maşanın dış tüpün en lat kısmına kayar borular, klavuz milini bağlantı vdiları için merkezleme bakalitlerini çarparak kırabilir.Hatta maşanı dahi kilitleyebilir.Belkide maşan bu koşullarda sacdece 30-40mm kadar çalışır :D Ama 130mm'yi 100mm kurtarabilir.

Bu duronun 2009 model maşalarının Travelini yükselte bilirmiyiz? yani bir gün street yaparken 10mm bir gün iniş yaparken 140mm 160mm kullana bilirmiyiz?

@Hasan Berk
Duro Dj 'in 80-100-130mm travele sahip seçenekleri vardır. Örneğin 100mm travele sahip bir maşayı 130mm ye yükseltilemez bunu tam tersi olur yani 130-100mm olur. ;)

Geri