Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Düşük maliyetli Gidon çantası

Rhodiumm

Forum Demirbaşı
Tepki
2.308
İsim
Ayberg
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhabalar. Havaların ısınmasıyla birlikte günlük(veya bir kaç günlük) turlara başlayacağım. Yaza bir sürü planım var bile :harika: Sele altı çanta olarak 10L çanta siparişi verdim. deca3.jpg

Konaklama işini çadırma yapmayacağım. O yüzden kıyafet, ayakkabı, küçük elektronik eşyalar olacak yanımda. E bikepacking olduğu için minimum şekilde olmalı. 10L'lik sele altı çanta yetmezse diye bir de gidon çantası düşüncem var. Fakat aliexpress'te 100 lira fiyatı var.deca2.jpg

Öğrenci halimle çok masrafa girdim zaten. Bu yüzden dün decathlonda bir çanta dikkatimi çekti. Hani hepimizde olan küçük sırt çantası var ya :D Onun daha poşetimsi versiyonu. deca.jpg
15 lira fiyatı var. Ben bunu gidon önüne sabitleyebilir miyim ? Sabit durur mu, sıkıntı çıkarır mı ? İçinee 2-3 tshirt, yağmurluk, powerbank, pil koysam yeterli. 10L yazıyor ama o kadar alır mı bilemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

Scudo
Çantayı tıka basa doldurup sıkıştırmadığınız müddetçe çok kullanışlı olmayacaktır. Gidona sabitlemek için 2-3 adet lastik kanca kullanmanız gerekecek.

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
@specific

Evet tıka basa dolduracağım tabiki. 2 tane klipsli kayış tutmaz mı ?

Klipsli kayış ya da kancalı lastikler uygun olur. Kancalı lastiğin, çantayı 1'den fazla sarma ve farklı yerlere tutturma/sabitleme avantajı var.

Sabitlemeyi bilmem ama bu çanta bende var ve çok ince, içine sadece kıyafet koyabilirsin ve arkadaşın dediği gibi tıka basa doldurman gerek yoksa şekilsiz oynak bir şey olur.

Hocam cırt bant en iyisi. Şuradakine benzer küçük bir operasyonla herhangi bir ayakkabıcı ya da çantacı bu işe çok rahat yapabilir. Ben daha yeni yaptırdım.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Haydar Korkmaz
@jestercat

Tabi, narinliğinden ve sürtünmelerden dolayı bu çantanın yolda bir yerde yırtılabileceğini düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Bende bulunan daha sert olan versiyonunu denedim. Gayet iyi oldu. Güzel bir bağlama ile , bir de kancalı lastikle desteklenirse çok sağlam olur. Ama böyle de iş görür. 100 lira cebimde kaldı :D

IMG_20190406_112608.jpgIMG_20190406_112622.jpg

194369

194370194372

Yegenimle Mayis ayında Çanakkale den Muğla Fethiyeye Sahilden Bisiklet turu düşünüyoruz 2 haftada gidebildigimiz yere kadar artik cunku geze geze gidecegiz...

Aslında aklımda vardi da bu kadar kapsamlı uzun tur yoktu yeğenimde Ankaraya yanima gelince fikrime gidelim yanıtını verince eksik ne var alayim dedim,
Bir heybe alsaydım aslında bikepacking ile uğraşmazdım ama Aliexpres ve Erdoğanlar bisikletten Çantaları daha once ki aylarda almistim bir daha heybe almakta istemedim.Tek bisiklete yuklenirsek bu sefer turda biri çok hafif olacak biri ağır zaten biri yol bisikleti mtb ye maxxis detonator 1.5 yedek lastikleri takacağım.

Kamera için en uygun bulduğum gidon cantasi Turkiyede Merida marka gidon çantası oldu 170 lira Diğer topeak gibi 300 500 liralık çantalara gore ucuz:)
Ayrıca 2 power bank ve tüm kablo şarj cihazları 1 2 de ufak eşyaları aliyor içine
Erdoganlardan 220 liraya aldigim arka topeak çanta da 8 litre hacim.var ve yanları acilmiyor yanlis almisim hem yol bisikleti hem de bu topeak çantaya
1 adet termal içlik
1 adet Eşofman
1 Adet şort
2 Atlet ve Iç çamaşırı
2 3 çorap
1 Yağmurluk
2 Tshirt
1 Adet Bisiklet forması
1 Adet kapri sigdirdim hatta bikepacking bir kaç eşya daha aliyoe digeri daha almıyor yalnız bikepacking çanta sallanıyor ayarlayamadım doğru dürüst sele biraz kısa olduğu için ipler kavriyamiyor ama onu da halledecem iplerle...
Sonuçta 2 bisiklet kıyafetlerimizi aliyor.
Yemek yolda yiyeceğiz Daha önceden gürcistana gittim bisiklet ile dışarıda yemiştim hep yalnız çadırda kalmamız lazim havanın iyi olması lazim:)yoksa hesap açılıyor...

Bunun dışında tripod yedek batarya Kamera için polarize lens aldim power bank im xioami 20000 mah 6 saatte dolduğu için aldim 4 kere telefonları sıfırdan şarj ediyor artık yolda kahvehane vs bulur isem rica minnet hem kamera hem de telefonlar şarj ederiz çünkü solarlar ise yarayanlari çok pahalı gereksiz de yük.
Çadırın eski turlardan vardi mtb bisiklete sabitleyeceğiz, mat ve tulumları her iki bisiklete eşit bağlayacağız zatrn bu malzemeler hacimli ama hafif sıkıntı çıkarmayacak otobüs firmaları da sıkıntı çıkarmaz ise onun dışında da hava yafa her hangi bir durum kötü olmaz ise bize pedallamak kalıyor ...çadır ve matlar Fatsada ki evimizde olduğundan onları henüz yerlestiremedim birde arkadaşlara sormak istediğim bisiklet çantaları (shimano belden destekli) ile 1200 km civarı sürebilecek yolsa 2 3 kg lik eşya taşısam belimi çok ağrıtirmi tavsiye ve tecrübelere ihtiyacım var çünkü az da olsa bir iki eşyanın çantada taşınması gerekiyor.yine bir şeyler ekler isem buraya resim atarim tulumu decathlondan aldim 40 lira ankarada 0 5 derece arasında denedim mayıs 'ta her halde egede sıkıntı olmaz ama 10 15 derece ideal ölçütü

Dosyalar

• 20190323_135155.jpg
    20190323_135155.jpg
    1,1 MB · Okunma: 9
  • Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
@can akıncılar

Sele altı çantasının kayışlarını mümkün olduğu kadar sıkın. Tam doldurmadıysanız iyice kıvırıp ucundaki kayışları da iyice sıkmanız lazım ki sallanmasın. Sırt çantası için 1-2 saatten ağırlaşıyor ve çekilmez oluyor diye okumuştum. Sadece şehiriçi ulaşımda kullanın diyorlar. O yüzden mümkün olduğunda üstünüze değil bisiklete yüklemeye çalışın. Hele uzun turda sırt çantası çok ağrılı olacağını düşünüyorum. Şimdiden keyifli sürüşler :harika:

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
Geri