Scudo Sports

Duvar askısı akortu bozar mı?

Hastateker

Forum Bağımlısı
Tepki
737
İsim
Osman Özgün Yıldız
Bisiklet
Trek
Merhaba saygıdeğer arkadaşlar :)
Bisikletimi kutusunda izlerken merakımı dinlendirmek amaçlı bi konu açmak istedim:
Bisikleti muhafaza etmek için tekerlekten asılarak kullanılan duvar askısı almak istiyorum. Hem daha az yer kaplar dik durduğu için hem de şık duruyor. Fakat aklıma bir soru geldi. Bisiklete günde 8 saat binen biri olsa bile o bisiklet 16 saat boyunca asılı kalacak ve tüm ağırlık asılı olduğu jantta olacak. Jant yolda giderken tüm darbelerini dıştan içe doğru alırken 16 saat boyunca içten dışa bi ağırlığa maruz kalacak.
Jantın akort ayarı bozulmaz mı?

Scudo
Tellerin akordu düzgün ve teller gerginse bozulmaz. Jantlar zaten teller doğrultusunda gelecek darbelere dayanacak şekilde örülüyor. Sonuçta Üzerinde yeri geliyor 80 kg. binici, artı yük varken frenlediğinizde teller üzerinde muazzam bir baskı oluyor. Askıda kaldığı süredeki 13-20 kg kendi ağırlığı etkilemeyecektir. Ancak janta yandan darbe gelmesi halinde (göbeğe dik) akor bozulması veya benzeri hasarlar oluşabilir.

• Beğen
Tepkiler: Hastateker
@sezgindurmus
Dikey konumda 12.6 kg ağıelığında bir bisiklet bozmaz mı yani? Yandan darbeler sonucunda bozulduğunu biliyorum evet, peki ilk başta sıfır bisikletin jant ayarı bozulur mu?
Hiç binilmemiş bisiklete ilk binilince bozulur mu jant ayarı?

Çok uzun vadede belki biraz bozulma olur. İçiniz rahat olsun isterseniz, arada jantın takıldığı noktayı arada değiştirirsiniz olur biter :)

yeni (0) alınmış hemen her bisikletin jant akoru bozulur buna yapacak pek birşey yok.duvar askısı telleri zorlamadığın müddetçe akordu bozmaz.

• Beğen
@Hastateker Yeni alınan bir bisikletin jantı ya da yeni örülmüş bir jantın akort ayarı kaçar. Bu kaçınılmazdır ve olabildiğince normal bir durumdur. Duvar askısı hiç bir şekilde akortu bozmaz bozamaz :)

Topeakın duvar askısını almayı planlıyorum.
Altında tekerleklerin geldiği yerler için de platformlar var duvar kirlenmiyor.
Yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Ankara da işinin ehli bir bisiklet ustası tavsiye edebilir misiniz jant akartu için?

Bisikletçilerde hep görürüm, böyle astıklarını. Bi keresinde merak edip sormuştum, janta zarar vermiyor mu diye. Bisikletçi şöyle dedi; o jant sürerken hem seni hem bisikleti taşıyor. Şimdi sadece kendini taşıyor, hiçbir şey olmaz.

askıyı monte edeceğiniz yere önceden bir poster yapıştırırsanız duvar kirlenmeyecektir. duvar sadece tekerleğin dayalı kaldığı noktada kirlenmiyor. takma-çıkarma işlemi sırasında da tekerlekler duvarın farklı noktalarına değiyor.

Duvar askını boşver ya gömlek askılığı varya abi iki tanesini al birini gidona birini seleye dolabın içine as ne toz ne pas tutar ben hep öyle yapıyorum :D

• Beğen
@FERDİ İKİZ
@ozgur908
@MertAG
@Onur YCL
Yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim hepinize elinize sağlık :)
Duvarın altına poster asacağım zaten annem izin vermez duvarı pisletmeme:)
Sıkıntı yok o zaman herkese teşekkürler

@Hastateker

Mobilim link atamıyorum. Profilimden açtığım konulardan Hope Pro 2 Evo konusunu okursanız @Erdoğanlar Bisiklet 'in ustalığını ve tekniklerini görürsünüz. Tavsiye ediyorum. Hatta kefil oluyorum :)

• Beğen
@Halilibrahim
Evet gördüm konunuzu okudum. Anlamadığımdan soruyorum neden o kadar çok ses çıkıyor janttan?
Ve de teşekkür ederim aklımdaki ilk yer erdoğanlar olacak

@Hastateker :) O göbeğin en büyük özelliği o diyebilirim :) Dayanıklılığı ve teknolojisi gibi diğer unsurlar da var elbette.

• Beğen
@Halilibrahim
Ne diyelim :) teknolojinin zararları mı diyelim :D
Güle güle kullanın gönlünüzce olsun :)

@Hastateker Açık egzos şahincilerle karıştırmayın :) İnsan içinde bisiklete binmiyorum zira :D dağlar taşlar mekanım.

• Beğen
Bilmeden asılırsa akordu bozulmaz :koptum:

Geri