Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Duvardan lastik izini çıkarma

@hamlet2006 %50 beyaz sirke - su karışımı. İçine bir damla bulaşık detarjanı. Reddit'te görmüştüm, benim duvarda işe yaradı.

Cif de aşındırıcı bu arada. Duvarı aşındırabilir demiyorum, direkt özelliği aşındırarak temizlemesi :D Duvarda dikkatli olmak lazım.

Scudo
Af çıktı, eve dönebildim.
Bisikletin lastiğini duvarda hiç görünmeyen bir yere bilinçli olarak sürttüm.
İlk denememi değerli dostum @seko35.50 in uyguladığı yöntem olan "ıslak mendil" ile bilinçli sürttüğüm yerde yaptım.Sonuç olumlu olunca, görünürdeki yeri de ıslak mendil ile kolaylıkla çıkardım. Bu kadar kolay olabileceğini beklemiyordum. Sayın @suat akman Beyin duvarın boyasının cinsine yaptığı vurgu doğruymuş

Taşıma sırasında tekerlerin ister istemez sürekli değdiği yerlere şeffaf asetatlar var onlardan koyun statik elektrik ile yapışıyor ek bir işleme gerek yok ve ne lekesi olursa olsun kolaylıkla çıkıyor.

şeffaf asetatlar var
Nasıl bi şey, linki falan var mı, atar mısın? Fransız malıysa bakmam, dolarla satılıyorsa almam. Ama İzmir'e gelirseniz memnuniyetle bir çay ısmarlarım. :harika:

@hamlet2006 hocam ben direk kırtasiyeden almıştım. Şeffaf kağıt diye de geçiyor sanırım. A3 boyutunda olanlar 1.5-2₺. İnternette denk gelmişsinizdir sihirli harita falan diye de bunun benzeri satılıyor. Herhangi bir yapıştırma vs olmadan statik elektrik ile duvara yapışıyor. (link) gibi bir ürün, kırtasiyelere sorabilirsiniz. Şeffaf kağıt, asetat kağıdı gibi isimlerle satılıyor.

@hamlet2006 kurşun kalem silmek için kullandığımız silgi ile çok bastırmadan hafifçe silebilirsiniz. Bu zamana kadar benim işimi gördü. Faydası olabilir.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Selamlar, duvardaki lekeler için diş macunu da işe yarıyor. Lastik izini geçirir mi? Denemek lazım.

Nasıl bi şey, linki falan var mı, atar mısın? Fransız malıysa bakmam, dolarla satılıyorsa almam. Ama İzmir'e gelirseniz memnuniyetle bir çay ısmarlarım. :harika:
Bir de sıvı arap sabunu deneyin isterseniz. Ben vitrinde ki mankenlerin üzerinde biriken kurumları ve el izlerini siliyorum onunla,bembeyaz yapıyor :harika:

• Beğen
Cif ile duvar boyasını söktüm 😀 yardım edin beyler 🤔🤔

• Üzgün
Valla ne konuymuş arkadaş almış başını gitmiş:) bundan sonra ki konu da ranza altı ütünün faydaları olsun:)

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Lekeyi çıkarmak için uğraşacağınıza duvarı boyayın. Büyük fotoğrafa bakıp , çözümün bir parçası olun. Mesaj bu kadar.

Valla ne konuymuş arkadaş almış başını gitmiş:) bundan sonra ki konu da ranza altı ütünün faydaları olsun:)

Diğer açacağım konuda şiir incelemesi yapacağız.:)
Alp Er Tunga öldü mü? Issız acun kaldı mı? Ödlek öcün aldı mı? İmdi yürek yırtılır?

Davetlisiniz, bekleriz:harika:

Diğer açacağım konuda şiir incelemesi yapacağız.:)
Alp Er Tunga öldü mü? Issız acun kaldı mı? Ödlek öcün aldı mı? İmdi yürek yırtılır?

Davetlisiniz, bekleriz:harika:
Olabilir aslında inceleyeceklerimiz arasına William Shakespeare alalım ''Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin . Şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz. :harika:

• Beğen
@ERTUNGA
İhtiyaca yönelik açılmış bir konu olduğundan benim işimi gördü.Arkadaşlar sağolsun :harika: Belki birileri daha faydalanır diye düşündüm.
Alpertunga sagusu dediğime de bakmayınız o da işin bir çeşit gırgır tarafı.
Biraz önce Can Yücel ve Attila İlhan okuyordum.Can Yücel'in şiirleri müthiştir.Bir şiir köşesi mi açsaydık açılmadıysa şayet.

@ERTUNGA
İhtiyaca yönelik açılmış bir konu olduğundan benim işimi gördü.Arkadaşlar sağolsun :harika: Belki birileri daha faydalanır diye düşündüm.
Alpertunga sagusu dediğime de bakmayınız o da işin bir çeşit gırgır tarafı.
Biraz önce Can Yücel ve Attila İlhan okuyordum.Can Yücel'in şiirleri müthiştir.Bir şiir köşesi mi açsaydık açılmadıysa şayet.
Sayın Hamlet2006 ben de esprili yaklaştım ikimiz de de art niyet yok şiir bence hayatın kendisidir küçük cümleler de büyük anlamlar yüklüdür duygu aktarımıdır şiir kişinin hissettikleri ve yaşadıklarının belki şifrelenmiş halidir ...Tabi ki neden olmasın bir şiir köşesi Türk şiirinin büyük ustalarının şiirlerini paylaşabiliriz benim favorim Orhan Veli ve Nazım Hikmet dir

@Özcancan Ne kol kuvveti varmış hocam siz de. Biraz üstte Cif'in sonuçlarını paylaştım denemediğim ürünü tavsiye etmem. :) :) :komik:

• Beğen
Bir zamanlar işyeri servisi çeken çatlak bir otobüs şoförümüz vardı. Sürüş boyu diken üstünde giderdik. Koca otobüsle trafikte makas atar, abuk subuk manevralar ve ani frenlerle uykusu açılmış, gözleri fal taşı gibi olmuş, adrenalin yüklü çalışanlar teslim ederdi işyerine :ssrtcbya:

Onca şikayete rağmen bir iki yıl servis çekti bize. Neyse, bir gün yine sıkışık trafikteyiz, gidip bir Broadway arabayı kıstırdı virajda. Ancak onu sıkıştırınca kendisi de sıkıştı, bütün trafik tıkandı :)
Zorlarken arabanın tamponuna sürtmeye başladı. Otobüsü simsiyah çiziyordu tampon. Şoför merak etmeyin diyordu bize. Çok tecrübem var, Cif ile tertemiz oluyor demişti. O günden beri kulağımda küpedir, inatçı lekeler Cif ile gider 🤣🤣😁

Ha bu arada, trafik o şekilde de açılamadı. Bizim egzantrik şoför aşağı indi. Birkaç saniyede etrafına on kişi topladı. Broadway'i hep birlikte kucaklayıp kaldırıma kaldırdılar :naslyni: Ve trafik açıldı :koptum:

Geri