Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Düz ayakkabı önerisi

Metela

Aktif Üye
Tepki
152
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Colnago
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yakın tarihte bulamadığım için konuyu açtım, yol bisikleti aldım, düz metal pedalım var, kilitli sistem şimdilik alışana kadar kullanmayacağım, bu düz pedallar için önerebileceğiniz f/p bir ayakkabı var mıdır, yoksa normal bir spor ayakkabı yeter mi?

Scudo
DENEYİMİM OLMAMAKLA BERABER BELKİ ALTI SERT DİYE HALI SAHA AYAKKABILARI OLABİLİR DİYE DÜŞÜNUYORUM

• Beğen
Tepkiler: MuratHan ve Metela
Al normal bir giydiğin ayakkabı yeterli sakın halı saha filan alayım deme günlük kullanımı da olsun. Eğer sadece bisiklet için alıp kullanacağım diyorsan bunu alabilirsin ileride pedal da takılır.

(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Metela
Al normal bir giydiğin ayakkabı yeterli sakın halı saha filan alayım deme günlük kullanımı da olsun. Bunu alabilirsin ileride pedal da takılır.

Ağabey bu ayakkabı arkadaşın f/p sınırlarının dışında kalabilir gibime geliyor :) İleride pedal da takılır dediğiniz, bu ayakkabı aynı zamanda kilitli pedala da mı uygun?
Teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Senior_53
Ağabey bu ayakkabı arkadaşın f/p sınırlarının dışında kalabilir gibime geliyor :) İleride pedal da takılır dediğiniz, bu ayakkabı aynı zamanda kilitli pedala da mı uygun?
Teşekkür ederim
eli yüzü düzgün bir günlük spor ayakkabı 300 tl gibi fiyatları var bence uygun ileride dediğim gibi mtb kal takıp mtb pedal ile kullanır. Senin soruna gelirsem evet bunlar kilitli pedala uygun.

eli yüzü düzgün bir günlük spor ayakkabı 300 tl gibi fiyatları var bence uygun ileride dediğim gibi mtb kal takıp mtb pedal ile kullanır. Senin soruna gelirsem evet bunlar kilitli pedala uygun.

Ben de öyle yapıyordum ama alttan su giriyor ayakkabıya ıslak zeminde sorun oluyor.

• Beğen
Tepkiler: seljuk11
Hafif ve taban malzemesi sert her ayakkabı olur. New Balance gibi sünger tabanlı ayakkabılarla verimli bir sürüş olmaz.

Al normal bir giydiğin ayakkabı yeterli sakın halı saha filan alayım deme günlük kullanımı da olsun. Eğer sadece bisiklet için alıp kullanacağım diyorsan bunu alabilirsin ileride pedal da takılır.

(link)

Teşekkürler inceliyorum hemen , bende düz tabanlı kay kay ayakkabısı var, bununla kullanmayı düşünüyordum, pedalda kayar mı tabandan dolayı bilemiyorum.

711jqeQU-UL._AC_UX535_.jpgimages.jpg

Yukarıda erman35 bahsettiği gibi, tabanı sert halı saha ayakkabısı daha uygun olur. Ayrıca taban kısmı düğmeli olduğu için düz pedalda tutunmayı artırıp kaymayı bir nebze önler.

• Beğen
Tepkiler: Metela ve erman35
Decathlonun outdoor ayakkabılarını kullanıyorum yıllardır.Memnunum

• Beğen
Bence halı saha ayakkabısı kesinlikle kullanmamalısın. Tabanı sert olduğu için plastik/metal yüzeye tutunmakta zorluk çekebilir ayakkabı. Ben spd alana kadar spor ayakkabımla kullanıyordum ki hâla da gündelik işler için öyle yapıyorum.

• Beğen
Sizce bu ayakkabılar düz metal pedal için uygun mudur? Tabanları dişli yapısı olanları tercih ettim özellikle.
Eğer uygunsa hangisini tercih ederdiniz Bunlardan birini tercih edeceğim, kış için de outdoor ayakkabım var.

(link)

(link)

(link)

(link)

Bu ayakkabıyı bisiklet dışında kullanan oldu mu, eğer yürürken de rahatsa iki amaçlı kullanabilirim.

Son düzenleme:
ilk bisikletimde spd-sl pedal var ve rahat bir şekilde kullanıyorum. Şimdi günlük işe gidip gelmeye bir bisiklet daha aldım ama mtb mi yol pedalı mı alacağıma karar veremiyorum. Günlük ayakkabı ile de kullanabilirim bisikletide kilitli pedal ile de. Sizlere sorum günlük ayakkabı ile yol pedalı mı mtb pedalı mı daha rahat kullanılır?
(Yol pedalının yüzey alanı daha geniş olduğundan daha kolay sürülür diye tahmin ediyorum ama karar veremedim)
(alacağım bisiklet corelli goat )

ilk bisikletimde spd-sl pedal var ve rahat bir şekilde kullanıyorum. Şimdi günlük işe gidip gelmeye bir bisiklet daha aldım ama mtb mi yol pedalı mı alacağıma karar veremiyorum. Günlük ayakkabı ile de kullanabilirim bisikletide kilitli pedal ile de. Sizlere sorum günlük ayakkabı ile yol pedalı mı mtb pedalı mı daha rahat kullanılır?
(Yol pedalının yüzey alanı daha geniş olduğundan daha kolay sürülür diye tahmin ediyorum ama karar veremedim)
(alacağım bisiklet corelli goat )
bir tarafı kilitli bir tarafı düz pedal işini görür sanırım.
(link)

• Beğen
Tepkiler: 19tunahan93
@19tunahan93 İşe gidip gelmek için kilitsiz yol pedalını kalpiyeli kullanıyorum. Böylece, günlük ayakkabının rahatı (mtb ayakkabıları ağır ve rahatsız oluyor) + kalpiyenin kayışlarını iyi sıkarsan kilitli pedal kadar etkin güç aktarımı. Sağ tarafın kayışını tokalı değil de metal klips takarsançıkarmakta zorlanmazsın. Şu tip hafif yol pedalları işini görür :
indir2.jpg

• Beğen
Tepkiler: 19tunahan93
@19tunahan93 İşe gidip gelmek için kilitsiz yol pedalını kalpiyeli kullanıyorum. Böylece, günlük ayakkabının rahatı (mtb ayakkabıları ağır ve rahatsız oluyor) + kalpiyenin kayışlarını iyi sıkarsan kilitli pedal kadar etkin güç aktarımı. Sağ tarafın kayışını tokalı değil de metal klips takarsançıkarmakta zorlanmazsın. Şu tip hafif yol pedalları işini görür :
266907 dosyayı görüntüle
Bu pedalları önerir misiniz, altı düz tabanlı bir bisiklet ayakkabısı ile kullanmayı düşünüyorum. Sanırım rulmanlı değiller bu bir sorun mu ?

@yakupf Yol/şehir bisikleti pedalı olarak öneririm. Bilyalı bunlar. Fakat eksi bir yanı var, ilk başta fazla sıkı olarak geliyorlar. Elle vurunca 1 tur atıyor atmıyor. Somununu gevşetip kontra ayarı yapmak gerekiyor, lakin düşük maliyet ürünü olduğu için kontra ayarı yapmaya yaran dilli pulu yok. Bu sebeple kontra ayarı için konik somunda tahrifat yapmak gerekiyor. Bundan alırsan bana getirebilirsin pedalın dönüşünü yumuşatmak için. Ücret istemem.

Geri