Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Düz gidon yol bisikleti

Tepki
7
Merhaba arkadaşlar,
Bisiklete çok sık binmediğim için yol bisikletine düz gidon takma düşüncem var.

Bisiklet üzerindeki ekipman komple 105, arka değiştirici ve ruble 10 lu sistem.
Sanırım vites kolları 10 lu sistem olduğu için biraz maliyetli.

Düşünceleriniz nedir? Ne kadara malolur böyle bir değişim. Elimdeki ekipmanı satmaya kalksam ne kadara satabilirim?

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Scudo
Bence hiç bozmayın drop barı çok sıkıntı yaşarsınız hemde yol bisikletine düz gidon hiç yakışmaz. bunun yerine tribar takın biraz olsun sürüş keyfinizi değişir

biraz gezinti modundayım son zamanlarda, tempo yapmıyorum, sahilde biniyorum orası da kalabalık oluyor. Ferrari ile bozuk yolda veya dur kalkta gitmeye benziyor şu anki sürüş pozisyonu :)

• Beğen
Tepkiler: altur ve Sinyor
gidonu üstten tuttuğunuzda hiç sorun olmaması lazım. Ya da ben anlayamadım.

üstten tutunca problem olmuyor tabi. Ancak oralarda fren kolu yok sürekli gidilmiyor. Fren kollarının üzerinden kullanıyorum genellikle

sadece gezmek istiyorsanız gezi bisikleti alın derim:) yol bisikletinin havasını bozmaya hiç gerek yok

Tavsiye etmemekle birlikte lazım olan malzemeler şunlardır.
Örnek olarak veriyorum alternatiflerini de bulabilirsin.
Vites değiştirici - (link) - 75 dolar
Fren Kolu - (link) - 25 dolar
toplamda 100 dolar + kargo ücretleri + buna bir de istediğin model düz gidon + elcek + bar end ekleyip maliyetini hesaplayabilirsin ki sendeki 105 STI kolları satsan maliyetini aşağı yukarı kurtarırsın.
Yine de tavsiye etmem :)

• Beğen
Tepkiler: bua
Teşekkür ederim tavsiyeler için
Peki şu şekilde bir soru yönelteyim?
Düz gidon bir yol bisikleti satın almayı hiçbir zaman düşünmez misiniz?
Amacına gelince şehir bisikletine göre daha hafif, asfaltta süper akıcı bir şekilde gider, vites oranları ile güzel hızlanır, bunun yanında daha rahat bir sürüş pozisyonu olur..

• Beğen
Tepkiler: altur ve Sinyor
Düz gidon yol bisikletleri mevcut alanlar da oluyor söylediğiniz nedenlerden dolayı.
Size şunu önerebilirim, muhtemelen fazla eğilerek sürdüğünüzü düşünüyorsunuz ve rahatsızlık veriyor, gidon boğazınızı değiştirerek bu durumu düzeltebilirsiniz, fazladan masraf yapmanıza da gerek kalmaz.
Eğer yükseklikte bir problem yoksa ve sadece öne doğru fazla eğildiğinizi düşünüyorsanız kısa bir gidon boğazıyla vites kollarını kendinize yaklaştırabilirsiniz.
Ya da açılı gidon boğazı kullanarak gidonu daha da dikleştirebilirsiniz.

scott speedster s50 flatbar tam da dediğiniz gibi yol bisikletinin şehir bisikletine çevrilmiş hali.

Bisiklet konusunda teknik bilgim sıfıra yakın baştan söyleyeyim :)

Sorulan bu sorunun tersini yapmak (şehir bisikletinin gidonunu yol bisikletine çevirmek) mümkün mü?

Eğer mümkün ise bu durumda yol bisikleti sahibi biri mi olursunuz?

Şehir ve yol bisikleti arasında genel olarak ne gibi farklar var?

Ben yüzlerce lira masraf yapıp tur bisikletimi drop-bar'a çevirdim.
Fren bacakları, gidon, boğaz, fren kolları değişti. İcat yapmak zorunda kaldım frenleri kullanabilmek için.

Siz de yol bisikletinize düz gidon takmak istiyorsunuz. Oldu mu şimdi :D

ALINTI "üstten tutunca problem olmuyor tabi. Ancak oralarda fren kolu yok sürekli gidilmiyor. Fren kollarının üzerinden kullanıyorum genellikle"

Yazdıklarınızdan çıkardığım elleriniz üstten ayrılmadan yeterli fren kuvveti sağlayamayacak kadar tempolu kullanıyorsunuz. Diğer yol bisikleti kullananlarda aynı sorunu yaşıyorlar mı? bilemiyorum. Benim yıllarca düz gidon kulanımından sonra çok ciddi sorunum olmadı ama kişisel özellikler önemli tabiki

@Gökhan Toros

Al benden de o kadar Gökhan, bir sürü para harcadık drop bar`ın konforuna ulaşabilmek için.

Fatih bey bisikletinizin gidonunun resmi varmı özellikle yandan, acaba fren vites kolu olması gerektiği açıda değil de frenleme de ya da vitese ulaşmada bir problem mi yaşıyorsunuz?

@fatih kolbasi
.
düz gidonlu yol bisikletleri satılıyor... üstelik daha ucuz... neden olmasın tabiki alınır, ben olsam alırdım :) ... frenlere ulaşamıyorum dediniz, peki fren kollarını değiştirmek mümkün olmuyor mu?

Aslında çok aşırı bir tempo söz konusu değil. Düz gidonlu yol bisikletlerine bakınca benimki de fena değil aslında diyorum.
Foto için şu linke bakabilirsiniz: Fotoğraf bulunamadı.

@fatih kolbasi

Güzel bir bisikletiniz varmış, bir sorun gözükmüyor sti kolların açılarında. Yukarıdaki mesajımda da söylediğim gibi ayarlanabilir açılı gidon boğazıyla daha dik konuma getirebilirsiniz. En azından denemiş olursunuz, aranıyor kısmına başlık açarsanız elinde olan arkadaşlar varsa ucuza alabilirsiniz bu parçayı, beğenirseniz kaliteli ve hafif bir modelini sıfır alırsınız.

Geri