Aslında Flat bar yol bisikletleri antrenman için kullanılıyor. Bu sebeple fitness bike modelleri var ancak Şuan geldiğimiz zamanda artık bisiklet türlerinde drop bara doğru yöneliş başladı. Neredeyse çocuk bisikletlerine bile takacak hale geldiler. Hatta proje olarak çocuğunun bisikletini drop bara çevirenler gördüm. Genelde drop bara dönüşüm yolculuğu daha fazla. Tersi flat bara dönüşüm az denecek kadar az ama olmaz değil tercih meselesi. Gravel bisikletler bozuk zeminlerde iyi oluyor ancak drop bar. Katlanır bisiklete drop bar takanlar var. Bunun sebebi drop bar esasında daha rahatlık ve daha fazla sürüş pozisyonları demek. Genelde bisiklete biraz ara verip veya sürüşü çok aza indirip kondisyon bittiğinde insan psikolojik olarak artık flat bara döneyim, bir katlanır alayım. Yer yok bisikleti satayım binemiyorum gibi düşüncelere kapılıyor ama azda olsa binmeye başlayıp tekrar kondisyon gelmeye, keyif alama başlayınca ara verdiği niçin binmediği günleri düşünüp vicdan azabı çekiyor ve iyi ki flat bara geçmemişim, başka modele yönelmemişim, satmamışım gibi düşünebiliyor. İlla da yerim dar, az biniyorum, sakin sürüyorum, yavaş gidiyorum diyorsanız katlanır bisiklet alın atın arabaya istediğiniz yere götürün sürün keyfinize bakın, yerde kaplamaz.