Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Düz gidon yol bisikleti

Scudo
Bırak yol Bisikletinde, mtb de bile drop gidon istiyor insan asfalt sağolsun. Bence sakın flat bar geçmeyin, drop bar uzun sürüşlerde olsun yarışmalarda olsun, en az 3 tutunma yeri sağlamış olduğundan istenilen pozisyona hemen girmenizi sağlamaktadır. Mtb m var, fakat kaç kez drop gidon takmayı düşündüm Allah bilir. :)

Arkadaşlar single bisikletlere bakmaktan mıdır bilmiyorum canım düz gidon yol bisikleti sürmek istemeye başladı. Tavsiye varmıdır?

Sadece bisiklet tavsiye olarak algılanmasın, düz gidon iyi olur mu ?

Yol bisikletinin olayı dropbar gibi geliyor bana. Fren/vites kolları, Gidon bandı.

Düz Gidon takınca normal fren kolu takmak zorunda kalırsınız, vitesleri de mtb/şehir vitesi olur. Bana göre tüm olayı biter.

Kullanım olarak gayet tabi kullanılır. Benim gördüğüm nispeten daha dar gidon oluyor düz olunca. Geniş gidon kaba durur.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Tavsiye değil tabii ama bazı modeller var:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
v.b.
Bazıları bunu da fit bike sayıyor: (link)

"Neden düz gidon" sorusunun cevabına göre düz gidon iyi olabilir de olmayabilir de.

Fitness olarak aratabilirsiniz. Giant escape ve trek fx, en yaygin fitness modellerindendir.

yeni bir flat bar yol bisikleti yükleniyor arkadaşlar. bence çok güzel olacak
beklentiyi çok da yükseltmeyeyim. önde claris olacak

Dropbar ile ayakta yokuş tırmanmak gibisi yok.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren ve Sinyor
Aslında çok aşırı bir tempo söz konusu değil. Düz gidonlu yol bisikletlerine bakınca benimki de fena değil aslında diyorum.
Foto için şu linke bakabilirsiniz: Fotoğraf bulunamadı.

Aslında Flat bar yol bisikletleri antrenman için kullanılıyor. Bu sebeple fitness bike modelleri var ancak Şuan geldiğimiz zamanda artık bisiklet türlerinde drop bara doğru yöneliş başladı. Neredeyse çocuk bisikletlerine bile takacak hale geldiler. Hatta proje olarak çocuğunun bisikletini drop bara çevirenler gördüm. Genelde drop bara dönüşüm yolculuğu daha fazla. Tersi flat bara dönüşüm az denecek kadar az ama olmaz değil tercih meselesi. Gravel bisikletler bozuk zeminlerde iyi oluyor ancak drop bar. Katlanır bisiklete drop bar takanlar var. Bunun sebebi drop bar esasında daha rahatlık ve daha fazla sürüş pozisyonları demek. Genelde bisiklete biraz ara verip veya sürüşü çok aza indirip kondisyon bittiğinde insan psikolojik olarak artık flat bara döneyim, bir katlanır alayım. Yer yok bisikleti satayım binemiyorum gibi düşüncelere kapılıyor ama azda olsa binmeye başlayıp tekrar kondisyon gelmeye, keyif alama başlayınca ara verdiği niçin binmediği günleri düşünüp vicdan azabı çekiyor ve iyi ki flat bara geçmemişim, başka modele yönelmemişim, satmamışım gibi düşünebiliyor. İlla da yerim dar, az biniyorum, sakin sürüyorum, yavaş gidiyorum diyorsanız katlanır bisiklet alın atın arabaya istediğiniz yere götürün sürün keyfinize bakın, yerde kaplamaz.

• Hahaha
Tepkiler: Sinyor
Aslında Flat bar yol bisikletleri antrenman için kullanılıyor. Bu sebeple fitness bike modelleri var ancak Şuan geldiğimiz zamanda artık bisiklet türlerinde drop bara doğru yöneliş başladı. Neredeyse çocuk bisikletlerine bile takacak hale geldiler. Hatta proje olarak çocuğunun bisikletini drop bara çevirenler gördüm. Genelde drop bara dönüşüm yolculuğu daha fazla. Tersi flat bara dönüşüm az denecek kadar az ama olmaz değil tercih meselesi. Gravel bisikletler bozuk zeminlerde iyi oluyor ancak drop bar. Katlanır bisiklete drop bar takanlar var. Bunun sebebi drop bar esasında daha rahatlık ve daha fazla sürüş pozisyonları demek. Genelde bisiklete biraz ara verip veya sürüşü çok aza indirip kondisyon bittiğinde insan psikolojik olarak artık flat bara döneyim, bir katlanır alayım. Yer yok bisikleti satayım binemiyorum gibi düşüncelere kapılıyor ama azda olsa binmeye başlayıp tekrar kondisyon gelmeye, keyif alama başlayınca ara verdiği niçin binmediği günleri düşünüp vicdan azabı çekiyor ve iyi ki flat bara geçmemişim, başka modele yönelmemişim, satmamışım gibi düşünebiliyor. İlla da yerim dar, az biniyorum, sakin sürüyorum, yavaş gidiyorum diyorsanız katlanır bisiklet alın atın arabaya istediğiniz yere götürün sürün keyfinize bakın, yerde kaplamaz.

10.5 yıl önceki mesaja cevap vermişsiniz ama "Katlanır bisiklete drop bar takanlar var" kısmı ilgimi çekti. Hemen sökmeyip kullanıyorlarsa onları tanımak isterdim.

• Beğen
Tepkiler: altur ve Sinyor
Evet gezinirken dikkatimi çekti cevap vermek istedim.
10.5 yıl önceki mesaja cevap vermişsiniz ama "Katlanır bisiklete drop bar takanlar var" kısmı ilgimi çekti. Hemen sökmeyip kullanıyorlarsa onları tanımak isterdim.

Böyle bir şey görmüştüm ben de 😁
Screenshot_20221122_140608_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

(link)

Sportive X modelini kullanıyorum, çoğu özelliği ve seti gereği aslında bir şehir bisikletinden daha çok yol bisikletine benziyor. Düz gidon olması sebebiyle daha rahat yön verdiğimi düşünüyorum ve bu sürüşte oturma pozisyonumu seviyorum. Yol boyunca eğilip yola bakmaktansa çevremi izlemeyi ve bisiklet sürerken zevk almaya bakıyorum.

Klasik bisikletlerde birebir aynı kadronun hem düz hemde drop bar olanları oluyordu. O zamanlarda kullanan kullanmış iki türüde fotoğraflarına bakınca çokta güzel duruyorlar

Tavsiye değil tabii ama bazı modeller var:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
v.b.
Bazıları bunu da fit bike sayıyor: (link)

"Neden düz gidon" sorusunun cevabına göre düz gidon iyi olabilir de olmayabilir de.
Yani benim bahsettiğim bisikletler fitbike mı oluyor?
Bu fitbike tekerleri yol bisikleti ile aynı kalınlıkta mıdır ?

Genel de fabrika çıkışı 700x32c olurlar. Sadece corelli 25c kullanıyor. En iyisi de 30c veya 32c düşünüyorum fitnes bike için uygun olarak. Ama hep asfaltta sürülecekse 28c de kullanılması mantıklı

Geri