Eğer şehirde kullanacaksan düz maşa
Fakat az da olsa extrem yapcam diyosan amortisörlü maşa kullan derim ben
Ben amortisörlü maşa kullanıyorum
Ama kötü bi yanı amortisörlü maşa sana daha fazla ağırlık yapacak ve daha fazla yorulacaksın
Ama en iyisi kilitli maşa onu kullanman daha iyi olur amortisörlü maşa alacaksan
Merhabalar. önümüzdeki haftalarda bisikletimi alacağım ve araştırmalarım sonucu son birkaç model arasında kararsız kaldım. Aslında 2 seçenek arasında kalmıştım ve kararım büyük ihtimal merida crossway 100 olacaktı ama kafama bu seferde düz maşa mı olsa daha mı iyi olur sorusu takıldı.Kilo problemimden dolayı bunu hiç düşünmeden amortisorlü modellere bakmıştım ama forumda düz maşa tavsiye eden çok fazla kişi var.
boy: 176 kilo: 120
amortisrlü modeller:
merida crossway 100: 1700tl
(link)
Giant Roam 2 Disc: 1900tl
(link)
Düz maşa modeller:
Giant Escape 1 disc: 2500tl
(link)
Merida Crossway urban 300: 2200tl
(link)
urban 300 modeliyle de ilgili bir sorum var.aynakol 2 li (36-22) olduğu için ben bu bisiklet ile 3 lü aynakolu olan bir bisiklet kadar hızlanabilirmiyim çok etkisi olur mu?
Sana kalmış dostum yollar biliyorsun malum şehir içi de olsa İllaki çukurluk asfaltta aşınma , parke taşlarının olası durumları iç açıcı değil. 1 kg ağırlık için konforundan vazgeçebilirsin yada kilitlenen maşalı alabilirsin tercih tamamen senin. Şehirlerarası gitmiyorsan hiç farketmez bence günlük kullanımda çok farketmiyor bence
İstersen önce amortisörlü al. Kendini yollara vur. Daga bayira, ormana gir. Tatilde kullan. Sonra arkadas cevren gelistikce, turlara ciktikca ihtiyacini belirlersin. Kullanim amacin sekillenmis olur.
Mesela ben dag bisikleti aldim, her yola girdim. Simdi arabami bile satmayi dusunuyorum. Yol bisikleti ve katlanir bisiklet de alacagim.
saolun yorumlarınız icin. aslinda dusuncem şöyle. bu bisikletlerde kullanilan amortisorler pek kullanisli isini iyi yapan mideller degil o yuzden duz masa bir bisikletten farkini anlamak icin herhalde merdivenden filan inmek gerek bende oyle birsey yapmayacagim icin acaba duz masa alsam mi yoksa müthiş konfor farki yaratirmi amortisör diye karar veremedim
Bende merida var. Aynı maşasını kullanıyorum. Çok zorlu yollara da girdim. Performansı gayet iyi. Ama üst seviye maşa kullanmadığım için kıyaslama yapamayacağım.
@oguz169
Amortisör, düz yolda, hele hele asfaltta hiç gereği olmayan bir parça. Benim Crossway 100'ü maşayı hep kilitli (düz maşa gibi) kullanırdım, sonunda çıkardım, düz maşa taktım.
@oguz169
Speeder 200 modelinde aynakolun yokuslarda yordugu yorumlarini okudugum icin elemistim dogrumu bilmiyorum
Yok öyle bir şey. En küçük vites 28 ön, 28 arka. Oldukça düşük bir dişli oranı. Mevcut kilonuzla dik yokuşları çıkmayı denemeyin zaten. Birkaç ay düz yolda ya da çok az eğimli yokuşlarda kendinizi geliştirin, kilo verin, yokuşları zaman içinde çok rahat çıkacaksınız. Şehir içinde kullanacağınız için dağ bisikleti dişlileri bir kaç ay sonra size yetmeyecektir; o nedenle baştan Merida Speeder tarzında bir bisiklet alın. Speeder da türünün en iyilerindendir.
Düz - asfalt yolda sürecekseniz ve kaldırımlardan atlayıp zıplamayacaksanız hiç gerek yok amortisöre. Speeder 200 modelini çok beğeniyorum. Yokuşlarda zorlar mı ben de hep düşümüyorum. Benim şu anki bisiklet 15,5 kg bu yüzden biraz zorlanıyorum ama performansla alakalı yokuş çıkma olayı. Başlarda çok zorlanırsınız ama düzenli binerseniz ileride çok şaşırırsınız performansınızın iyileşmesine emin olun.
@Orhan Akarkut Merhaba, bende amartisörlü maşayı söküp düz maşa taktırmak istiyorum, genelde kilitli kullanıyorum ve bisklete çok ağırlık yapıyor, Sedona 325 kullanıyorum 28", şehir-tur hibrid diye geçiyor. siz hangi düz maşayı kullandınız, internetten sipariş vereceğim, nelere dikkat etmem lazım.