Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Düz yolda yaptığınız maksimum hız?

Scudo
Arkadaşlar kullandığınız marka model ve düz yolda rölantide kendinizi yormadan kaç km ortalama ile gittiğinizi paylaşır mısınız? Ben mosso legarda 1721 kullanıyorum on dişli ortada iken ve arka dişli 7 de yanı son viteste iken 25 km hıza ulaşıyorum ve kendimi yormadan bu hızda seyredebiliyorum

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Knight Rider geçen gün YouTube da hızlı ve çılgın 92 yapmıştı . Merida reacto 5000 ile . Biraz eğilim idi sanırsam .

(link)

Rüzgarlı havada , küçük bir deneme yaptım . Çift amörtisörlü mtb ile . En fazla 45 km/h gördüm . ( Daha fazlasının kaydı yok) 886 watt .

Düz Yolda kısa mesafelerde 60 lar görülebilir. Ancak zaman uzadıkça ortalama düşer.
Araç arkası 90'ı bulabiliyoruz kısa süreli.
Amaç segment kasmak olan bir kayıt atayım.
İşte 26.45 km lik etaptan bir değer.
kom.JPG

yol bisikleti ile en fazla 61'i gördüm, yokuş aşağı ise gördüğüm en fazla hız 72'ydi

@MAERKEK
Onun o videosunu bende izledim,adam gerçekten hızlı ve çılgın. :=) 92lik yerde eğim var mı bilmiyorum ama bir diğer videosunda 82kmlere düz yolda çıkmıştı.(kesin bir şey diyemem ama hızlı sürebiliyor) Adam 231kmlerden bahsetiyor.Bu kondisyonun sayesinde mi yoksa bisikletin sayesinde mi yoksa ikisi birden mi oluyor tartışılır.
Hızlı gitmek marifet değildir, hızlı gidebilmek marifettir.

Yol bisikletiyle beylikdüzünün rüzgarında 40 yaptım kondüsyonsuz(yol bisikletiyle ilk haftam) unutmadan 2x8le giderken bu hızı yakaladım bugün 2x11de aynı yolu deneyeceğim

@MAERKEK

Dediğin videoyu izledim ama 92 km/h yaptığı yol aşağı doğru eğimliydi. Sirkeci'de konuştuğum eleman 98 km/h'yi eğimsiz, düz yolda gördüğünü iddia etti.

Güncel: Kron TX 150 2016 (Mosso 1621 ile aynıdır) mekanik disk frenli ve amortisörlü modeliyle maşa kilitliyken 43 km/h hız yaptım. Bisiklette extra ağırlık olarak plastik çamurluklar ve arka bagaj mevcut. Modifiyeden sayılabilecek 250 gr. xlc pedallar (orijinali 400 küsur gr.) ve çin malı kayışlı kalpiyeler var. En büyük dişli oranı: Ön 42, arka 14 diş. Tahmini ağırlık: 17 kg (aksesuarı)

@Knight Rider
Düz yolda,17kg'lık bisikletle 43 km/h yaptıysan gerçekten çok iyi. Ben bisiklette yük yokken(matara,çamurluk vs) düz yolda çırpınarak maksimum 45 yapmıştım,ondada pedal çevirirkenki sallantıdan düşecektim neredeyse.Ama normal yüklü iken 40dan yukarsını göremiyorum,artık çokta takılmıyorum, yol bisikletim olsa çıtayı yüksetmeye bakardım ama 15-16kglık bisikletle en fazla bu kadar yapıyorum düz yolda. Zorlamanın anlamı yok.Ama ortalama 20-30 arasında stabil gitmeye bakıyorum bana yetiyor.

Cahilce olmayacaksa birşey diyeceğim, bana 45-50 çok kolay yapılabilecek hızlar gibi geliyor. Tourney 7 vitesli ucuz katagorisine girecek(fren filan çok vasat..) tilt500 KATLANIR bisiklet de bile 40-45 yapılabiliyor, büyük bisiklette çok daha kolay değilmi:

stravaHiz.png

ve benim kondisyonum çok süperde değil 5 kilo kadar fazlam bile var..

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@avcioglu
Bisikletin ağırlığı ve sizin ağırlığınızda bunda önemlidir hocam.Misal bende bisiklette,çift matara var,çamurluk var,demir kadro.Matarasız 15kg civarı.Çift matara ile 16,5kg kilo desek,benim ağırlığımda var (96kg) 112,5-113kglık bir ağırlığın o hızlara çıkması için daha fazla güce ihtiyacı oluyor.Biraz kondisyonu olan,hafif bisiklet ve düşük kiloya sahip birisi bu hızlara kısa süreliğinede olsa çıkar,kondisyonu iyiyse biraz daha uzun sürede devam edebilir. Her şey şartlar ile ilgili işte.. :)

• Beğen
Tepkiler: avcioglu
bizim seviyemizdekiler için belli bir kas gücü ve doğru dişli oranlarıyla düz yolda 45-60 arasına ulaşılabilir. tabi daha önce bahsedildiği gibi eğim, kondisyon, rüzgar, bisikletin donanımı vs. gibi onlarca faktör var.
hele rüzgar konusu en önemli faktör. daha önce forumda bir mesaja denk gelmiştim. örneğin 20km/s ile giderken 1 birim rüzgar direncine maruz kalırken 40km/s ile giderken 2 birim yerine çok daha yüksek rüzgar direncine maruz kaldığımızdan bahsediliyordu. hatta kendi adıma konuşmak gerekirse 5 km rüzgara karşı sürmektense 5 km yokuş çıkmayı yeğlerim.

@Raptor8
Evet, ben 79 kiloyum, bisiklet 12-13 kilo olsa 95 kilo toplam ağırlığım geçmez, size nazaran 15-20kilo eksik var. Ha bide küçük bisikletin rüzgar direnci de az oluyor olabilir, çünkü diğer bisikletlerde bariz çok daha yüksek oturuluyor.. Tabi bu hızlara bizim muhitlerde 15-20sn ulaşabiliyorum sonra genelde yol bitiyor :acpsnr::p:D

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@Raptor8 Bir videosunda düz yolda 82 km/h yapmış öyle mi ? Paralel evrende herhalde o_O

@EnesKlf07 Avrasya Tüneli içinde yapmıştı. Tünelde eğim var mı bilmiyorum ama ters esen rüzgar yoktur en azından.

• Beğen
Tepkiler: Emreislerel
Geri