Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

E-Devlet alt-üst soy bilgisi sorgulama

Beklediğimden çok daha çabuk cevap geldi. Çok hoş bir uygulama, sürprizlerle dolu.
Hiç tanımadığım sağ bir akrabam varmış :eek: Ayrıca Silistre, Filibe ve Batum'da doğmuş atalarım varmış :)

En eski doğum kaydı 1871 görünüyor. Daha eski kayıtların bulunmamasının sebebi, cumhuriyet öncesi nüfus kayıtlarının eski yazıyla tutulmuş ve henüz yeni yazıya çevirme çalışması yapılmamasıymış. Ayrıca o dönemdeki nüfus sayımları sadece vergilendirme ve askerlik amaçlı olduğundan, haneler (yani XX gillerin evi) ve hanedeki erkeklerin bilgileri kayıt altına alınıyormuş.

Ömrümüz yeter de daha eski kayıtların dijitalleştiğini görür müyüz bilmem ama belki çocuklarımız görebilir :)

Scudo
En eski kayıt Yozgat/Sorgun/Karaveli'den Elife Kılıç. Anneannemin, babaannesinin, annesi oluyor kendisi. Kayıt 1839'a ait. Dedem ve anneannem hala aynı köyde yaşıyor.

4.30 saattir talebin onaylanmasını bekliyorum ah arkadaş nerede benim kütüğüm?

@furkantrojka
@furkantrojka
Bizim en eski kaydımız 1833 SORGUN doğumlu Dedemin dedesi..
Kayıtlar çok temiz. Ölüm tarihleri gün ay yıl olarak mevcut..

Dedemin dedesinin babası 1827 doğumlu onun babasının adı da geçiyor şayet onu kütükte yazmıyor :D Dedemin dedesinin babasının ölüm tarihi belirsiz :D ve en güzeli de aynı köyde oturuyorlardı :) Kayıtlarda ilk soyadımız dedemin dedesinde kayıtlıydı onun haricindekilerin belirsiz :D Soyağacımızda sağ kalmış kimse kalmadı geçmişleri anlatacak tek babam ve annem kaldı.

@mywashere
CSB..

• Beğen
Tepkiler: Metin_S
allahtan baba tarafından dedemın babası 1905 dogumlu sakarya ya yerlesmıs ana baba soy sop araklıdan dısarıya adam atan yok ve hepsı sağ :):)

Hale Soygazi'nin soyu gazi çıktı mı acaba merak ettim.

• Beğen
Tepkiler: Levent Kırça
Küçük çaplı birleşmiş milletler çıktım

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Hem güzel hem de beklenmeyen şeyler çıktı..
Güzel olan bildiğim şey; mavi gözlü ile kan bağımız..

1910dan beri Çankırı/Gümerdiğin ilginç.

@mywashere İlk izlediğimde video Troll amaçlı sahte diye düşündüm. Bugün arkadaşımı merak ettik ve bakalım dedik buna benzer bir şey oldu. Düşündürdü beni. Çocuk kendini Balıkesirli sanıyordu dededen sonrasının yarısının ismini okuyamadık. Kavala şehrinde gözüküyor hepsi. Ben Yunanmışım dedi depresyona girdi. Sokakta geziniyor hala.:D

@gokhantig
''Mavi gözlü'' ile anlatmak istediğiniz Atatürk mü?

Bizim karakeçili aşireti yörük biliyorduk zaten :)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@Kunget
Soyumu sopumu öğrendim. İki tane köy dışında bunca yıl hep aynı mahallede kalmışız :D

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Sanırım atalarımız orta asyadan geldiğinden beri Bilecik - Bozüyük - Dodurgadan adımını dışarı atan tek Babam olmuş, kardeşlerim dahil bir tek ben Bilecik dışında İzmitte doğmuşum

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Bende farkli vilayetlerden göcmenlik var mi acaba diye merakla beklerken 1870 lerden beri sadece komşu köyler arası değişiklik olmuş. 150 yıllık bir köklesme var. :)

Geri