Scudo Sports

Efsane bisiklet şampiyonu var mı?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
4
Tarihe mâl olmuş, bisiklet şampiyonu, efsane yarışçı, doping almamış, doğal beslenmiş, doğal enerjiler kullanmış, kaç adet bisiklet yarışçısı var acaba?

Dopingler
(link)

Çok ilginç bir olay
(link)

Froome
(link)

Fransa bisiklet tarihi
(link)

Lens amca
(link)

Scudo
IMG_6163.JPG

İsviçre saati İsviçreee. Zamana karşı üstadı,kısa dik rampa canavarı, taşlı yol üstadı, çamurlu yolların dostu Cancellara. Bence en büyük şampiyonlardan biri, üstelik adam kariyerini bırakırken 2016 Rio Zamana karşı yarışında en yakın rakibine bir dakika civarı fark atmıştı :eek:
Spartacus:krnz:

@Tolga Çelebi

Eyvallah yakın takip, herhalde yoktur doping olayı,nasıl unuttum onu, dövecek beni cancellara
:eek::D

Mekanik dopinge adı karışmış idi,sonuç alınamadı diye biliyorum

@Kudret Kurtcebe Spartacus zamana karşı üstadı,klasiklerin spesyalisti,Paris Roubaix fatihi.Üzerinde büyük otoritelerin fikir birliği ettiği gerçek bir şampiyon.Kişiliğiyle bütün bisiklet yarışçılarının saygı duyduğu büyük bir karakter.Peletonun abisi.
Mekanik doping olayı başlı başına komedi.

@Kudret Kurtcebe

Canciğerelladan önce seniben döveceğim kudret abi. Ne demek şüphe duyuyorum. Bak işte sinirlendim.

@mehmetsunu

Eyvahhhhhh ben konudan kaçayım en iyisi,,,,,,:D:islik:

Paris rube deliler yarışır burda ,

Hayde bakem,cancellara

Vaaaaaay,,,,,,5.02 'de acaip kaptı matarayı hız kesmeden

Müthiş puncheur Peter Sagan. Kısa ve dik yokuşlarda uzmanlaşmış,patlayıcı özelliği yüksek hem de iyi bir sprinter.Efsane olmaya aday;biraz fazla medyatiksagan_p.jpg

@hamlet2006

Doping olayına adı karıştımı bilmiyorum,cancellara gibi olur inşallah,

Şu anda cancellara dopingsiz gözükmektedir

Sadece yetenekli değil çok da zeki.Nerede,nasıl konumlanacağını,kimi kullanacağını çok iyi biliyor.Dağ bisikleti kökenli,bisiklete hakimiyeti çok yüksek

Çevirmen aranıyor ?:eek::D

(link)

Peter sagan 'dan haberler

Cavendish ve sagan ,fena halde kapışma ,sagan yarıştan diskalifiye edilmiş idi

(link)

Tabi cavendish 'de

(link)

Sagan hatalı, bilinçli bir şekilde çizgiyi değiştiriyor ,herkese bu kuralın uygulanması gerekiyor,cavendish 'de rakibine evvelki yıllarda kafa atmış idi ,akabinde yere düşmüş idi,ama cancellara ile rodriguez 'in paris rube 'de kapışmasını izledim ,cancellara''in arkasına yatmış geliyor ,deryasında gidiyor ,cancellara öne geç dedi,geçmedi rodriguez,cancellara'da sinirlendi ,ve tempoyu düşürdü'peloton arkadan yetişti,

Finişte,atağa kalkan bisikletci şerit değiştirir ise ceza yer ,kural bu,

“Yarışçılar sprint 'e başladıktan sonra, sprint atmaya başladıkları çizgiyi değiştirmemeli ve başkalarını tehlikeye atmamalı ,,

@Kudret Kurtcebe hocam olay mahkemelik oldu. Uci Sagan'dan Takımdan ve sponsorlardan özür dileyerek Sagan a haksızlık yapıldığını kabul etti. Dava da sulh yoluyla düşürülmüş oldu.

@Cem cm

Uci,Kuralını kendisi ortadan kaldırdı,uci kuralı koyuyor sonra yok sayıyor ,finişte atağa geçen yarışçınin çizgisini değiştirmesi yasak deniyor ,sıkıştırma olmayacak denmekte,,ayrıca bu kural artık göz ardı edilecek sagan çizgisini değistiriyormu
Yukarda izledim ,sagan cavendish 'e yaklaşıyor,sıkıştırma meyili var , ,sonuçta ben uci değilim tabi,uci kararını değiştirmişse bana susmak kalıyor,ayrıca çok şiddetli bir dirsek atmıyor sagan,genede cavendish 'in dengesini kaybetmesi görülmekte
Enteresan olan jüri önce saganın çizgi değiştirdiği kararını alıyor ,sonra yok diyor,
Birde her ikisinin diskalifiyesi fazla abartılmış,

@Kudret Kurtcebe
Sagan acaba doping mi yapıyor? başlıklı videoda başlıktaki soruya cevap niteliğinde bir açıklama yok, sadece başka birçok bisikletçiyle beraber bu seviyede zor yarışları (roubaix, TDF vs.) koşan sporcuların performanslarını nasıl koruduklarını, 'recovery' denen süreci nasıl başardıklarını sorguluyor. İnanılmaz görünen bu performansların şüphe uyandırmasını anladığını söylüyor. Anlayabildiğim kadarıyla kendisi de Slovak olan bu vlogger, milliyetçi bir güdülenmeyle Sagan'ı savunmadığını, kendisinin de konuya merak duyduğunu ama çok yetenekli bulduğu Sagan'ın doping yapıyor olduğuna inanmadığını anlatmaya çalışıyor. 'Videomun altına yorum yapıp kendi düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim' diye bitiriyor ama yorum yapan sadece bir kişi olmuş o da, 'bir cevabın yoksa neden böyle bir başlık koydun videona' yazmış.

@Kudret Kurtcebe
Michael Rasmussen'le yapılan röportaj çok güzel olmuş. Başarılı olmak için doping kültürünün bir parçası olmak gerektiğini kendisine düşündüren çok tartışmalı 90'lar ve 2000'leri açık yüreklilikle anlatmış. Doping kullandığını bildiği bisikletçilerin kendisini nasıl kolaylıkla geride bıraktıklarını gördüğü gençlik döneminde başarılı olmak için kuralın doping yapmak oluşuna ikna oluşunu anlatıyor. Kendi yeteneklerinden emin olmasına rağmen, bu durumun inancını sarstığını, dopingi bizzat takım antrenör ve doktorları tedarik ve teşvik etmesine rağmen birkaç yılda bir işin ekonomik tarafında çok önemli bir figür olarak görülmeyen şanssız yarışçıların medyanın önünde kurban edilerek diğer şanslıların, küresel profesyonel bisiklet gösterisinin korunduğunu, sponsorların ve asıl UCI'ın ikiyüzlülüklerini teşhir ediyor.

Bu arada röportajın yayınlandığı Socrates dergisi gerçekten çok emek verilmiş, takip edilesi bir dergi :harika:

@Cemil Dada

Gerçekler acıdır ,uci 'in ikiyüzlülüğü,bisiklet sporlarına gölge düşürmekte ,bu arada takım yöneticilerin etik dışı davranışları ,keza doktorların,bunlar bence kirli çamaşırlar,

Bilinen en buyuk sampiyon benim. Bimden tum indirimli ürünleri alıp oradan şaypaya oradan A 101 e tum alisverisleri 22 dakikada yapip hanim kalkmadan kahvaltisini hazirlayip sanki hic bi sey olmamis gibi çızgılı pijamamla a haberde gunun en enfes haberlerini izliyebilitesim var

aviary-image-1516813886386.jpeg

@mariokaldato
Ağabey birkaç kişi kaldıydık seni de elegeçirmişler gibi:)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
İnsanların içindeki şüphe ağacını iyiden iyiye büyüttüler. Birimiz Froome'un sever, stilini beğenir. Başka bir kesim ise Sagan'ı. Fakat artık hiçbirimiz kendine yakın gördüğü isim için net konuşamıyor. Belki bir kaç sene sonra kullandığı patlak verecek veya kariyerinde yakalanmasa bile geri kalanında insanlar hep " acaba" kelimesini kullanarak yaşayacak.

Bu bisiklet sporunun yıkımınından daha kötü bir durum. Bir şey yıkılır ve yerine doğrusu inşa edilir. Şu anda ise çürüyen bir yapıyı yama ile kapatma veya makyajlama var.

Geri