Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Eggbeater-candy pedal secimi yardim...

Bora

Forum Bağımlısı
Tepki
1.385
Bisiklet
Focus
Cbrothers eggbeater ile candy modelleri arasinda kaldim, ikisini de kullanan varsa arti eksi yonlerini paylasabilirmi?
Yaris kosmadigimi ve yagmur camurda binmedigimi belirteyim. Benim icin hafiflik kadar konfor da onemli o yuzden aradaki 30g'lik farki goz ardi edebilirim..(167g-198g)
Eggbeaterlar plaformsuz oldugundan, ayagin basi bolgesinde rahatsizlik hissedermiyim?

• Beğen
Tepkiler: İlyas ŞANLI
Scudo
İkisini de kullanmadım ama candy modelinin yeni başlayanlar için daha ideal olduğunu duymuştum.eggbeater da yarış koşanlar için ideal sanırım.

candy modelini kullanmadım.ama crank brothers egg beater kesinlikle tavsiye ederim.spd'ye göre çok daha rahat olduğunu söyleyebilirim.yarışa katılan arkadaşlar yarış şartlarında bir kaç çıkma tecrübesi edinmiş gerçi ama siz yarışa felan girmiyecekseniz farketmez.

eggbeater c kullandım. pedal çevirme esnasında ayak tabanına bir rahatsızlık vermiyor. Avantajları tak çıkar kolaylığı ve çamurdaki kolaylığı ve hafifliği. Dezavantajları: Bütün hafif malzemeler gibi kırılgan, sertlik yumuşaklık ayarı yok.

Siz yarışa girmeyecekseniz spd pedalın en ucuzunu alın

Eggbeater icin tek endisem ayagi daha cok rahatsiz etme ihtimali. Fizik olarak candy platformlu oldugu icin daha rahat olmasi lazim ancak bu rahatlik pratige nasil yansiyor onu bilemem.
30g hafif olsun diye ayagimda rahatsizlik yasamak istemem:)
Ozellikle ikisini de denemis olan arkadaslarin yorumunu bekliyorum.

Platformlu modelleri hiç kullanmadım fakat eggbeater sl hakkında bilgi verebilirim size.İki senedir eggbeater sl kullanıyorum ufak bir rahatsızlık dahi hissetmedim.Ayakkabıya takılan tokalar (sağdaki sola, soldaki sağa takılırsa) aralarında değiştirilirse ayakkabıyı pedaldan çıkarma açıları değişebiliyor.Takıp çıkarmak da kolay zorlanmadan oluyor.

eggbeater c kullanıyorum kesinlikle hiç bir rahatsızlık hissetmiyorum
ayakkabılarım da bontrager race onuda belirteyım çünkü pedal dan daha önemli ayakkabı seçimi.

Bora bey merhaba. İkisini de kullanmadım. Ama size onlardan vazgeçip
LOOK QUARTZ almanızı şiddetle öneririm. Ben bu tasarım harikalarını kullanıyorum. 2 mm spacerlerini kullanıyorum.Takması çok rahat, çıkarmasıda :) Diğer pedallardaki gibi ayağınızı aşağı bastırmanıza gerek yok. Normal sürüş pozisyonunda ileri doğru iterek kolayca pedalı takıyorsunuz. Agırlık 135 gr. Karbon modelinden 5 gram daha ağır. Uzun seyehatlerde platformsuz pedalalrda ayak tabanında ağrı ve yorgunluk olması kaçınılmazdır. Oysaki LOOk OUARTZ'daki platform bunu engelliyor.

https://www.probikeoutlet.com/images/lookquartz.jpg

@Bora Alben

hem eggbeater hem de candy c kullandım ikisindede aynı konfor var zaten kullandığınız ayakkabının tabanının sertliği bu rahatsızlığı engelliyor o yüzden tavsiyem candy den yanadır hem daha ucuz hem de ilk göz ağrım :)

@djayo
iyi günler konuyu dürttüm biraz ama gerçekden tam aradığım sorular burda şimdi tam crank brothers pedal alıcakken sizin look tavsiyenizi gördüm kararsız kaldım bu pedallar 2008 yapımı ve yıl 2017 demem o ki lookun yeni pedalları var mı yoksa hala iş görürmü

Geri