Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Egsoz gazı yutulması ve vücuttan atılması

savden

Üye
Kayıt
5 Kasım 2007
Mesaj
85
Tepki
26
Şehir
çanakkale
merhaba; geçenlerde istanbulda çok büyük bir hata yaparak trafikte yola çıktım. sonradan çok fazla miktarda egzos gazı yuttuğumu ancak tükürdüğümde (afedersiniz) farkettim. bunun akciğerlere zararı ne derecede olabilir. ve bu gibi durumlarda yutulan gaz miktarı vücuttan atılabilir mi? bilgisi olanlardan mesaj bekliyorum. teşekkürler.

* Arkadaşlara tavsiyem trafikte bisikletlerini yüksek tempoda kullanmasınlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Scudo
Kesinlikle, dediğiniz gibi ne kadar çok fazla nefes almak zorunda kalırsanız o kadar çok zehir yutarsınız.
Atmak için ne kadar süre yeterlidir bilmiyorum ama şöyle söyleyeyim, epey sigara içen tiryaki yaşlı bir amca varmış kim bilmiyorum, hergün kürek çekermiş, dediklerine göre o kadar yaşına rağmen ve sigara içmesine rağmen öksürük bile yokmuş.
Biz de ne kadar çok zehir yutarsak o kadar temiz havada ve yüksek tempoyla bisiklet sürsek elimizden geleni yapmış oluruz diye düşünüyorum.
Ne kadar sürede atılır bilmiyorum ama en güzeli temiz havada bisiklet kullanmak.
Peki (afedersiniz de) tükürmeden önce damağınızda ekşi bir tat var mıydı?
Bana genelde pek yoğun olmayan trafik de olsa bir ekşilik oluyor, sanki mideden gelen gibi?
Acaba şiş karınla bisiklete binince mi oldu dersiniz?
 
  • Beğen
Tepkiler: savden
Yapılan araştırmalara göre bisikletle trafikte giden bir kişi, trafikte araç içinde seyreden diğer kişiden daha fazla zehirli gaza maruz kalmıyor.

Kaynak için bisikletema'nın sitesindeki sunuma bakabilirsiniz.
 
Ya gerçekten bu konuya toplum olarak bir el atılmalı çok ciddi bir konu ama kımse bunun farkında değil hiçbir şey insan sağlığı kadar önemli değil ve önemlide olamaz.Trafik gerçekten felç ediyor
Egzoz dumanından kaynaklanan hava kirliliği ciddi ölüm riski…

14.05.2008 10:56
ABD’li bilimadamlarının araştırmasına göre, trafikteki araçlardan kaynaklanan hava kirliliği potansiyel ölüm riski taşıyan kan pıhtılaşmalarına yol açabiliyor.

Fosil yakıtların yanmasıyla ortaya çıkan küçük parçacıkların kalp hastalıkları ve felç riskini artırdığı biliniyordu. Ancak, Harvard Üniversitesi’nin İtalya’da yaşayan 2 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, bu küçük parçacıklar kanın pıhtılaşarak beyne gitmemesine de yol açabiliyor.

Araştırmada 900’üne daha önce kan pıhtılaşması tehşisi konulan katılımcıların yaşadığı yerlerdeki kirlilik seviyelerine bakıldı.

Sonuçta da kan pıhtılaşması yaşayan 900 kişinin, bu tehşis konulmadan bir yıl öncesinde, diğerlerine göre daha kirli ortamlarda yaşadığı belirlendi.

Bilim adamlarına göre kirlilik, kanı daha katı ve pıhtılaşmaya daha müsait bir hale getiriyor.

Küçük partiküllerin metrekare başına 10 mikrogram artmasıyla, kan pıhtılaşması riskinin yüzde 70 yükseldiği belirtiliyor.

Bacakta oluşan kan pıhtıları, kan dolaşımıyla akciğerlere gidip buraya yerleşirse, potansiyel ölüm riski taşıyan damar tıkanıklıklarına yol açabiliyor.

Pıhtılaşma riskinin uzun süre hareketsiz kalınmasıyla arttığı biliniyor. Özellikle uzun uçak yolculukları yapanların ve ofislerde hareketsiz oturanların risk altında olduğu kaydediliyor.

BBC Türkçe
 
yok boğazımda ekşi bir tat olmuyor ancak, boğazda tıkanmalar başlıyor buda egzoz gazından kaynaklanıyor sanırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: ahmedseref
Egsoz gazlarında solunum yollarına irritan (tahriş edici) ve direk kana geçerek etki eden sistemik yan etkilere sahip pek çok toz partikül ve gaz mevcuttur.

İngilterede yapılan bir araştırmada bisikletçilerin egsoz gazlarından hayatı tehdit edici şekilde etkilenmemeleri için motorlu taşıtların yoğun olarak kullandıkları yollardan en az 10 mt. daha uzaktan seyir etmelerinin gerektiği vurgulanmıştır.
Böyle bir yol ise ana yola ilaveten yapılan yan-yol yada tali yolları tercih etmek manasına gelmektedir.
Zira ülkemizdeki çoğu karayolunun zaten eni 10 mt. den fazla değildir.


Geçmiş olsun, saygılarımla.
 
Günboyu imandan bahseden bir toplumda yaşamamıza rağmen, dünyaya en fazla ve en hızlı zarar veren toplumların başında olarak hayli günah işliyorlar.

Dünya literatürüne geçmiş olan "Bir Türk gibi sigara içiyor" deyimi bile çevremize verdiğimiz zararı örneklemeye yetiyor.

Trafikteki araçlarımız ise, katalitik konvertör içermiyorlar, büyük araçların %70'i yanlış motor ayarları ve kötü yakıt kullanımından dolayı yağ yakıyorlar.

Sadece bisikletçiler olarak değil, yayayken de, diğer araçların içindeyken de etkilenmemize sebep oluyor.Tabi en çok etkilenenler, trafikte bisiklete binenler oluyor.

Çünkü daha yüksek nabız demek, daha fazla oksijen ihtiyacı demektir.Solunum organlarımız, ciğerlere yeteri kadar oksijen alamazsa, bu sefer Kalp, beyin, bağışıklık ve diğer sistemlerimiz hepsi verimsiz çalışır.

Toksik (zehirleyici) etki bir seferde öldürmeyebiliyor.Vücudumuz, zehirleri sürekli saklar, giderek seviye yükseldikçe sorunlar baş gösterir ve bir gün hiçbir şey yokken kalp krizinden ölünür.Birçok kişinin ölümünde otopsi yapılmadığı için anlık ve sebepsiz görülen ölümlerin sebebi bilinmiyor fakat günümüzde birçok kişinin ölümü yüksek zehir birikimi + yanlış beslenme + spordan uzak yaşam + kötü alışkanlıklar olarak ortaya çıkıyor.

Çözüm olarak bizden olumlu anlamda her konuda maalesef ileri düşünebilen Avrupa, kökten halletmiş durumda.Zaten Mesut abi de bu yöntemi açıklamış.

Kendi çözümüm, aynamdan baktığımda (veya aynasızlar için arkadan gelen büyük ve gürültülü bir aracın yaklaştığını duyduğunuzda) nefesinizi ona göre ayarlayın.Yanınızdan geçmek üzereyken önce alıp nefesinizi tutun, pedal devrinizi düşürün, nabzı da düşürmüş olacaksınız ve araç yanınızdan geçtikten 30 saniye sonrasına kadar nefes almayın.İlk yoğun zehirli etkiden bir nebze uzak kalmış olacaksınız.
 
Özellikle yolcu otobüslerinin arkalarına yaklaşmaktan kaçınırım, çıkarıdığı duman önümü görmeme bile engel olabiliyor bazen. Kaldı ki o duman bulutunun içinde nefes almak, ister istemez nefesimi tutarım. Hatta tişörtüm ile de ağzımı kapatırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: savden
Egzos gazına maruz kalma ihtimalim olan yoğun yollarda yavaş gitmeye çalışıyorum.Çünkü gaza maruz kaldığım günün akşamına kadar boğaz yanması oluyor sabah uyandığımda ağız kuruması oluyor.Yani daha da dikkatli olmamız lazım.

Ayrıca bırakın bisikletliyi-yayayı otoyol kenarlarında yaşayan insanlar üzerinde yapılan testlerde kanser riskinin daha yüksek olduğu da bir araştırma sonucu.Hatta şöyle söylersem başka bir bakış açısı getirmiş olabiliriz kansere yakalanmış insanların büyük çoğunluğu otoyol kenarı ve otoyola yakın mahallelerde yaşayan insanlarmış...
 
Tam mahalle arasından uzun düzlük olan bir yola çıkıyorum, biraz hızlanayım derken yanımdan onca yüküyle 20 yıllık eski bir komyon geçiveriyor, kara dumanlar arasında kalıveriyorum. Bundan sonra bas pedala basabiliyorsan. Adamın ciğeri ters dönüyor valla...
 
  • Beğen
Tepkiler: savden
işte bu sebeplerden dolayı ülkemizde mtb kullanıcı sayısı yolculara nazaran daha fazla,çünkü yol bisikletini tam anlamıyla kullanabileceğimiz bi ortam yok.bende yol bisikleti istiyorum fakat burada tartıştıımız olay beni fazlasıyla korkutuyor.dağ bisikletiyle istediğiniz araziye girin istediğiniz her türlü temiz hava ortamında gezebiliyosunuz:)
 
vücuda ve ciğerlere eminim ki ciddi zararları vardır ama ben egsoz kokusunu seviyorum küçüklüğümden beri ben napayım asıl :)
 
@Elman TEMEL

gerçekten çok doğru şehir dışında gezip eğleniyosun o temiz havayı ciğerlerine çekiyorsun moral tavan yapmış yorgunluk minumum derecede gelgelelim o şehire giriş ana yoldan eve dönüş gürültü egzos dumanı ister istemez insanın moralini ve temposunu düşürüyor ve biz farkında olmadan ciğerlerimiz zarar görüyor ordan kana ordan tüm vücuda vsvsvs..
 
arkadaşlar egsoz gazından çıkan karbonmonoksit gazı oksijene göre 235 kat daha fazla bizim kanda bulunan ve oksijen taşımaya yardımcı olan hemoglbinlerimize yapışır. Yani hemoglobinlerimiz carbonmonoksit bulunan bir ortamda oksijeni yeteri kadar vücudumuza gönderemez ve bol miktarda CO gönderdiği içinde dediğiniz rahatsızlıklar meydana gelir. Bu duruma maruz kalmışsanız en güzel ve doğal atma yolu Yoğurt, meyve ve maden suları olarak aklıma geliyor ama yoğurdu sakın ama sakın sofranızdan eksik etmeyin
 
İYİ de abi araç yolundan başka bisiklet sürebileceğim hiçbir yer yok ki!.
egzos dumanı gerçekten rahatsız edici.Bisiklet sürmek istiyorum dolayısıyla bu katlanmak zorunda olduğum birşeymiş gibi geliyor bana
bununla nasıl başa çıkabiliriz ki?
Gaz maskesi mi takmalıyız?
ne olursa olsun bisiklet sürmekten vazgeçemem.
 
arkadaşlar aynı durumdan ben de rahatsızım, bursa-gemlik'te oturuyorum, 2.5 kilometrelik bir sahil yolu var ve sürekli bu yolu turlamak çok sinir bozucu oluyor ve mecburen kendimi vızır vızır trafiğin aktığı bursa-yalova yoluna vurmak zorunda kalıyorum, hem egzoz gazları hem trafik... ne yazıkki bunun bir alternatifi yok..
 
Geri