Scudo Sports

Ekonomik gidişat - TL değer kaybı - Hobinin lüks sınıfa girmesi

Ister doğudan, ister batı dan, ister islam dan ister, budizmden , ister gelenekten, ister bilimden, ister geçmişten, ister günümüzden ister soldan, ister sağdan , ister liberalizmden ister komünizmden...... nerden bakarsan bak nerden kerteriz alırsan al . Bu işte çok büyük bir hata var. En kötüsü de insanın önce kendini kandırmasi. Aziz Nesin ı beğenmediysen başka örnekler verelim. Ebu Hanife de ( Imam i Azam ) hapse atıldı. Imam Hambeli de . Ustelik eziyet ve dayak da atildi. Kim mi yapti ? Haclilar değil maalesef. Emevi tayfası tarafından.

Scudo
@Ahmet Bilge Kaan AKIN beni engelleyenleri biliyorum.
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
engelleyen üyeleri sayabilirim, mustafa zeybek, murat b., offline olup yorumlarına baktım sizin görüşünüzde olan şahıslar. daha başka vardır ama tespit edemedim.

@Çağdaş78 konuyu şii sunni ye getireceksin devam et

Sünni de Şii de katolik de Ortodoks da daha ne varsa hepsi sana yanlışsin diyor. Daha nasıl anlatayım. Ne örnek verirsem vereyim. Sadece benim gösterdiğim yöne bakmak yerine sadece parmağıma bakıyorsun.

@timelapse
O kadar soru yazdım bir cevap verin bi zahmet. Yukarıda duruyor sorular :D

O zaman bu şarkı sana gelsin.
Yeter ki sevgilim gerçekçi ol. - Seda Sayan

• Beğen
Tepkiler: Rip
@timelapse
Adamların hepsinin suçsuz olduğu çıkınca ne oldu? Savcısı ben değilim ancak bu davanın savcısıyım diyen benim babamdı :D Ucu açık falan değil soruların gayet net. Adamlar suçsuz yere yıllarca hapis yatmış, gelmiş burada ifade özgürlüğünden, suçsuz yere kimsenin hapis yatmadığından bahsediyorsun. Ucu açık falan değil, gayet net bir soru. Sıvışarak çıkamazsın işin içinden. Veremezsin de cevap malesef, kendine bu gerçeği itiraf edemeyecek kadar cesaretsiz, bir o kadar da cahilsin.

Bu mesaj bu konudaki son mesajımdır. Bir sözle bitireyim Yüce Mustafa Kemal Atatürk'ten :

135178 dosyayı görüntüle

@Ahmet Bilge Kaan AKIN fani insanlara yüce demek te moda oldu, tavafını yapmış oldun. burada doların yükselmesinin başka nedenlerine değindim, hemen hükümetin avukatı sıfatıyla bana akbaba gibi yazmaya başladınız. ergenekon balyoz dan girip emeviler den çıktınız. içinizdeki nefreti hissetmek zor değil

Istedigin yerden referans al . Zaman yada coğrafya fark etmez. Sonuç : yanlışsin, hatalisin.

Birbira markette 8 lira, balkonunda 2 bira içsen yanına bir avuç kuruyemiş yesen 20 lira tutar yahu. Gezmeyi tozmayı eğlenmeyi bıraktık artık geçiniz.

Bu paragraf hariç size katılıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Ben bisiklet binmeye gidiyorum. Boşa laf anlatacağıma , doluya pedal ceviririm. Sağlıcakla pedallayin.

@furkantrojka hocam bilimsel ve net bir cevap vermissin eline saglik ancak burada sorulmasi gereken soru su neden paramiz degersiz? Cunku dunya para piyasasinda talebi yok neden yok? Cubku ulkede ihracat yok neden yok? Cunku ulkede uretim yok, sanayi yok, uretici yok. Tamamen ithalata, tamamen tuketime yonelik bir toplum haline geldik... Ithal ettikce doviz rezervlerimiz eriyor. Ekonomist degilim siradan vatandasim ben bile bu durumu gorebiliyorsam bi zahmet ulkeyi ben yonetiyim... Yanlisim varsa duzeltin.

Tüm suçu dış güçlere atanlar, kendi siyasilerimizin ne denli beceriksiz olduğunu da kabul ediyor demektir. Seçim zamanı ATV'den bağıra bağıra ülkenin ne kadar iyi durumda olduğunu anlatmaya gelince başarısız olmuyorlar nedense. İktidarın belediyeleri insanların evine bile göz dikti artık, her seçim zamanı Üsküdar'ın ilçelerine gelip yalan söyleyip oyları toplayıp imarı vermeden gidiyorlar. Senelerdir yalan söylüyorlar, tek iktidar değil bunların belediyeleri bile halkın tek mal varlığı olan evlerine göz dikmişler.

Ulan benim annem 6TL'ye muz görünce ucuz diye seviniyor, ülkeyi bu hale getirdiler. Kendi ürettiğimiz muzu kendi halkımızın 6TL'ye satın alması ve bu fiyata şükredecek duruma gelmesi nasıl bir utanç kaynağıdır? Dış güçler deyip duruyorsunuz, ulan muz yiyemiyoruz muz. Daha geçen aylarda domates alamıyorduk domates, kaç paraydı kilosu hatırlıyor musunuz?

Sana domatesi Apple mı satıyor :) Kendi ülkenin çiftçisi satıyor. Ne çiftçi kazanıyor ne de halk ucuza alıyor? Temel besinleri almakta bile güçlük çekiyor halk. 60-70TL'den aşağı pazara gidemiyorsun gelmiş burada utanmadan iktidarı savunuyorsunuz bize.

Yeni evlenen çiftler ailesinden gelen bir mal varlığı yoksa ömür boyu kendilerine ev alamayacak ulan ev. Ömür boyu kirada oturacaklar, evi geçtim iş bulamıyor ulan gençler iş. Gelmiş birde utanmadan 3 çocuk 3 çocuk diye tutturuyorlar. 3 çocuğun karnı neyle doyar?
Bu kıtlıkta ülkeye milyonlarca Suriyeliyi doldurduğu için şikayet edince de ırkçı damgası yiyoruz.

Kimse bana dış güçleri bahane edip ülke çok iyi demesin, gerçekleri görmemek için ölü olmak lazım, geçtim artık kör olmayı kör olan bile görür gerçeği :)
Madem dış güçlerle baş edemiyorlar o zaman terk etsinler vazifelerini.

Birde o seçmen tarafından vatan haini olarak anılıyoruz. Halbuki bizler halkın - bu ülkede yaşayan her insan evladının haklarını savunuyoruz, daha kaliteli bir yaşam sürmelerini istiyoruz.
Ben bir dönem satış danışmanlığı yaptım Beşiktaş'da, benim çar çur ettiğim para ile hem kendine bakan hem de ev geçindirmeye çabalayan abilere rastladım.
Maddi yetersizlikler yüzünden çocuk yapamayan, yeni evli kim bilir kaç tane çift vardır. Ne kadar acı bir durum bu.
Benim ailemin evi kendisine ait veya ileride beni kirada oturtmayacaklar diye bencillik etmenin alemi yok, o çok değerli sözde dini savunan, dine sahip çıkan koltuk sahiplerinin çocukları da kirada otursun bir göreyim ben onları. Gerçi onların da evi yok, gemilerde oturuyorlar. Onlar da gariban.

Ben her şeyden önce şuna bakarım ; Bu halk ne kadar rahat yaşıyor? - Bu halk nelere sahip olabiliyor? - Bu halk parasıyla ne satın alabiliyor?
Genç nesil evlenmeye korkuyor ulan, altın fiyatları almış başını gitmiş :) İnsanlar bir kıza aşık olmayı - onunla güzel bir hayatın hayalini kurmaya bile korkuyorlar.

Bu durumda bir genç olarak ben aptal mıyım ki bu düzenin devamı için oy vereyim? Elbette bu düzenin devamının karşısındaki en büyük karşıt güce en büyük mühalefete oy veririm.
Bana daha elit bir yaşam imkanı sunan her kim varsa ben onu desteklerim.

Yok ulan size oy moy, protesto amaçlı domates atacağız onu bile yapamıyoruz daha ne anlatalım.

Artık ülkede azınlığa düşeceğiz bu gidişle bizler yani Türk gençliği evlilikten korkar oldu ne yazık ki.. İktidarda kabul ediyor zaten son yıllarda obez adam olduğunu...

Yeni bir parti kurmak lazım adı haramilerden hesap soran parti olsun herkes şimdilik bu partiye oy versin iktidara gelince ilk iş haramilerden hesap sormak olsun daha sonra istifa etsin maksat sırf o ismi lazım olmayan malüm haramilerden kurtulmak sonra herkes gene kendi bildiği partiye oy versin çünkü bunların başka türlü gideceği yok... :)

• Beğen
Tepkiler: M.Oonnaayy
ne yazıkki o evlilikten korkan bir genç de benim üniversite 3. sınıfım ve ekonomi,ülkenin durumunu takip ediyorum uzun süredir ancak ülkeye dair bir umudum bir hayalim vardı o da yok oldu.ekonomi böyle gittikçe özel sirketler tek tek kapanacak (kapanıyor zaten) sonra istihdam edilecek-edilen gençler işsiz kalacak.gıda,giyim gibi temel ihtiyaçların zamlanmasını yazmak bile istemiyorum.evlilik hayalinin zaten reailist düşünen,biraz ortamdan haberder olan benim gibi gençler yapamıyor zaten.mezun olunca iş bulamazsam babamın evine oturup asgari ücrette çalışmaya mahkum olacağımı ve bu seçeneğin olması beni kahrediyor.

@Desert Fox Aslında bende evlenip çocuk yapmak falan istemiyorum evlenmek falan neysede çocuk işi şuan bana uzak sebebi %25 ekonomik %75 eğitim sistemi... Abi bu cihatçılara çocuk falan emanet edilmez ışidci falan çıkar başıma ciddi ciddi bunu düşünüyorum şaka falan değil yani.

• Beğen
Tepkiler: M.Oonnaayy
@aytacaltay o çocuğa iyi bir gelecek,iyi bir dünya bırakamadıktan sonra hiçbir anlamı yok benim için

• Beğen
Tepkiler: aytacaltay
Türkiye, aylik telefonla konusma ortalamasinda avrupa lideri arkadaslar. (240 dakika civariydi, Turkiye ortalamasi bu) Gectigimiz aylara ait bir arastirma sonucu, kaynagi hatirmaliyorum ama ufak bir google arastirmasiyla bulunabilir.

Tam bir Tuketim toplumuyuz, aslina bakarsaniz hayatimizdan da cok cok memnunuz bana kalirsa.
Benzer avrupa liderligine dizi seyredilme oraninda da sahibiz diye hatirliyorum, onu da bir yerde okumustum.

Luks telefon kullaniminda da oldukca ilerideyiz avrupaya gore. Bir toplu tasima aracinda insanlara bakin, ellerindeki en eski telefonlar iphone 5s oluyor genelde.
Kimsede eski seri bir 6700 veya tuslu telefon goremezsiniz kolay kolay. Anca yasli insanlarda, onlar da akilli telefon kullanamadigindan.
Sosyal medyaya ayrilan vakitte yine eminim cok cok ilerilerdeyiz.
Daha once bahsettigim avm doldurma sporu zaten ata sporumuz. Artik yanyana , dip dibe avmlerimiz bile var. Bkz. Capacity ve Carouselin arasinda 10 metre oluşu.

Basit bir eglence anlayisimiz var. Hayatimiz ne hale geldi, akilli telefon alabilmek icin calisiyoruz.

Bir teknomarkete girdiginizde sloganlari dikkatli okuyun; Daha iyisini alin, daha guclu olun, daha iyi olun, daha hizli olun gibi bilinc altimiza bizi mutsuz edecek ve daha yeni bir teknolojik alet aldirarak ancak mutlu olabilecegimize yonelik sloganlar var arkadaslar. O slogan sizi oyle bir ruh haline sokuyor kim sanki o urunu almazsaniz mutsuz olacakmisiniz hissine kapiliyoruz.

Ve tum bu firmalarin, tum bu teknolojik urun satisi yapan sirketlerin bu "mukemmel" teknoloji aletlerinin odagi zengin insanlar degil arkadaslar, bizleriz. Ortagelir sahipleri insanlar. Memurlar ve hatta asgari ucretle calisanlar, yani saatilik 3-4 dolar arasi kazanan cok buyuk bir kitle.
Adamlar tamamen bu kitleye oynuyor. Saatlik 3 dolar kazandigimizin ve hayatimizdan huzursuz hissettigimizin, yetinmedigimizin farkindalar ve en zayif yerimizden vuruyorlar. Bir galaxy s8 alarak bu telefonun borcunu odemek icin kabaca (4500 tl) 400 saat calisiyoruz. Ve bu telefonla kendimizi mutlu hissetmeye calisiyoruz. Yediklerimizle hava atmaya calisiyoruz, telefonla yaptigimiz en komplike seyin candy crush oynamak olmasina ragmen, 6 gb ram istiyoruz :) aa işlemci 8 cekirdekli degil mi? Yavas o zaman. Takilir o candy crush oynarken. Tüh :acpsnr:

Aslinda hic ama hic ihtiyacimiz olmayan, boş şeyler o kadar iyi pazarlanip, sokulmus ki beynimize. Kendimizi almak zorunda hissediyoruz arkadaslar. Cunku cevremizdeki herkesde var, Bizde de olmali. Biz ezik mi kalalim yani? :)

Cok doluyum, kafa sisirdim yine ama uzgunum bu konuda

Geri