Aybek Cihan
Forum Bağımsızı
- Tepki
- 2.780
- Başlangıç
- 1998—99
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
"Haketmek" yanlış bir kelime seçimi olmuş, bu konuda aynı düşüncedeyiz sanırım.Merhaba,
Bakkaldan 2 pakey sigara alan müşteri de bunu haketmek için emeğe saygı göstermeli mı yoksa bu husus belirli ürünleri mı kapsıyor?
Bir de saygı kime göre neye göre? Misal bizim perdeci karşısında bacak bacak üstüne atınca ürünü satmadı bana ama börekçiye "moruk" diye hitap ettim alınmadı mesela.
Saygı kriterlerini tobb mu yoksa meslek odaları bağımsız mı belirleyecek, nasıl olacak?
Pek bir bilgim olmamasına rağman kadro aslinda dediğinizle aynı sadece elektrikli olduğu için şekil değişukliği var bir çok modelin elektrisiyle normali arasında da geometrik farklar var bence dediklerinizi yapmiş tam olmasa daKonunun doğrudan muhatabı olarak saygı vs. diğer alanlara kaymaması için yazıyorum. Belki ayrı bir başlığa taşımak gerek.
* Geometri konusunda ne istediğimi bilerek yaptığım isteklerin nedenlerini de açıkladım. Kendi istediğim değişikliklerin artısını eksisini bilerek istedim. Fazla tartışmaya gerek yok.
* Görünüş olarak istediğim istediğim bisikletin resmini göndermiştim ve o resmi gönderdikten sonra konuştuğumuz tek değişiklik alt borudaki yazı idi(gezgin yazmasını istemiştim ama en sonunda soulrider yazmasında anlaştık).
Bu arada alın borusunda zaten soulrider logosu/kabartması olacaktı. Alın borusundaki logonuz olmasın gibi bir isteğim yada onu ima eden bir ifadem olmadı.
Resimde görüldüğü gibi çok sade bir tasarım ve üzerindeki tek yazı alt borudaki firma ismi.
253640 dosyayı görüntüle
Üretilen kadro ise bu
253641 dosyayı görüntüle
Çeki borusu, maşa ve sele borusundaki farklılıklardan dolayı hoşnut olmadığım bi durumdu.
* Hoşnut olmadığınız bir durumla karşılaşmanın üstüne 100$ ek maliyet olacağını duysanız müşteri olarak siz ne düşünürsünüz?
Soulrider'dan iki gravel bisiklet aldım. Geçen hafta da bir yol bisikleti üzerinde konuştuk ve anlaştık. Sizinki biraz garip bir deneyim olmuş.Soulrider'ı tavsiye etmiyorum. Beni hayal kırıklığına uğratmış bir yer.
Öncelikle görsel olarak tam istediğiniz gibi yapmıyor. Websitesinde hiçbir yerde belirtmediği halde alt boruya sadece "soulrider" yazarmış. Kişiye özel bisiklet yaptırıyorsnuz ama istediğiniz yazıyı yazmıyor! Alt borudaki yazı dışında anlaştığınızı sandığınız görselde çeki borusunda yazı olmadığı halde çeki borusuna da yazı yazıyor. Daha önce hiç bir yerde belirtmediği halde. Nedenini sorduğunuzda atölyeden çıkan tüm bisikletlere uyguladığını söylüyor.
Kadro geometrisinde kendi sürüş tarzınıza yönelik değişiklikler yapılmasını istediğinizde olumsuz bir yaklaşımla karşılaşıyorsunuz. Fit vs. için görüştükten sonra orta göbek düşüklüğünü(BB DROP) kendi geometrisinde 70mm olarak ayarlamıştı. Bunun 60mm olarak değiştirilmesini istediğimde itiraz ediyor. Geometri üzerinde çok tartıştıktan sonra daha önce kullandığım ve sevdiğim bi bisikletin(giant anyroad) geometrisiyle aynı geometride yapmasını istediğimde de başkasının geometrisini kopyalamadığını söylüyor...
Fikir vermesi açısından c(link) da bb drop 61mm, (link) da 72mm, (link) da 60mm, (link) ta 70mm. 60mm bb drop isteği anormal bir durum değil yani. Tamamen müşterinin tercihine kalmış birşey. Onun hazırladığı geometri supersixe yakın benim istediğim geometri ise topstona yakın. Sizin tercihlerinize nezaketten uzak birşekilde "gereksiz, saçma, öyle yapmıyorum şöyle yapıyorum" gibi cevaplar veriyor.
Soulridera kadro yaptırmayı düşünen olursa geometriden, görsel tasarıma herşeyi en ince ayrıntısına kadar kapora vermeden önce başta konuşsun. Yoksa sonra sinirleriniz bozulabilir! Tavrı "müşteri nasıl isterse öyle yaparım" değil de "ben böyle yapıyorum" oluyor. Kişiye özelden çok nerdeyse seri üretim mantığıyla yaklaşıyor.
Yukarıda istediğinizi ilettiğiniz bisiklet ile elektrikli bir bisiklet nasıl aynı görünsün? Ayrıca yukarıda çizimini ilettiğiniz bisiklet ile size daha sonra iletilen çizim bile farklı. Siz olayı sadece kendi istediğiniz şekli veya düşündüğünüz, size hata yapıldığını düşündüğünüz hali ile paylaşıyorsunuz. Ben Soulrider savunucusu değilim zira biraz taraf gibi hissediyorum kendimi 1 soulrider' olan ve bir tane de sipariş vermiş biri olarak ama sizin bahsettiğiniz detaylar ile ortay çıkan görüntü arasında ben bir fark göremedim bisikleti canlı olarakta izlemiş biri olarak.Konunun doğrudan muhatabı olarak saygı vs. diğer alanlara kaymaması için yazıyorum. Belki ayrı bir başlığa taşımak gerek.
* Geometri konusunda ne istediğimi bilerek yaptığım isteklerin nedenlerini de açıkladım. Kendi istediğim değişikliklerin artısını eksisini bilerek istedim. Fazla tartışmaya gerek yok.
* Görünüş olarak istediğim istediğim bisikletin resmini göndermiştim ve o resmi gönderdikten sonra konuştuğumuz tek değişiklik alt borudaki yazı idi(gezgin yazmasını istemiştim ama en sonunda soulrider yazmasında anlaştık).
Bu arada alın borusunda zaten soulrider logosu/kabartması olacaktı. Alın borusundaki logonuz olmasın gibi bir isteğim yada onu ima eden bir ifadem olmadı.
Resimde görüldüğü gibi çok sade bir tasarım ve üzerindeki tek yazı alt borudaki firma ismi.
253640 dosyayı görüntüle
Üretilen kadro ise bu
253641 dosyayı görüntüle
Çeki borusu, maşa ve sele borusundaki farklılıklardan dolayı hoşnut olmadığım bi durumdu.
* Hoşnut olmadığınız bir durumla karşılaşmanın üstüne 100$ ek maliyet olacağını duysanız müşteri olarak siz ne düşünürsünüz?
Genel olarak aynı görünümde olmasından bahsediyorum pil veya motordan kaynaklı farktan bahsetmiyorum. 1. benim gönderdiğim resimdeki bisikletin çeki borusunda yazı yok. Tek bir yazı var o da alt borudaki firmanın adı. 2. maşa ve sele borusu üzerinde kahverengi şeritler var. Her ayrıntı benim için önemli.Yukarıda istediğinizi ilettiğiniz bisiklet ile elektrikli bir bisiklet nasıl aynı görünsün?
TeşekkürlerSize de en kısa zamanda gönlünüzden geçen bir bisiklete sahip olmanızı ve sorunsuz bir süreç yaşamanızı diliyorum.
Hocam çok gereksiz detaylara takılarak neden hayatı kendinize zehir ediyorsunuz ki anlamadim yeminle. Sonuçta alti üstü bir bisiklet bu yav marsa ayak basmıyoruz. O kadar yorucu,yıpratıcı ve kafa patlaticı işler ki bu üretim süreçleri, yani ustaya parayı verdim diye hayatını satın almış gbi davranmamak gerekir. Kesinlikle yanlış anlama ard niyetli değilim.yok yani mesele niye büyüdü bu kadar anlamış değilim.Genel olarak aynı görünümde olmasından bahsediyorum pil veya motordan kaynaklı farktan bahsetmiyorum. 1. benim gönderdiğim resimdeki bisikletin çeki borusunda yazı yok. Tek bir yazı var o da alt borudaki firmanın adı. 2. maşa ve sele borusu üzerinde kahverengi şeritler var. Her ayrıntı benim için önemli.
Teşekkürler