mhmtp
Daimi Üye
- Tepki
- 439
- İsim
- Mehmet Pehlivan
- Başlangıç
- 1982—83
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Ellerim çok uyuşuyor sürerken. Hangi elciği tavsiye edersiniz. Mosso maşallah kayadan yontulmuş elcik koymuş sanki.
Ben ~3 yıldır bunu kullanıyorum, memnunum: (link)
Tabii açı da önemli. Geniş yüzeylerin açısını parmaklarım frene uzanmışken elimin üst yüzeyini kolumla açı yapmayacak şekilde tutacak açıda ayarlıyorum. Çoğu kullanıcının yaptıı gibi geniş yüzeyler aşağı bakmıyor, yaklaşık yere paralel duruyor ve elimi doğru açıda tutuyor.
Teşekkürler, sanırım sizin de Legarda'ydı. Uyumlu olur herhalde.
Ben de Decathlon bisikletin üzerinde gelen, XLC ile aynı tasarımdaki şu elciği kullanıyorum ve gerçekten çok rahat. Ekonomik seçenek olarak düşünülebilir.Ben ~3 yıldır bunu kullanıyorum, memnunum: (link)
Tabii açı da önemli. Geniş yüzeylerin açısını parmaklarım frene uzanmışken elimin üst yüzeyini kolumla açı yapmayacak şekilde tutacak açıda ayarlıyorum. Çoğu kullanıcının yaptıı gibi geniş yüzeyler aşağı bakmıyor, yaklaşık yere paralel duruyor ve elimi doğru açıda tutuyor.
Fena değil gibi ama malzeme kalitesine bakmak gerek. Bir çok ürünün özellikle ucuz ve hesaplı olan ama bir o kadar şık duran ürünlerin atık plastikten ve malzemeden yapıldığını okumuştum.Geçen gün Tchibo'da (link) gördüm.
Ellerim çok uyuşuyor sürerken. Hangi elciği tavsiye edersiniz. Mosso maşallah kayadan yontulmuş elcik koymuş sanki.
Ben ~3 yıldır bunu kullanıyorum, memnunum: (link)
Ben de Decathlon bisikletin üzerinde gelen, XLC ile aynı tasarımdaki şu elciği kullanıyorum ve gerçekten çok rahat. Ekonomik seçenek olarak düşünülebilir.
(link)
Evet, Legarda. Yanlarında XLC barend de kullanıyorum, yol uzadıkça elin konumunu değiştirmek faydalı oluyor.
abi benim de aynı bu şekilde elcikler. barend almayı düşünüyordum sen yazınca gördüm şimdi. alsam yer kalmıyor gibi geldi barend e. frenle elcik kısmına mı takıyorsun acaba?Bana da aldırıldı bu elcikten @Spartiat tavsiyesi üzerine ve şuan için memnunum.
289345 dosyayı görüntüle
XLC'ninkinin bir artısı üstündeki derin hava kanalları. Biraz daha serin ve az yapışkan hissettiriyor.
-----
Bendekiler, alıp aşağıdaki fotoğrafı gönderen bir diğer arkadaşınki gibi iç kısmı gri olan model:
Siyah-kırmızı, siyah-mavi ya da @Anonim hanımın aldığı gibi siyah-siyah seçenekleri farklı renklerdeki bisikletler için özelleştirme imkanı sağlıyor.
abi benim de aynı bu şekilde elcikler. barend almayı düşünüyordum sen yazınca gördüm şimdi. alsam yer kalmıyor gibi geldi barend e. frenle elcik kısmına mı takıyorsun acaba?
Sağolun valla her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz bu forumdan.Bisikletin üzerindeki bilek destekli bir model ise büyük olasılıkla açısı yanlış olabilir. Öne yada arkaya doğru. Elcik montaj yapıldıktan sonra bilek düz durmalı. Resimde örneği var.
289338 dosyayı görüntüle
Bende bu ürünü düşünüyorum
(link)
Arkadaşımın bisikletinde var dediğiniz gibi baya sert. Ben kendi elciğimden aslında memnunum eldivenle beraber çok yumuşak oluyor. Bisikletimde elektrik desteği olmasına rağmen ben minimum düzeyde desteği açıyorum. Barendcikler bayır yukarı çıkarken gidondan daha verimli güç almamı sağlıyor ve pedallara daha güç verebiliyorum. Elcik + barendi ayrı ayrı mı almak daha iyi olur. Metalde istemiyorum bisikletin en çok sürten kısmı hemen çizilip kötü gürünür diye düşünüyorum bilemedim.Bende (link) apartman girişinde duran alışveriş bisikletimde var. Göründüğü gibi değil, çok sert, barendcikleri hiç işe yaramıyor, zaten barend açısıyla avuç desteği açısını doğru ayarlamak mümkün değil, birinden biri doğru olabilir sadece.
Arkadaşımın bisikletinde var dediğiniz gibi baya sert. Ben kendi elciğimden aslında memnunum eldivenle beraber çok yumuşak oluyor. Bisikletimde elektrik desteği olmasına rağmen ben minimum düzeyde desteği açıyorum. Barendcikler bayır yukarı çıkarken gidondan daha verimli güç almamı sağlıyor ve pedallara daha güç verebiliyorum. Elcik + barendi ayrı ayrı mı almak daha iyi olur. Metalde istemiyorum bisikletin en çok sürten kısmı hemen çizilip kötü gürünür diye düşünüyorum bilemedim.
Bu çok konforludur.
(link)