Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Elektrik tesisatlı bisiklet

Esenlik

Üye
Kayıt
30 Mart 2018
Mesaj
17
Tepki
14
Yaş
22
Şehir
İstanbul
İsim
A. Fatih Esenlik
Kısaca
Daha dün bisiklet aldım dün 25 bugün 30 km kadar sürdüm.
Bisiklete 5v2a civarı bir dinamo + 10.000-20.000 mah power bank yada 12v10 a civarı bi akü takıp buna bi arduino kart yerleştirerek. Ön arka ışık korna telefon sarjı vb işlemler rahatlıkla halledilebilir gibi. Powerbank+göbek dinamosu 1 kgyi geçmez.
Abilerim 1.5 senedir forumu takip ediyorum bisiklet almak anca nasip oldu.
2 gündür sürüyorum belki söylediğim şey çok gereksiz ama öğrenmek için soruyorum.
Elektrik ve arduino hakkında bilgisi olan abilerim benim bilgilerim dahilinde bu iş olur gibi gözüküyo lütfen teyit edin veya yanlışımı söyleyin.

Arduino ile ışıklar çakarlı, farklı güçlerde,veya herhangi bir dizilime göre yakılabilir tahminimce kornanın ses yüksekliği ayarlanabilir. Gerekli olmayabilir ama uzaktan telefonla bütün elektronik işlevler kontrol edilebilir.
Arduino üzerine basitçe programlama yapılabilen bir kart.
images.jpeg
 
Son düzenleme:
Scudo
Abi kolay gelsin simdiden senden bir ricam var dikkatini dagitacak kadar cok sey dizme gidona belli meraklisin ama ben o bataga bulastim yolu takip edemiyorsun edebileni de gormedim
 
  • Beğen
Tepkiler: Esenlik
Arduino ile uğraşan bir arkadaşım var konuyu ona iletirim, foruma üyeliği var ama genelde iş yoğunluğunda pek girmez. Ama dedikleriniz gayet yapılabilir şeyler. Biraz uğraşmak lazım sadece. Elektronik ve otomasyon teknikeriyim ama uzun zamandır elime ne mikro işlemci aldım ne de farklı yazılım uygulamalarına baktım konun takipçisiyim. Myo'daki proje ödevimin bir tanesi 16f84a ile çakar devresi yapmıştım. Bulursam videosunu resmini atarım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Afyon35 ve Esenlik
ben arduino nedir bilmiyorum.
 
Bende çok temel biliyorum muhakkak forumda daha iyi açıklayabilcek olanlar vardır.
Kısaca şöyle hani yeşil kartlar vardır ya oyuncakların içinde olur oyuncağın işlevlerini kontrol eder onlar tek kullanımlık oluyor sadece tek bir programı yerine getirebiliyor.
Bu arduino denen şeye istediğiniz kadar farklı program yükleyip aynı oyuncağa çok farklı programlar yükleyebilirsiniz.
Arduino o yeşil kartların silinip yeni program yüklenilebilir olanı gibi.
İnternet araştırırsanız arduino ile insanlar çok işlevsel farklı ve yararlı projeler ortaya koyuyor. Belki bizde bi yerden bu kartları bisikletlere adapte edebiliriz internetten bir araştırın derim.
 
Geri