Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Elektrikli Bisiklet için Akkü yapim Videom

Bisiklettech

Daimi Üye
Tepki
326
Bisiklet
Specialized
Merhaba Arkadaslar

Benim özel Atölyem var, ve bisiklet pilleri ve elektrikli bisikletler yapiyorum. Mesela Bafang yada TSDZ2 motoru için akkü paketi.
Nedeni çin malindan daha iyi kaliteden yapabiliyorum, ayrica degisik elektronik kullanabiliyorum.

Bu ilk akkü yapimim degil onun için 18650 tip akkü kaynaklamasinda yada Elektronik konusunda sorulariniz yardim edebilirim.
Videom ingilizce...

Scudo
Tebrikler. :)

Videoyu seyretmedim ama fotodan anladığım kadarıyla NiMH veya NiCd pilleri seri ve paralel bağlıyorsunuz gibi geldi.
4 tane 12V kuru aküyü seri bağlamayla bu tekniği karşılaştırabilir misiniz acaba? Her iki yöntemin artı ve eksilerini merak ettim doğrusu.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Bisiklettech hocam eline sağlık ,yanlız şu çekimi Türkçe yap yorma bizi. :)

• Beğen
Tepkiler: anzolot
Tebrikler. :)

Videoyu seyretmedim ama fotodan anladığım kadarıyla NiMH veya NiCd pilleri seri ve paralel bağlıyorsunuz gibi geldi.
4 tane 12V kuru aküyü seri bağlamayla bu tekniği karşılaştırabilir misiniz acaba? Her iki yöntemin artı ve eksilerini merak ettim doğrusu.

Merhaba NiMH ve NiCD (1,2 volt tanesi) gecmisin teknolojisi.. kullandigim 18650 tipi Li-ion akküsü tanesi 3500mAh, bu industri tarafindan matkap makinelerinde,Laptopda ve Tesla gibi Elektrik arabalarinda kullaniliyor.
Sebebi Enerji-agrilik bakimindan en iyi Akkü tipi. Yaptigim "Hailong tüp" pilinde 5 parallel 13 seriel yani 65 tane 18650 tip akkü var. Bunlari BMS (battery management systemiylen bagladim yani "pil yönetim elektronigi", pillerin fazla yada az dolmasini mani ediyor basitce tarif edersem.)
Kuru (kurşun Akküler) çok agir ve başka türlü kullanimlar için iyi (araba,kamyon starter)

@Bisiklettech hocam eline sağlık ,yanlız şu çekimi Türkçe yap yorma bizi. :)

Maalesef çok ender bir sey... Türkiyede bir atölye falan Açmak istemessen ugrasma derim. Akküyü kaynaklamak Için 300-400 Euroluk bir cihaz kullaniyorum. Sonundada bisikletlen beraber satiyorum yani bunu para getiren bir seylen baglamak gerek. Bunu göze alicaksan ingilzcedende ögrenirsin ;)

Li-Ion pilleri tehlikeli bimesseniz ne yaptiginizi.
Yanlis bir sey olursa, Li-Ion pilleri katiyen suylan söndürülmemeli.

• Beğen
Tepkiler: terziemre123
Yakın zamanda 36 volt 9.6 amperlik bataryami yeniden yaptıracağım.
Pilci aspilsan veya teenpower3500 takmayı düşünüyor sizin tavsiye yada öneriniz olursa çok sevinirim

Yakın zamanda 36 volt 9.6 amperlik bataryami yeniden yaptıracağım.
Pilci aspilsan veya teenpower3500 takmayı düşünüyor sizin tavsiye yada öneriniz olursa çok sevinirim
Screenshot_20240810_131158_com.android.chrome.jpg
Kesinlikle parasına üzülme bunu al.

• Beğen
Tepkiler: terziemre123
Aspilsan için 4000 TL teenpower3500 için 4500 fiyat verdi.
Panasonic sanyo 3500 olarak birde onun için fiyat alacağım. Pahalı midir

Merhaba NiMH ve NiCD (1,2 volt tanesi) gecmisin teknolojisi.. kullandigim 18650 tipi Li-ion akküsü tanesi 3500mAh, bu industri tarafindan matkap makinelerinde,Laptopda ve Tesla gibi Elektrik arabalarinda kullaniliyor.
Sebebi Enerji-agrilik bakimindan en iyi Akkü tipi. Yaptigim "Hailong tüp" pilinde 5 parallel 13 seriel yani 65 tane 18650 tip akkü var. Bunlari BMS (battery management systemiylen bagladim yani "pil yönetim elektronigi", pillerin fazla yada az dolmasini mani ediyor basitce tarif edersem.)
Kuru (kurşun Akküler) çok agir ve başka türlü kullanimlar için iyi (araba,kamyon starter)

Maalesef çok ender bir sey... Türkiyede bir atölye falan Açmak istemessen ugrasma derim. Akküyü kaynaklamak Için 300-400 Euroluk bir cihaz kullaniyorum. Sonundada bisikletlen beraber satiyorum yani bunu para getiren bir seylen baglamak gerek. Bunu göze alicaksan ingilzcedende ögrenirsin ;)

Li-Ion pilleri tehlikeli bimesseniz ne yaptiginizi.
Yanlis bir sey olursa, Li-Ion pilleri katiyen suylan söndürülmemeli.

neyle müdahale etmek lazım? araçlarda bulunan standart yangın söndürücüler yeterli olur mu?

neyle müdahale etmek lazım? araçlarda bulunan standart yangın söndürücüler yeterli olur mu?
Şu anda Lityum bataryalar için icat edilmiş kesin bir söndürücü yok, çalisiyorlar bunun için. Piyasadaki hiç bir söndürücü tam anlamiyla söndüremiyor, su dolu havuzda bile yanar lityum bataryalar 3 bin dereceye kadar da korkunç bir ısı yayabilirler etrafa. Bir elektrikli bisiklet bataryasi bir odada sizi öldürebilecek güctedir malesef. Mümkün olacak en kisa sürede kaçıp yanmasini izleyeceksiniz.

Şu anda Lityum bataryalar için icat edilmiş kesin bir söndürücü yok, çalisiyorlar bunun için. Piyasadaki hiç bir söndürücü tam anlamiyla söndüremiyor, su dolu havuzda bile yanar lityum bataryalar 3 bin dereceye kadar da korkunç bir ısı yayabilirler etrafa. Bir elektrikli bisiklet bataryasi bir odada sizi öldürebilecek güctedir malesef. Mümkün olacak en kisa sürede kaçıp yanmasini izleyeceksiniz.
Videodan anladığım kadarı ile su dökmek işi daha kötü hale getiriyor

Videodan anladığım kadarı ile su dökmek işi daha kötü hale getiriyor
Su daha zararlı, iletkenliği arttırarak daha hizli ve fazla yanmaya neden olabilir. İlk basladigi anda hararet çok yukselmeden Co2 ile mudahele edilebilir ancak lityum yanginlarinda yanma olayi cok hizli oldugu icin mudahalede gec kaliniyor.

Guya lityum sondurucu var ama test ettiler tam anlamiyla etkin degil oda, hele ki elektrikli araclar gibi yuzlerce pilin oldugu buyuk bir batarya kapali bir alanda, koca bir Avm otoparkini telef eder.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mcanerg
Lityum oksijen ile reaksiyona giren bir madde, söndürmek için oksijen ile teması kesilir. Bunun için oksijen ile temasını kesen köpük tıp yangın söndürücü kullanılır.

Geri