Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Elektrikli katlanır bisiklet

Merhabalar, sorum elektrikli katlanır bisikletler üzerine olacak.
Bisikleti işe gidip gelirken kullanacağım, mesafe çok uzun değil ama yolda 1'i dik, 1'i de hafif dik 2 yokuş var. Pedal çevirerek rahatça çıkabileceğim bir bisiklet arıyorum.
Katlanabilir olması daha mantıklı geliyor istediğim zaman arabanın bagajına atıp sahile de götürebileyim diye mesela.
178cm boyum, 85 kiloyum.
Asıl soruma gelecek olursak; acaba direkt hazır elektrikli bisiklet mi tercih etmeliyim yoksa mesela daafu ya da sprint gibi ucuz yollu bir bisiklet alıp alba kit mi uygulamam daha mantıklı olur?
Alba kit uygulamak şöyle anlamlı geliyor ileride kiti söküp başka bisiklet ile de kullanabilirim diye düşünüyorum, bana hareket alanı verir yani. Direkt elektrikli bisiklet hep elektrikli sonuçta.
Ama işte hem bisikletlerden hem kitlerden emin olamıyorum. Yukarda mesajda detaylıca epey bir bisiklet yazılmış ama bütçe de önemli benim için.
250w Alba kit+sprint mesela yaklaşık 10-11 bin tl'ye bitiyor. Direkt alba fold alınsa 18.000 tl.
Bir de 250w alba kit mesela yokuşları çıkar mı onu da kestiremiyorum, ya da alba fold, mx25, volta vs çıkar mı? Hangisini tercih edeyim kafam çok karıştı...

Scudo
Merhabalar, sorum elektrikli katlanır bisikletler üzerine olacak.
Bisikleti işe gidip gelirken kullanacağım, mesafe çok uzun değil ama yolda 1'i dik, 1'i de hafif dik 2 yokuş var. Pedal çevirerek rahatça çıkabileceğim bir bisiklet arıyorum.
Katlanabilir olması daha mantıklı geliyor istediğim zaman arabanın bagajına atıp sahile de götürebileyim diye mesela.
178cm boyum, 85 kiloyum.
Asıl soruma gelecek olursak; acaba direkt hazır elektrikli bisiklet mi tercih etmeliyim yoksa mesela daafu ya da sprint gibi ucuz yollu bir bisiklet alıp alba kit mi uygulamam daha mantıklı olur?
Alba kit uygulamak şöyle anlamlı geliyor ileride kiti söküp başka bisiklet ile de kullanabilirim diye düşünüyorum, bana hareket alanı verir yani. Direkt elektrikli bisiklet hep elektrikli sonuçta.
Ama işte hem bisikletlerden hem kitlerden emin olamıyorum. Yukarda mesajda detaylıca epey bir bisiklet yazılmış ama bütçe de önemli benim için.
250w Alba kit+sprint mesela yaklaşık 10-11 bin tl'ye bitiyor. Direkt alba fold alınsa 18.000 tl.
Bir de 250w alba kit mesela yokuşları çıkar mı onu da kestiremiyorum, ya da alba fold, mx25, volta vs çıkar mı? Hangisini tercih edeyim kafam çok karıştı...

merhaba

ben sorunuza Alba fold için cevap verebilirim.

ben 60 kg 170 cm olsamda arka bagaja 15 kg yük ile de Alba Fold2 kullandım.
2.5 yıldır ve toplam 3200 km kullandım.

yürüyerek zor çıkılacak yokuşları bisikletle rahat çıkıyorum.

tek yapmak gereken ayda bir zincir ve dişlileri iyice temizlemek, lastik havalarını kontrol etmek.

alırken 300-500 tl fazla verip büyük batarya tercih ettim.
çünkü bisiklet ağırlığına etkisi neredeyse yok. Menzil %30 artıyor.:)

Merhabalar. Son sürgün yerim dolayısıyla her gün 8-4 çalışıyorum ve trafiğe denk geliyorum. Motosiklet almayı düşünüyorum ama 50 likle uğraşmak mantıklı gelmiyor. Bisikleti de seviyorum. Menisküs yırtığı çapraz bağ yırtığı ve kondromalazi patella olduğu için bu halde 10 km sürünce dizlerim isyan ediyor. Yolum 15 km ve bol bol %10 u bulan eğimler var.

Soru 1- elimdeki salcano City fun 50 modele alba kit mi taksam?
Soru 2 -rks nin orta göbekten motorlu yadeo gibi bir marka e-bike ını mı alsam?

Merhabalar. Son sürgün yerim dolayısıyla her gün 8-4 çalışıyorum ve trafiğe denk geliyorum. Motosiklet almayı düşünüyorum ama 50 likle uğraşmak mantıklı gelmiyor. Bisikleti de seviyorum. Menisküs yırtığı çapraz bağ yırtığı ve kondromalazi patella olduğu için bu halde 10 km sürünce dizlerim isyan ediyor. Yolum 15 km ve bol bol %10 u bulan eğimler var.

Soru 1- elimdeki salcano City fun 50 modele alba kit mi taksam?
Soru 2 -rks nin orta göbekten motorlu yadeo gibi bir marka e-bike ını mı alsam?
rks nasıldır bilmem. ama hangi marka olursa olsun ortadan motorlu alın. arka tekerden motorlular zorlanır yokuşta.

şaka bi yana elektrikli bisikletlerin fiyatı 50cc scooterları geçmiş :)

Evet geçmiş. Dediğiniz gibi. Kendi bisikletime önden çekişli şekilde 500w bir motor takıp bataryayı da arka seleye koymayı düşünüyorum.
Motoru ön janta takacaksaniz. Şiddetle tork kolu takmanızı öneririm aksı maşaya sağlam bir şekilde sabitlemeniz için.

• Beğen
Tepkiler: kadir karakaya
Öncelikle herkese selamlarımı sunarım. Katlanır elektrikli bisiklet almayı düşünüyorum ve tavsiye eder misiniz? Bütçem yaklaşık 15.000 tl elzem olursa artırabilirim. Rks rs 3 pro x ve skyjet nitro arasında kaldım. Tecrübeli arkadaşlarımdan tavsiyeleri bekliyorum.

Merhaba herkese, Jeep YD3 model elektrikli katlanır bisiklet aldım. Şu an bisiklet üstünde kötü bir vites değiştirici, 7vites ve mekanik disk fren var. Kullanmadığım dağ bisikletimdeki parçalarla değiştirmem mümkün mü? Ayrıca beyinle bir uyumsuzluk yaşatır mı?

parçalar bisikletinizle mekanik anlamda uyumlu olduğu sürece sıkıntısız çalıştırabilirsiniz. elektrik sistemi ile uyumsuzluk yaşamazsınız.

Peki arkadaşlar elektrikli bisiklet kiti kullanan var mı. Bir arkadaşım almak istiyor, kararsız da kaldı baştan elektrikli bisiklet mi alsam diye.

Arkadaşlar merhabalar bende elektrikli bisiklet düşünüyorum katlanırsa daha iyi olur fakat bir yandada Skyjet nitro pro düşünüyorum sizce almaya değer mi yoksa önerdiğiniz bir model varmı bu fiyat ve altında

merhaba sizce

RKS XS25 vs RKS rsi X Pro
bu modellerden hangisini almalıyım?​

merhaba sizce

RKS XS25 vs RKS rsi X Pro​

bu modellerden hangisini almalıyım?​

Xs25'in rubleleri çok küçük, yokuş tırmanmada iyi ama 20 km/s üstüne çıkınca vitesin anlamı kalmıyor

Yokuş tırmanmada iyi olması için rublenin büyük, aynakolun küçük olması lazım.
Yani evet ben pedala basarkenki ağırlığı kastettim haklısınız ters söylemişim

Merhaba. Yeni konu açamadığım için konu altından sorma mecburiyetindeyim. Skyjet Nitro Pro model bisikletle kaza yaptım ve gidon katlama mekanizmasının içindeki plastik kol kırıldı. Yolda giderken gidon sürekli açılıp duruyor. Bu parçayı nereden temin edebilir ve yaptırabilirim? İşin komik yanı servis yardımcı olmadı.

Bahsettiğim parça şu:

1725483310189.png

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Merhaba. Yeni konu açamadığım için konu altından sorma mecburiyetindeyim. Skyjet Nitro Pro model bisikletle kaza yaptım ve gidon katlama mekanizmasının içindeki plastik kol kırıldı. Yolda giderken gidon sürekli açılıp duruyor. Bu parçayı nereden temin edebilir ve yaptırabilirim? İşin komik yanı servis yardımcı olmadı.

Bahsettiğim parça şu:

321225 dosyayı görüntüle
Sorunuza cevap olmayacak ama yeni konu açmak yerine kısmen ilgili bir konuya yazdığınız için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Yield

Bahsettiğim parça şu:

321225 dosyayı görüntüle
O mandalın yan tarafında boşluk gibi bir şey var mı? Bendekinde var, yuvarlak plastik bir parça o yuvaya oturtuluyor. Gidonun açılmasını engellemek için fazladan bir önlem oluyor

Bahsettiğim parça şu:

321225 dosyayı görüntüle
Kırıldığından emin misiniz? Bu parçanın sertlik ayarı olması lazım, belki o gevşemiştir.

O mandalın yan tarafında boşluk gibi bir şey var mı? Bendekinde var, yuvarlak plastik bir parça o yuvaya oturtuluyor. Gidonun açılmasını engellemek için fazladan bir önlem oluyor

Maalesef yok.

Kırıldığından emin misiniz? Bu parçanın sertlik ayarı olması lazım, belki o gevşemiştir.

Hayır bir dişi kırıldı ve mekanizma sürekli kırık diş yüzünden açılıyor. Plastik bir parçaydı zaten.

• Üzgün
Tepkiler: Y. B. Tekin
Geri