Kuzey Ege
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 10.128
- İsim
- Murat Gökhan
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Düşündüm de (düşünebiliyormuşum 😅) parası olan binsin onada yav 😅. Bisiklet bisiklettir 😉.Ne olursan ol demiş Mevlana da gel demiş. Elektrikli, elektriksiz,vitesli, vitessiz, karbon çelik ne tür bisiklet alırsanız alın; zengin, fakir, göbekli göbeksiz olun. Ne olursa olun bizim kabilede yeriniz var👍
Sakin ol şampiyon görende bisikleti sen aldında millet seni acımasızca eleştırıyor sanıcak burada mevzu elektrikli bisiklet değil mevzu yol bisikletinin elektrikliye çevrilmesi öyle yada böyle yol bisikleti kullanan arkadaşlar genelde performans odaklı kullanıyorlar bu sebeble bisiklet teki en ufak ağırlığı bile dert ediniyorlarken elektrikli bisikletin getirdiği ek ağırlığa nasıl bakıcaklarını merak ediyor insanlar ayrıca performansa bu kadar önem verilirken ekstra motor gücü kullanılması eleştırıliyor gerçi performans odaklı süren kullanıcılar da bu bisikleti tercih etmez oda ayrı konu bu bisiklet anca parasının hesabını bilmeyen nereye para harcayayım diyen insanların alacağı bisiklettir sonuçta ucuz bir şey değil.Boş boş konuşmuşsunuz.
Ankara Gölbaşı'nda oturuyorum. Bulunduğum yerde fazlasıyla dik yokuşlar var. Bu nedenle günlük ulaşımımda bisiklet kullanmayı düşünsem de aşırı terlemem ve bazı yokuşların canımı çıkarması yüzünden kullanamıyorum. Sadece boş olduğum günlerde keyif için, spor için sürüyorum ve o yokuşları da zevkle çıkıyorum. O sırılsıklam terlemelere de değiyor. Ama işe giderken böyle terleyemem malesef. O yüzden boş boş konuşmak yerine herkesin durumunun ve kullanım amacının farklı olabileceğini bir düşünün. Şu an elektrikli bisiklet alma veya elimdeki bisikleyi elektrikliye dönüştürme planları yapıyorum. Çünkü haftada bir gün değil, her gün binebilmek ve toplu taşıma kullanmak zorunda kalmamak istiyorum. Bu ve bunun gibi elektrikli bisikletler gerçek bir ihtiyaç.
İsteyen en ucuzunu isteyen en pahalısını alabilir. İkisi de aynı işi yapsa bile binlerce dolar fazla vermeyi de tercih edebilir. Bundan size ne? Karalamanın amacı ne?
Kasık fıtığı ameliyatı oldum yaklaşık iki sene olacak ama hala bisiklette zorladığımda acı hissediyorum. Ben buradayım ağır ol diye bağırıyor. Şimdi ben bu yüzden bisikleti mi bırakayım? Tekrar ameliyat olmamak, sağlığımdan olmamak için elektrikli kullanmak isteyemez miyim? Sizin at gözlüğü takmış olmanız beni veya bisiklet firmalarını neden yanlış yapsın? Elektrikli motor desteği alarak bisiklet süreceksem, yine istediğim yerleri gezip göreceksem, ulaşımımı sağlayacaksam bundan size ne? Herkes yol bisikletine performans için binmek zorunda mı? Yol bisikletinin namusunu mu savunuyosunuz aklınızca?
Bunun yerine motor alırsın, araba alırsın diyen Einsteinlar her zaman olduğu gibi yine olacaklar. Bu muameleyi 2000 liralık bisiklet aldığınızda bile göreceksiniz.
Bindiğim bisikletin elektrikli olması, normal bisikletten daha hızlı yol almam, daha dik yokuşları daha az yorularak veya hiç yorulmadan çıkmam neden birinin canını sıksın? Size mi kaldı benim keyfim. Atıyorum 40 bin liraya süper hafif bir bisikletle tur yapan adamları da eleştiriyo musunuz? O bisikletle yaptığın tur sayılmaz gibi zeka dolu düşüncelere dalıyor musunuz? Yiyorsa Bisan Atlas ile yap diyor musunuz? Boş konuşacağınıza faydalı yorumlar yapın da insanlara yararınız dokunsun. İki kelam bilgi alayım diye girdiğim başlıkta sizin ağlamalarınızı okumak zorunda değilim. Gidin köşede ağlayın.
Diyelim ki ben elektrikli bisiklet almak istiyorum ve bunun yol bisikleti şeklinde olmasını istiyorum. Sizler gibi insanlar yüzünden bundan mahrum mu kalayım?Sakin ol şampiyon görende bisikleti sen aldında millet seni acımasızca eleştırıyor sanıcak burada mevzu elektrikli bisiklet değil mevzu yol bisikletinin elektrikliye çevrilmesi öyle yada böyle yol bisikleti kullanan arkadaşlar genelde performans odaklı kullanıyorlar bu sebeble bisiklet teki en ufak ağırlığı bile dert ediniyorlarken elektrikli bisikletin getirdiği ek ağırlığa nasıl bakıcaklarını merak ediyor insanlar ayrıca performansa bu kadar önem verilirken ekstra motor gücü kullanılması eleştırıliyor gerçi performans odaklı süren kullanıcılar da bu bisikleti tercih etmez oda ayrı konu bu bisiklet anca parasının hesabını bilmeyen nereye para harcayayım diyen insanların alacağı bisiklettir sonuçta ucuz bir şey değil.
Kimse sana bu bisikleti alma demiyor güzel kardeşim kimse de bu bisikleti karalamıyor sen hala mevzuyu anlamamışsın daha da anlatmaya çalışmıyıcamDiyelim ki ben elektrikli bisiklet almak istiyorum ve bunun yol bisikleti şeklinde olmasını istiyorum. Sizler gibi insanlar yüzünden bundan mahrum mu kalayım?
Ayrıca sizin için pahalı olan bir şey başka birileri için çerez parası olabilir. O yüzden ulaiamadığınız ciğerlere mundar demeyi bırakın.
Yol bisikleti böyle olmaz, şu şöyle yapılmaz diye bir şey yok. Bu tasarım meselesidir. Ve basittir. Yaparsan olur.
Sizler için bu yol bisikleti olmayabilir. Bunu da kimse umursamaz. Almazsınız olur biter. Herkesin ihtiyacı ve isteği farklıdır. Karalamayın yapılan işleri.
Anlamayan sizsiniz işte. Kimse size yol biskletinin nasıl olması gerektiğini sormuyor. Nasıl yaparsan öyle olur. Herkese uymak zorunda değil.Kimse sana bu bisikleti alma demiyor güzel kardeşim kimse de bu bisikleti karalamıyor sen hala mevzuyu anlamamışsın daha da anlatmaya çalışmıyıcam
Ben katlanır bisikletimi şehir içi ulaşım amaçlı toplu taşıma ile entegre şekilde kullanıyorum. Elektrik kiti takmam demek toplu taşımayı vapur harici hayatımdan çıkartmam demekti ama yaptığım yanlışı sayenizde fark ettim. Spor için olan bir şeyi ulaşım amaçlı kullanma aymazlığına düşmüşüm. Yarından tezi yok bisikleti sadece spor amaçlı kullanmaya başlıyorum. İşe de araba ile gider gelir, bol karbon salınımlı, benzin fiyatındaki dalgalanmaları her an hissedebileceğim bir hayata yelken açarım.Şehir bisikletleri haricinde şu motorun bisikletlerde kullanımını hiç doğru bulmuyorum. Katlanır bisikletleri de dahil edebiliriz. Bisiklet genelde spor için değil mi?
Arkadaş zaten şehir bisikleti ve katlanırlar hariç demiş, neden alındınız ki?Ben katlanır bisikletimi şehir içi ulaşım amaçlı toplu taşıma ile entegre şekilde kullanıyorum. Elektrik kiti takmam demek toplu taşımayı vapur harici hayatımdan çıkartmam demekti ama yaptığım yanlışı sayenizde fark ettim. Spor için olan bir şeyi ulaşım amaçlı kullanma aymazlığına düşmüşüm. Yarından tezi yok bisikleti sadece spor amaçlı kullanmaya başlıyorum. İşe de araba ile gider gelir, bol karbon salınımlı, benzin fiyatındaki dalgalanmaları her an hissedebileceğim bir hayata yelken açarım.
Bu açıdan bakınca doğru. Yazıdan "katlanır bisikleti de doğru bulmuyorum" gibi bir anlam çıkartmış olabilirim. Özellikle sonda yer alan " bisiklet spor için değil mi" ifadesi doğrudan bu çıkarımı yapmama sebep olmuş olabilir. Katlanır bisikletler ve elektrikli bisikletlere karşı genel "bunlar bisiklet değil, bisiklete binmek spordur, böyle şeyler şeytan icadıdır" bakış açısındaki insanlara (ki daha açık belirtilen yorumlar mevcut) genel bir patlama olarak düşünebilirsiniz.Arkadaş zaten şehir bisikleti ve katlanırlar hariç demiş, neden alındınız ki?
Bence bisiklet sanat için.bisiklet spor için değil mi
Yaşasın köftehorlar ve dönen tekerleri 😁Bence bisiklet sanat için.
Bisiklete bakım yapıyordum ben de bisikleti soydum. Bisikleti çıplak görünce olsa olsa "bisiklet sanat içindir" dedim.
Bisikletin kimin için, ne için ne olup olmadığının benim için pek bir önemi yok. Kimsenin de olmamalı zaten.Kim ne derse desin. Önemli olan bisiklet ortak paydası.
Kim bilebilir ki benim gözümde bisikletin köfte için olduğunu.
Bisiklete başlamadan önce köfteyi eve sipariş getirtirdim. Şimdi köfteyi yerinde yemek için bisiklete biniyorum. Yani herşey köfte için
Bisikleti soymak kolay da peki bisiklet için soyunmak? 😛Bence bisiklet sanat için.
Bisiklete bakım yapıyordum ben de bisikleti soydum. Bisikleti çıplak görünce olsa olsa "bisiklet sanat içindir" dedim.
Bisikletin kimin için, ne için ne olup olmadığının benim için pek bir önemi yok. Kimsenin de olmamalı zaten.Kim ne derse desin. Önemli olan bisiklet ortak paydası.
Kim bilebilir ki benim gözümde bisikletin köfte için olduğunu.
Bisiklete başlamadan önce köfteyi eve sipariş getirtirdim. Şimdi köfteyi yerinde yemek için bisiklete biniyorum. Yani herşey köfte için
Bir adım ilerisi soyulmuş bisiklete soyunuk binmek olmalı. Sonuçta her şey sanat için.Bisikleti soymak kolay da peki bisiklet için soyunmak? 😛