Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Elektronik hobisi olanlar

Evde elektronik devre yapıyor musunuz?

• Toplam katılım
    27
@redwolf Kesinlikle Redwolf:harika:. Hatta biraz hurdacılık yapıp arkadaşların çöpe atmaya kalktıları cihazları tamir edip kullanmak var yaa. Mesela şu an kullanmakta olduğum bluetooth kulaklık gibi:D.

@ahmetcan05 Süper bir hafta sonu projesi olurdu.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet.S
Scudo
Benim zevkimi dahada artıran durumlardan biri aynen öyle katılıyorum birde mahalle arasında'ki elektronikci ve cep telefonu serviscisi arkadaşların biz yapamayız bizi aşar yada akıllara zarar fiyatlar istemeleri!!! ve sonunda bak ben yaptım deyince suratlarında'ki ifade:):)

@redwolf Tamirciler genelde uğraşmak istemiyorlar bu yüzden uçuk fiyatlar çekiyorlar. Geçen sene bir arkadaş fotoğraf makinesini lensinin üzerine düşürmüş, sabit lens pert olmuş. Tamirciye götürmüş makinenin yenisinden fazla fiyat çekmiş. Tabi makine çöpe gideceğine sonunda çevresinde hurdacılığıyla ün yapmış olan bana kadar geldi;) ben de ebaydan 16 dolara lens ünitesini komple buldum. Sonunda parçayı 25 gün beklediğime değdi. Şimdi profesyonel makinemden daha çok seviyorum bu makineyi. hatta yanımdan ayırmıyorum. Bu arada arkadaşın gözü kalmasın diye tamir ettiğimi söyledim ama o yeni bir makine almıştı çoktan..

• Beğen
Tepkiler: Selcuk Demiray
Merhabalar,
Aslen elektronik müh. olmakla beraber, senelerdir bilgisayar sektöründeyim. 2-3 yıl önce tekrar bir heves geldikten sonra hobi olarak uğraşmaya başladım. Aşağıdaki konu başlığını gördükten sonra da geçen yaz kendime Arduino ile çalışan kadans ölçen bir devre yaptım. Fena olmadı, yaş itibariyle yakını iyi görememe başladığından display kullanmadım, kulaklıktan rapor ediyor kadans değerini. Bu başlığın açıldığına sevindim.
Sevgiler.
Yüksek kadans her derde devaymış - BisikletForum

Bir arkadaş yazmış benden evvel ütü yerine modifiye edilmiş laminatörde baya pratik oluyor.

Benim aklımda da çok yer tutmayan ve hafif bir bisiklet yol bilgisayarı tarzı bir şey var ama fırsat olmuyor.

@sezgindurmus
Arduino nano kullanılarak yapılabilir. Yine de seri üretilmişler kafar küçük olmaz ama kendimiz yapmış oluruz. Benzer projeler var. (link) hem de arduino kullanarak elektronikten çok anlamayan arkadaşlar bile yapabilir.

@ozdenmir

Projeler var ama bence önemli olan ihtiyaç duyulanlar ne var olanlar dışında ne sunabiliriz. Böyle farklı özellikler mevcut olursa daha hoş olur.

En son sis bombasi yapmistim Hobi olarak.

Elektronik olarak robotlara ilgim var ama kendimi gelistirmem lazim.

Ahh elektronik vazgeçilmez hobim, hastasıyım. Hatta şu an çalıştığım pozisyon yine elektronikle birebir ilişkili. En son geçen haftalarda bilgisayarımdaki pata / sata dönüştürücü kartımı tamir ettim. Bir önceki görevde hatunun lumia telefonunun çalışmayan butonlarıydı :D Hobi devrelerine ise bir süredir bakamıyorum ama tam tekmil alet edavat ve malzemem ile her an hazırım :) Bu aralar da rasperry pi 2 mi alsam diye kaşınıyordum.

• Beğen
Tepkiler: Özden Özdemir
@Klasikci Dogru söylüyosun abi. Hem de daha ucuz :p

RC araçlar,su ana kadar tanistigim en güzel hobi...

• Beğen
Tepkiler: Özden Özdemir
@sezgindurmus
Katılıyorum. yapılacak cihaz mevcut olalardan daha farklı ihtiyaçlara cevap verebilir. @ahmetcan05 arkadaşımız bisiklet lastiğinin içine basıncı ölçen sensör yerleştirildiğinden bahsetmişti. Bunun gibi gelişmiş fonksiyonları olan bir cihaz yapmak lazım.

Arkadaşlar GPS Yol Bilgisayarım bozuldu acaba bunun elektroniğinden anlayan birisi var mıdır? Tavsiye edeceğiniz birisi/yer?

Geri