Scudo Sports

E'li Plakalar: 58 E 031

iksis

Aktif Üye
Tepki
146
İsim
ihsan
Bisiklet
Canyon
Arkadaşlar son günlerde ortalıkta E plakalar görmeye başladım. Bilgisi olan varmı acaba?
Örneğin 22 E 2218 gibi harfler kalın ve plaka etrafında kalın siyah bir çerçeve var. Plaka beyaz zemin üzerinde siyah harf ve rakamlar var. Cuma günü işe giderken 52 E ve 06 E gördüm aynı tarz da nedir sizce bu plakaların özelliği?

Ben acemi şöförlere verildiğini felan sandım ama öyle bi haber yok ortalıkta.

Sanırım bu plaklar güzel ülkemde özgürce gezen kaçak suriyelilerin araçlarına ait ne dersiniz?

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Scudo
(link)

Plakalar seri seri verilir hocam,

Belli kodlar ve renkler ve türler hariç belirli dönemlerde bir listesi vardır onlar verilir

(link)

(link)

Bu plakalarda ki rakamlar ve harf kodları hangi ile ve vergi dairesine bağlı olduğunu felan gösterir ...

Garip bir şey yok aslında ^^

• Beğen
Tepkiler: Aytoldi
Buna algıda seçicilik deniyor. Misal yıllar önce ilk arabamı aldığımda (Tek kapılı 99 Polo) bir anda her gün trafikte en az 2-3 tane 99 model polo görmeye başlamıştım. Kalabalık bir değişken grubu içinde herhangi biri bir kez dikkatinizi çekerse artık grup o ve diğerleri şeklinde algılanıyor zihninizde. Mesela 4 aydır sokaktaki 10 bisikletçiden 8'inin Scott kullandığını söyleyebilirim :)

güzel ülkemde özgürce gezen suriyeliler...

Onların da güzel ülkeleri vardı fakat artık yok. Bu kadar bencil olmayalım, bu dünya hepimizin, ve hiçkimsenin.

suriyelilere izmirde s sa vs. gibi plakalar verilmekte...

bu gün yakından baktım da başka bi araçta

başında iran yazıyordu

@Kazuya İslamda savaştan kaçmak vatan hainliğidir. Ülkemdeki her suriyeli erkek vatan hainidir. Kadın çocuk yada yaşlıları bilmem ancak gerçekten rahatsız olmuyor musunuz siz bu duruma? Ocak ayında 6 bin suriyeli bebek dünyaya gelmiş savaşma seviş ülkesi olmuşuz adamlar umursamadan hala uckurunun derdinde gerçekten rahatsız olmuyor musunuz ?

Oluyoruz ama nafile ! Adam benim asfaltım da 180 le gidiyor bende arkasında mazot az yaksın araba diye tıs tıs 90 la gidiyorum

@mehmetgacar peki siz komşunuz aç açıkta sefil durumdayken rahat uyuyabiliyor musunuz? Suriyeli bir bebekle Türk ya da Kürt bir bebeğin farkı ne? hepsinin yaşamaya hakkı yok mu?
Konunun islamla alakası yok tamamen vicdan meselesi. Kimse ulkesinin istila edilmesini istemez ve kimse de bu nedenle savaşmak zorunda değil.
Vatan haini ne dir aslında once bunu konuşmak gerek ama sondan başlayayım: Kimse vatanını terk etmek zorunda bırakıldığı için vatan haini olmaz.

Suçlanacak biri varsa Suriye'yi Irak'ı Mısır'ı Libya'yı bu hale getirenlerdir.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Korkmazgil
@Kazuya bakın olay çok farklı. Daha farklı şekillerde yardım edilebilirdi. Size sorayım. Ülkenizde savaş çıkmış başka bir ülkeye sığınmışsınız. Çocuk yapar mıydınız ? Böyle iğrenç bi arap toplumundan bahsediyoruz işte. Gönderilen bütün peygamberlerin arap yarımadasına gönderilmesinden anlayabiliriz bunu. Akıllanmıyorlar. Dediğim gibi başka yollarla yardım edilebilirdik. Sınırımıza çok yaklaştırırdık ülkemize almadan kendi topraklarında onları koruyacak şekilde yapılacak yardım yine yapılırdı.

@Kazuya forumda siyasete girmek son isteyeceğim şeydir abi. Bak sabahın köründe bile foruma bakıp acaba yeni şeyler var mı diye göz atıyorum. Düşüncelerimiz çok farklı değil ama ben biraz daha katıyım sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@mehmetgacar Düşüncelerimizn çok uzak olmadığını imzanızdan görüyorum:) o sebeple beni anlayacağınızı tahmin ediyorum.
Arap dünyasının geri kalmışlığı konusunda haklısınız, cocuk yapmazdım elbette orda da haklısınız. Fakat cahıl kalmış/bırakılmış arap halklarının hıncını evleri bombalanmış insanlardan cıkaramayız, çıkarmamalıyız. Bu toplumları cahil bırakan da, sonra sömürgeci amaçlarla evsiz bırakanlar da aynı kişiler.

• Beğen
Tepkiler: Mehmetg.
Geri