Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Elleri bırakarak bisiklet sürmek

Scudo
@efeozata
Abartıyorsunuz bence... Bir gün dalıp da bir kamyona toslarsanız fena sakatlanırsınız.
Yapmayın böyle şeyler, üzülürüz sonra. Hadi bizi geçin, sizi tanıyan ve sevenler daha çok üzülür.
---

Elleri bırakma olayına gelince, evet dik poziyon vs. ama gidonun da düzgün olması ve bisikletim genel olarak dengeli olması gerekiyor. Evde iki bisiklet var, biri yeni sayılır ve gidonu düzgün ve bisiklet nispeten hafif, bununla çok rahat ellerimi bırakıp eldivenimi giyebiliyorum veya eşofmanımın fermuarını kapatabiliyorum.
Ama eski ve ağır olan bisikletin gidonu da pek dengeli değil, onunla ellerimi bırakmayı denedim bir defa ve olmadı. O bisikletle istediğiniz kadar hızlı olun istediğiniz kadar dik poziyonda dengeli sürün, ellerinizi bırakamazsınız. Gidon hemen dönüveriyor.

peki olay hızla alakalıysa jacop fuglsang nasıl yokuş yukarı elleri bırakarak çıkıyordu? insan gerçekten imreniyor görünce.

Elleri bırakıp süzülmek gibisi var mı ya

Bi ara kafamda 10kmye yakın bir mesafeyi elleri bırakıp gitme gibi bi planım vardı

Alışınca çok kolay oluyor. Bisiklet bisiklet yolunda, kaldırımda, caddede rahatça insanların arasında el bırakarak sürebiliyorum. Bisiklete yön verebiliyorum, kasislerden geçebiliyorum. Mahalle aralarında 5 km boyunca el bırakarak sürebiliyorum. Tek yapmanız gereken ANTRENMAN :)

Bu el bırakma olayı sanırım yüzme gibi. Yani aslında herkesin yapabileceği, sadece keşif için cesaret gerektiren basit bir detay. Cesaret edip keşfettiğinizde, (bakın öğrendiğinizde demiyorum çünkü yüzme gibi bu da öğrenilecek bir şey değil) bir kaç gün içinde ellerinizi kullanmadan bisikleti sağa sola sürdüğünüzü, pedal çevirdiğinizi fark edeceksiniz.

Bisiklet üzerinde el bırakmayı genellikle belimi dinlendirmek için yaparım.

Ancak ne olursa olsun bisiklet üzerinde el bırakmak pek de mantıklı bir hareket değil. Sonuçta küçücük bir taş parçasının yaratabileceği ani kontrol kaybı çok şeye sebep olabilir. "Yapayım şunu ya, ben neden yapamıyorum" diye düşünmek yerine, "güvenli güvenli gidiyorum, oh" diye düşünülmesini tavsiye ederim.

Not: Bisiklet üzerinde ellirinizi kullanmadan giderken eğer pedal çevirmiyorsanız kesinlikle gidonu tutmadan pedal çevirmeye başlamayın. Durup dururken, ilk baskıda yaşanabilecek zincir atması ve pedalın boşa dönmesi oranızı buranızı yarmanıza, çizmenize, kırmanıza sebep olabilir.

Sonuç: Gayet basit, zerre kadar süksesi olmayan hareket. Özenilecek ya da övünülecek bir nane değil.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Cocukken hava atmak için kullanırdık 18 kg lik bisiklet de şimdi ellerimi direksiyondan ayırmıyorum kaza yaptığımdan beri

10 sayfa elleri birakmak ile ilgili yazi yazip, sonra bisiklet kulturu diye yaygara kopariyorsunuz. makas atan otomobil soforunden farkiniz yok.

ozellikle, yaya ve bisiklet trafiginin yogun oldugu yerlerde, sirf ilgi arsizligi yuzunden yapanlar var. cok ilginc gercekten.

@e.yildiz

Araçların ya da yayaların içinde yapılmasını ben de doğru bulmuyorum. Hatta bunun biraz daha üst seviyesi trafikte tek teker yaparak gitmek. Açıkçası hiç trafik içinde ya da yayaların arasında ellerimi bıraktığımı hatırlamıyorum. "Bisiklet kültürü" diye yaygara koparanlar olarak bahsettiğiniz insanların da bu konuya dikkat ettiğini düşünüyorum

(Konuyu hortlattığımı farketmedim özür dilerim)

Çocukken çok zevk alarak yapardım; bisikletimin gidon ayarı hassas olduğu için yemiyor :)

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Eller gidonda değilken gidonun dengesinin bozulmasının sebebi furç takımının bakımsız veya aşırı sıkı olması olabilir mi? 25.4 isimli bisiklet atölyesinin youtube kanalında bu tarz bir şeyler söylemişti arkadaşlar.

Eller gidonda değilken gidonun dengesinin bozulmasının sebebi furç takımının bakımsız veya aşırı sıkı olması olabilir mi? 25.4 isimli bisiklet atölyesinin youtube kanalında bu tarz bir şeyler söylemişti arkadaşlar.

Doğru demiş, keza fren-vites kabloları da kasabiliyor, bir tarafa doğru çekme yapabilir.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Doğru demiş, keza fren-vites kabloları da kasabiliyor, bir tarafa doğru çekme yapabilir.
Rüzgar rüzgar. Özellikle yanal rüzgarda en azından bir eliniz mutlaka dümende olsun. Sonra iyi şeyler olmuyor.
Tecrübe ile sabittir. 😅

Asla 2 eli birden bırakamıyorum sadece yapabilidğim şey bi eli bırakıp tek elle giderken diğer eli gidona daha yavaş alıyorum arayı uzatıyorum bu sayede az da olsa tamamen salmış oluyorum

Su içerken veya birşeyler yerken illa ki bırakılıyor aman dikkat.....

Dosyalar

• IMG-20230410-WA0011.jpg
    IMG-20230410-WA0011.jpg
    219,5 KB · Okunma: 42
  • Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Bazen yağmurluk giyip çıkartırken veya beli doğrultmak, esnetmek için gerekli oluyor ama şart değil. Tabi yarış kazandıktan sonra elleri havaya kaldırmanın zevki ayrıdır 🥰

Geri