Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Elveda Salcano NG030 SLX, hoş geldin Giant ATX Pro!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Mahsus Mahal

Daimi Üye
Tepki
94
İsim
Aydın Bez
Bisiklet
Specialized
Öncelikle bilgi: 2012 yılında aldığım 2011 model Salcano NG030 SLX bisikletimde Şubat ve Mart 2013'de bir hayli değişiklikler yaptım...

Ritchey WCS Marathon sele, gidon, gidon boğazı ve yatağını olduğu gibi bıraktım. Ancak kadronun sele borusu çapı 30.9 mm olduğu için elimdeki Ritchey WCS 31.6 mm çapındaki sele borusunu takamadım. Bunun yanı sıra Shimano SLX hidrolik disk frenler, DT Swiss jant çember v etelleri ile Shimano SLX jant göbekleri, Shimano deore ön vites eski yerini korudular. Aslında aklımda Erdoğanlar bisiklette yer alan Mavic çemberli KK Rival rulmanlı jant setini almak var ama bugün daha yeni çır çır öten arka ve ön jantı açıp bilyelerini gres yağı ile temizleyip tellerin akordunu yaptım.

Sırada her şeyin tamamlanması için Rock Shox Reba SL 100 mm amorsitör ve 2*9 ikili aynakol kaldı.

Kadro GIANT ATX Pro L 20 inç
Vites kolu SRAM x7 trigger,
Arka vites SRAM x9,
Ruble SRAM PG970,
Zincir Shimano Ultegra,
Aynakol Shimano SLX 44-32-22,
Ön vites Shimano Deore,
Dış lastikler Continental Traffic 2 26x1.90,
Sele borusu Uno PG620
Sele, gidon, gidon boğazı ve yatağı Ritchey WCS Marathon
Pedal Wellgo M21

Şimdi ise geçit töreni:
(link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link)

Önceki Hali
http://i.imgur.com/jOn4cZd.jpg

Şimdiki hali
http://ompldr.org/vaHZ6dg/giant_atx_pro.jpg

Tüm parçalardan çok memnunum. Değişicik olan sadece amorsitör.

Salcano'dan çıkan Shimano SLX vites kolları, zincir, ruble, arka vites ve NG030 ultra hafif kadroyu ise elden çıkartmak yerine yeni bisiklet toplama projem için kullanacağım.

Scudo
olmuş bu... :)

• Beğen
Tepkiler: Mahsus Mahal
GIANT ATX pro L beden kadroyu KAÇKAR Bisikletten Yusuf beyin gayet samimi esnaflığıyla satın aldım. Çok güzel bir kadro. Tavsiye ederim.

Hayırlı Olsun süper olmuş :)

Giant kadro güzel olmuş, kazasız pedallar dilerim.

eski kadro ile yeni kadro arasında boyut farkı çok fazla fark ettimi,orta göbekten sele borusu başlangıcına uzunluk kaç cm

Alperen, eski kadro Salcano 18" olup yeni kadro Giant 20" L beden. Ölçüm ise yaklaşık 51 cm. Sele borusundan gidon başlangıcı ise 56 cm.

cevap için teşekkür ederim kadro rijitliği yani esneme konusunda fark oluştumu yani anlaşılır bir fark varmı

Bir önceki kadro 5 cm daha küçük olduğundan arazide hareket daha kolay oluyordu, yeni kadroda dış lastikler de değiştiği için kadronun şoklara tepkisi yerinde, daha üstün.

Bugün itibari ile Delta Bisiklet'in Nisan indiriminden ROCK SHOX SID Team dual air amorsitör alıp bisikletimdeki yenileşmeyi ya da baştan yaratmayı şimdilik tamamladım sayılır.

Delta Bisiklete yardım ve işçilik için teşekkür ederim.

Şimdi fotoğraflar
(link)

(link)

güzel olmuş gerçekten... bisikletin hakkını verirken başarılar dilerim...:) bol pedallar...

Bu donanımda bir bisiklet almak istediğimizde kapı 4000-5000 liradan açılıyor, yanılıyor muyum yoksa?
Kim bulmuş Ritchey set, Rock Shox amorsötöör, Shimano SLX - SRAM X9 set, DT Swiss jantlar...
Salcano alın binin, sonra kadroyu değiştirin.

maşa çok yakışmış hayırlı olsun ,bendede duke race var yeni bakım yaptım ve çok iyi çalışıyor ama bulabilirsem bende belki reba ya geçerim siyah renk ama v -fren kullanıyorum ve uyumlu bulmak artık çok zor

@Aydın Bez

Ben buldum hemde nekadar :)

Bisikletiniz cok güzel hayirli ugurlu olsun, Allah kaza bela vermesin.

Amorsitör, ruble, arka vites, zincir, vites kolları, sele borusu, kadro, dış lastikler için işçilik dahil harcadığım masraflar toplamı: 1800 TL

Fiyat yüksek gelmesin, bu donanıma bu sistemi kaça alacağınızı pekala anlayan pedalşörler olarak hepimiz biliyoruz.

Bisikletin son haline getirirken yararlandığım tedarikçiler:

Eda Bisiklet Maltepe, Erdal Saka ve Erkan Usta'ya ayrıca gönülden teşekkürler / Bisikletimin her türlü sorunu, bakımı için
Delta Bisiklet Kızıltoprak, Gürkan, Emirhan ve Ulaş'a teşekkürler / Amorsitör, dış lastik ve vites kolları
Yurt Bisiklet Sirkeci, Ahmet Bey'e teşekkürler / Salcano NG030 SLX için
Kaçkar Bisiklet Bostancı, Serkan'a teşekkürler / Çekiş sistemi yenilenmesi için
Kaçkar Bisiklet Göztepe, Yusuf bey'e özellikle teşekkürler / Kadro değişimi için
Anadolu Bisiklet Sirkeci tüm çalışanlarına teşekkürler / ufak tefek donanım alımları için
Efor Bisiklet Sirkeci / kilitli pedallar için
K2Outdoor Kadıköy Serdar beye teşekkürler / bisiklet ve kamp çantaları için
Decathlon Bayrampaşa mağazası çalışanlarına ve mağaza müdürü Kıvanç Gül'e teşekkürler / indirim çeki, bisiklet ekipmanları ve bulamadığım 45 numara SPD ayakkabı temini için

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri