Scudo Sports

Emekli Olunca Yurt Dışında Yaşamak

@tameryc size katılıyorum butur şeyler dolandırıcılıktan başka birşey değil.

Bu arada şimdi aklıma geldi bulgaristan vatandaşlık için 1.800.000 TL para istiyor kişi başı :)

Scudo
@tameryc

Bir kaç güvendiğim tanıdığımla görüşüp ayrıntılı bilgi edinmeye çalışacağım. Bu tür olaylarda aracı kurumlarla değil doğrudan noter ve avukatlarla hareket etmek daha doğru tabi ki.

• Beğen
Tepkiler: tameryc
abi emeklide olmussun soyle dunya etrafinda bi tur belki :)

• Beğen
Tepkiler: Talha Ateş
Kimisi Türkiye'yi bırakmak yok ülkeyi daha ileriye götürücez düşüncesiyle terk etmeye karşı ülkeyi fakat böyle bir imkanınız varsa hiç düşünmeyin derim.

• Beğen
@Arınç

Bizimki tamamen kültürel-turistik amaçlı, bakalım hayırlısı.

Sahsi fikrim Kıbrısa bakın-Malta da olabilir.
Emekli olsam bende ev alıp gitme düşüncesindeyim.

Turkiyeyi ozleriz diyenler zamları mı ceza kuralları mı en pahalı benzinleri mi özlerler merak ediyorum

@ibrahimkesen
Çok sayıda ülkeleri araştırdım bunlara Kıbrıs dahil. Halen devam ediyorum şu ana kadar en uygun, en güzel, en kolay Macaristan. Mesela 2500 m2 bahçe içinde küçük yazlık evler 6000 Euro fiyatlardan başlıyor ve emlak durumuna göre milyon euro lara kadar var...

Avukatlar ise sadece %1 komisyon alıyor ve sizin adınıza bütün yasal işlemleri takip ediyor.
Tapu daireleri ise buradaki gibi değil yarım gün çalışıyorlarmış. aynı şekilde bankalar da başvurularınızı değerlendirirken yarım gün dahilinde işlem yapıyorlarmış.

Bu yolu seçmemin iki nedeni var. AB üyesi bir ülkeden gayrimenkul almak vize ve orada dolaşım konusunda kolaylıklar sağlıyor. Diğer neden ise orada özellikle küçük kasabalarda emlak fiyatları çok uygun.

@Talha Ateş
Vize olayını dert etmeyin en basiti eviniz var mecbur oturma izni verirler..
5 sene yenilersiniz sonunda vatandas olursunuZ bu 5 sene icinde bir olaya Karışmazsaniz size oturma izni vermeme imkanları yok

• Beğen
Çoğu ülke çok fahiş bedel istiyor , ev almanız şat vs. diyori sanırım İspanya ve Lüksenburg ile Liechtenstein en uygun ülkeler olabilir. bende ilerki yıllarda aynı duruma gelince düşünüyorum olmadı yeşil pasaport ile yaz tatilleri boyunca Fransa da yaşamayı düşünüyorum.

Avrupadaki ekonomik kriz nedeniyle birçok ülke vatandaşlık veriyor. Tabi bunun için belirli bir yatırım yapmanız gerekiyor. İspanya 500bin Euro luk konut alımına vatandaşlık eriyor diye biliyorum. Bana en cazibi Malta gelmişti çünkü, 100bin-200bin arası bir yatırım istiyor ve Amerika'ya serbest dolaşım hakkı veriyor.

• Beğen
@Hasan Saylık

Yeşil pasaport alma imkanınız varsa mutlaka değerlendirin, sadece Fransa değil bütün Avrupa ülkeleri mümkün.

1. Danimarka, İsveç, Finlandiya ve Norveç İskandinav ülkeleridir.Yeni zelanda avusturalya ve özellikle kanada bu sınıfa girmiyor.

Geri