Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Emniyet şeritsiz duble yollarda ne yapmalıyız?

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Şehirlerarası yollarda bazen saçma bir şekilde emniyet şeridi 10 cm'ye kadar düşüyor görmek isteyen Umutalan yazıp Streetview'da D200 yoluna bakabilir. Böyle yollardan geçilmeli mi o durumlarda ne yapmalıyız?

Scudo
İlginç bir şekilde şimdiye kadar sürdüğüm emniyet şeritsiz yollarda hep açığımdan geçtiler silivri-çerkezköy yolunda hafriyat kamyonlar sıkıştırmamak için karşı şeride geçti, şehir merkezinde beni öldürecek adamlar emniyet şeritsiz yollarda daha dikkatli sürüyor

Burda sorun Canlılarin (ınsanlar da dahil) temel ıç gudusu arkasi dönükse av, yüzü dönukse tehlike olarak algılanması.
Salda Gölunden Yesilova istikametine doğru emniyet şeridi olmayan, dar, virajlı ve yogun trafikli bir yoldan ailecek bisikletle gitmeye çalıştik. Baktim arkadan gelen araçlar umarsizca yakın geçiyor. Bizde sol şeridin solundan gitmeye başladik suruculerle yüz yüze olunca sorunsuz olarak hedefimize vardik.
Bazi durumlarda ters yonden gitmek faydalı olabilir.
"Kaldırim olmayan yerde yolun solundan yürünur " kuralı mantiği işletilebilir.

Ben her zaman şerit kapatmaktan yanayım. Hiçkimse kasıtlı olarak size çarpmayı göze alamaz.
Siz kenardan sürdüğünüzde sürücü yanınızdan sorunsuz geçeceğini düşünür ve sizi sıkıştırır. Sürücü sizi sıkıştırdığını düşünmez-anlamaz.

Sağınızda kaçacak yer bırakıp rahatça yolunuza devam edin. Zaten genişten alıyorlar, birde korna çalıyorlar dikkat edelim diye, o zaman sağa kaçarız hafiften.
Hem karşıdan hem arkadan araç geliyorsa, genişten alamayacakları için sizi sıkıştırmak zorunda kalacaklar, böyle durumlarda önceden yavaşlayıp kenara yapışın. Can sizin sonuçta, onların değil.

Geri