Tamam İnşallah okuyan arkadaşlara faydamız olmuştur.
Ben kendi tecrübelerimi şöyle özetleyeyim.
1)Tur bisikletinde deore göbek kullandım (xt ve xtr 'yi kullanmadım) çok akıcılığı hissedilmiyordu daha sonra bunları dt swiss 240 la değiştirdim çok büyük fark hissettim ve bu göbekleri çok devdiğim için sattığım bisikleti arkadaştan geri aldım.
2)Yol bisikletimde fulcrum racing 1 var bunların göbekleri Campagnolo bildiğim kadarıyla biraz çok ses çıkarıyorlar ama bunların da akıcılığından memnunum ve çok esnemez ve güzel bir set.
3)Dağ bisikletinde önce yeni sayılabilecek crosmax slr set aldım bu setin akıcılığı çok kendini belli etmiyordu ama setin hızlanması çok iyiydi sonra tel başının kırılıp çemberin kullanılmaz hale gelmesiyle yeni crosmax st set aldım, bu sete ilk geçtiğimde arka teker biraz ağır geldi ama akıcılığı esnemezliği ve inişlerde verdiği güven çok arttı ki sonuçta heves ettiğim fulcrum setleri düşündürmemeye başladı...
Sonuç şuan kullanmakta olduğum bütün setlerden memnunum ama tur bisikletimin sonradan yenilenen örgüsünden memnun değilim çok esnemez durmuyorlar.Benim kullanım amacım yarışa değil hobi-spora yönelik ve daha çok bisikleti zor yerlere sokmaya yönelik o yüzden sağlamlık ve akıcılık benim için hafiflikten önce geliyor benim tarzım yavaş yavaş XM (cross-mountain) 'a yaklaştı.İlgilenen arkadaşlar bunlara göre karar versin.(Bunun dışında geçmeye düşündüğüm bisiklet modelleri de çift süspansiyonlar.. [hayalimizde de genius var.])
Herkese teşekkür eder, iyi ve kazasız belasız sürüşler dilerim.