Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

En çekici yol bisikleti sizce hangisi?

Merhaba o bisikletin canlısı muhteşem bir alettir. Benim favorimdir.Ayrıca Project One kapsamında istediğin kadro rengi,boyası,deseni,komponenti kısacası tüm kombinasyonlarını kendin yaratabileceğin bir alternatifte mevcut.Burada kendi bisikletini dizayn etmek çok eğlenceli.(keşke fiyatlarda eğlenceli olsa) Rüküş olduğunu düşünüyorsan sadeleştirmek elinde yani :) (link)

Scudo
Mesut bey siz bu bisikleti hangi bisiklet firmasında buldunuz sizce sakıncası yoksa öğrenebilirmiyim saygılar
ali baba

2011 Team Issue Leopard, Madone ve Speed Concept... Konu basligi yol bisikleti desede baktim bircok TT fotografi eklenmis o yuzden bende Speed Concept'i ekleyim dedim. SSL'de kullanilan karbon uzay teknolojisinde kullaniliyor ve Amerika disinda satisi yasak.Bu malzeme el yapimi ile tamamlaninca cok ozel bisikletler ortaya cikiyor. Su borusunu birbirine kaynattirip el yapimi diye satilmiyor bunlar.

Scheck kardesler, Cancellara ve TREK Leopard bisikletleri. Benim 2011 favorim belli oldu simdiden. Ispanyol elemani bilmeden yedigi yemekten alacagi yasak madde karisimi bile kurtaramayacak sanirim 2011'de ;) 2011 TDF sampiyonu huzurlarinizda :)

Özgür seni kırmak istemem ama malesef hayatımda duyduğum en saçma sözlerden biriydi bu. Bana göre bisiklete ne kadar yabancı ve acemi olduğunun ispatı oldu bu sözün.

• Beğen
Tepkiler: Ozzgurr
Selam Aytac,

Anladigim kadariyla biraz alinmissin ki hic gerek yok.:bilmiom: Ben ozel olduguna inandigim karbon malzemeyi vurgulamak istedigim icin oyle yazmistim. Benim hicbir zaman ben cok bilirim diye bir iddiaam olmamistir, forumdaki digerleri gibi goruslerimi paylasip, birseyler ogrenmek icin buradayim.

Sen oyle diyorsan oyledir, varsin bisiklet konusunda cahil, en bilgisiz ben olayim, fakat kalpler kirilmasin.

• Beğen
Tepkiler: ali ayhan cıvıl
@Ozzgurr

Bende seni rencide etmek ya da kırmak amacımda olmadığımı mesajımın başında belirttim zaten Özgür.

Ancak ima etmeye çalıştığım bir şey vardı, senelerce bisiklet ile iç içe yaşadım, demirinden aluminyumuna, karbonuna, çeliğine kadar gerek kendime ait gerek çok yakın arkadaşlarıma ait sayısız bisiklet sürdüm, yarıştım, topladım dağıttım. Ama çelikteki (çelik dediysek hi-ten değil tabi, reynolds 531, 853, SAT 14.5, cromo 4130 vb. gibi ) tad dünyadaki hiçbir karbon, alu, ya da benzeri malzemede yok (titanyumun da tadı ayrı ona da parantez açalım). İşte tam bu sebeple benim gibi bisikletseverler yine dönüp dolaşıp onbinli liraları çelik bisikletlere veriyoruz. Bu farkı anlamanın tek yolu da bu farklı tadları almaktan geçiyor. Bu çocukluğunuzda o su borusu dediğin hi-ten bisikletleri sürüp te binlerle euroluk bir Niobyum çelik kadroyu aynı kefeye tahmini olarak koymakla olacak şey değil. Bu sebeple tecrübe etmeden yorum yapıldığı zaman bana biraz manasız geliyor. İma etmeye çalıştığım şey buydu aslında, yoksa kalp kırmak ya da rencide etmek ve benzeri bir amacım kesinlikle yok.

• Beğen
Tepkiler: Ozzgurr
@Mustafa İçdağ

Mustafa bey olmadi ama; YOK OYLE SEY diye baslayan bir mesaj gelmesi gerekirdi sizden :D , boyle komik ve anlamli bir cevap beklemiyordum.

Daha oncede baska bir konudada paylasmistim;bu gunku ekonomik ortamda, buyuk sirketler uretimi Uzak Doguya kaydirip maliyeti dusuruyor kaliteyi degil, neredeyse tek haneli kar marji ile calisan sirketler bu degisiklik ile % 5 bile kar artirabilecegini inaniyorsa hemen gerekli degisikligi yapiyorlar.

Bu sirketlere ornek Trek ve Colnago;

Ne guzel; Colnago ve Trek, kardes kardes Taiwanda ayni Giant fabrikasinda Taiwan plastigini yapistiriyorlar, uhu nereden geliyor bilmiyorum. Ama aradaki fark Trek bisiklet aldiginiz zaman alin borusunda bisikletin nerede uretildigi acik acik yaziyor. ( Cin, Taiwan veya Amerika) fakat Colnago nedense bu konuda cesur degil diger Italyan ureticileri ( Willier-Pinarrello) gibi bisikleti kaldirip buyutec ile bakmaniz lazim Taiwan mi Italyan mi diye. Diger bir farkda podyumlarda;podyumda Trek gormekten SIKILDIK artik, gozlerimiz Colnago ariyor.

Kalin saglicakla.

Ozgur

Not: Trek- Colnago karsilastirmasi tamamen sans eseridir, sizin Colnago ve benim Trek kullanmamla kesinlikle alakasi yoktur.:p

Colnago üst seri kadrolarının hepsini tamamen ve %100 İtalya da üretiyor. C59 Italia, EPS, Extreme Power, Master X-Light, C50 vs...

Colnago için Tayvanda üretilen modeller Ace gibi alt seri karbon ve giriş seviyesi Arte, Primevera gibi aluminyum veya alu/carbon hibrit modeller. Bence yine önyargılı ve gerçek dışı bir yorum olmuş.

Aytac, yukariyi iyi okursan Colnago'nun bazi modelleri Italyada urettigini bildigimi anlarsin, Colnago sirf Taiwanda uretiyor diye bir sey demedim, ayrica sitede daha oncede Cannondale ile ilgili bir konudada post etmistim Colnagonun degisik yerlerde uretim yaptigini. Bu konu her isteyenin begendigi, sevdigi bisikleti post ettigi bir yer ki bunun icinde her hangi teknik bir bilgi birikimine gerek yok. O markayi seversin veya sevmezsin, begenirsin veya begenmezsin cok basit, ayrica kisiler nezaket kurallari cercevesinde istedigi yorumuda yapmakta serbesttir. Umarim sende burada begendigin tarzin-markalarin veya titanyumda onde gelen Litespeed, Lynskey, Moots veya Everti'nin bir kac modelini paylasirsinda benim gibi bisiklet konusuna yeni olanlara birseyler ogretirsin. Merak ettim neymis gercekleri yansitmayan diger yorumum.

Ben kimseye birşey öğretmek peşinde değilim ki, böyle birşeye ihtiyacım neden olsun? Kaldı ki çok şey bildiğimi de iddia etmiyorum. Benim en başından beri yanlış olduğunu düşündüğüm yorumun şu su borusu el yuapımı kadro yakıştırman. Gerçi ben hala ne diye sana izah etmeye çalışıyorsam ama iyi ya da kötü en az senin kadar anlıyorumdur buna emin olabilirsin. Başka bir cevap yazmak niyetinde de değilim zaten. Sen plastiğinle mutlu olabilirsin, ben plastikten haz almadım su borularımla mutluyum, bu kadar basit aslında.

Not: Her topic altına aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaya gerek yok aslında, meraklandığın o markalar ve benzerleri için aşağıdaki linkten az çok bazı fikirler edinebilirsin. (o mesajı gıcıklık olsun diye yazdığının farkındayım ama ben zaten linki başka meraklananlar ve daha önce konuyu görmemiş olanlar için vereyim.) El Yapımı Kadrolar

Kesinlikle budur Aytac, tamamiyla katiliyorum.

Geri