Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

En iyi 18650 pil hangisi?

@İbrahim A. sahte olduğunu sanmam. Satıcı firma sağlam görünüyor. Zaten sahteyse ücretin tamamını geri ödeyeceğini söylemiş. Bir süre kullanın, sorun çıkmazsa onay verirsiniz.
 
Scudo
Fenix benim bildiğim en iyisi. Başka kaliteli olanlarda vardır ama ben fenix ve ucuz çin mallarını kullanan biri olarak kesinlikle fenix pil tavsiye ederim. Kafam rahat olsun güvenli olsun diyorsanız fazla para verip çok rahat edeceksiniz.
 
Fenix pil üreten bir firma değil. pillerin üzerindeki kodlar da panasonic kodları. dünyada kaliteli lityum pil üretebilen az firma var.

bunlardan birincisi panasonic tir. Diğerleri Sony , Samsung, LG gibi firmalardır. C.F.L gibi firmalar var bunlar ucuz ve orta kalite ürünler.

Bir de tüyo vereyim. Arızalı laptop pillerini atmayın içinde 18650 piller var. Bu pillerin kendisi sağlamdır. Elektoniği bozulur. Korumasız 18650 olarak kullanılabilir.

Kendim Fujitsu siemens laptopun ölmüş bataryasını açtım pilleri kullanıyorum. Bu piller çoğu ucuz üründen iyidir.

Hele ki içinde Fire geçen ( ultra fire - firestone vs ) pillerden çok çok iyidir.
 
  • Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
@ilkercom bende leptop bataryasını söküp içindeki Sony marka pilleri kullanmak için almıştım ama tamamen ölü çıktılar. Çok kısa sürede dolup aynı şekilde bitiyorlar. Yani sadece devre değil pillerin de ömrü zamanla bitebiliyor. Kullanıma bağlı olarak tabi..

Leptop kullanan biri olsam batarya değiştirmek yerine orjinal bataryadan daha az maliyetle Panasonic NCR18650B model pillerle orjinal bataryasından çok daha uzun giden bir batarya yapardım. Leptop kullananların aklında bulunsun. ;)
 
Ben de 2 laptopın pillerini söktüm, yarısı 1800-2000 mah arasında çıktı, bir bölümü hiç çalışmadı. Birkaç tanesi de 800-1000 mah arasında çıktı. Kullanılabilir olanları büyük bir keyifle kullanıyorum. 2 laptopın biri hiç açılmıyordu, diğeri 10 dakika anca dayanıyordu.
 
Şarjlı pil ve şarj cihazları konusunda bildiğim en kapsamlı kaynak konu: (link)

Mutlaka incelemenizi tavsiye ederim..
 
ordaki konunun özeti ve biraz daha güncelini ben buraya da yazdım açıp okuyan bir toplum olmadığımız için kimse önemsemedi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
Selam,

Foruma yeni üye oldum. 18650 Pil, benim de çok sık ihtiyaç duyduğum bir şey. Pillerin pek çok sahtesi bulunuyor. Bu yüzden üzerinde marka yazan pillere de güven olmuyor. Bence en iyi marka LG. Aldığım site de burası ve memnun kaldım (link)

:kedicik:
 
Arkadaşlar merhaba.
Panasonic NCR18650B 18650 3.7V 3400mAH pillerim var . cree xmt-6 el fenerinde kullanacağım.
Sormak istediğim bir şey lütfen cevaplarınızı esirgemeyin.
bu bahsettiğim Panasonic NCR18650B 18650 3.7V 3400mAH piller için en ideal, en uygun, her açıdan en doğru ve kaliteli şarj cihazı tavsiyesi istiyorum.
Lütfen konu hakkında hakkında bilgili ve deneyimli arkadaşlar yardım etsin.
 
Nitecore tavsiye ederim.
 
@ilkercom hocam 2 li bir şarj cihazı tavsiyesi istiyorum 18650 3400 mah pil için.
nitcoreye baktım ama 2400 mah filan yazıyor. 3400 mah pili şarj eder mi?
nitrcore nin hangi modelini tavsiye ederseniz 2 li olanlarından?
 
nitecore şarj aletleri bu işin en üst seviyeleridir. her pili şarj eder.

şarj hızı düştükçe pilin randımanı artar. hız ( aslında şarj akımı ) arttıkça pilin ömrü kısalır.

o sizin gördüğünüz 2400 nerede yazıyor?
 
@esselamualeykum Aynı pili, aynı cihazda bende kullanıyorum. Nitecore ile şarj ediyorum. İkili olan modelden. Çok memnunum.
 
selamınaleyküm arkadaşlar ben bu pillerden perpada temin ettim ama arızalı leptop bataryasının içindeki piller daha kaliteli olduğunu twebit ettim bir arkadaşımla denedim çok memnun kaldım deneye bilirsiniz
 
Aslında laptop bataryalarının pil mi devre mi bitik anlamanın yollarından biri de çalışma süresi. Bataryayı şarj ettikten sonra fişten çekince çat diye kapanıyorsa devresi bozulmuş demektir, 10dk kadar çalışıyorsa devre sağlam ama piller artık ömrünü tamamlamıştır. Bu durumda da hangi pilleri değiştireceğini şarjdan sonra ölçüm yaparak anlayabiliriz.

@darkdream


@ilkercom
 
@L@civert aynen. ben hepsini söktüm, 3ü sağlam çıktı, 2sinin değeri düşüktü, biri iyiydi.
 
bu arada sahte pillerin videosunu da şuraya ekleyeyim
bende ultrafire nın 5000mah yazan pili var ama sanıyorum gerçek değeri 500 mah zaten pil bayagı hafif kuş gibi demekki bundanmış
 
panasonic 18650 pil alayım dedim biraz araştırdıktan sonra, 25 tl ye de var 50 ye de. farklı farklı satıcıların ilanlarından ürün yorumlarını okuyorum kimisi orijinal iyi güzel hoş diyor, kimisi aldığım ürün orijinal değil diyor. kafam çok karıştı 5 lira az vereceğim diye gidip orijinal olmayan birşey almak da istemiyorum. İllaki panasonic almam da gerekmiyor sony de alabilirim. orijinalliğine güvenebileceğim bir yer, internet sitesi önerin oradan alıyım.
bir de şarj aleti mevzusu var. 2 yıl oldu galiba 40 liraya kargo dahil bir fener aldım onunla birlikte pil ve sarj aleti de geldi. yeni alacağım pil için kaliteli sarj aleti de alsam faydalı olur mu yoksa çok da önemli değil mi ne dersiniz?
 
@Fatih Koçak

Mesajın üzerinden biraz geçmiş ama ben pillerimi pilburada.com dan alıyorum. İstanbuldaysanız, karaköy Selanik pasajının girişinde yerleri var. Bir sıkıntı çıkmadı. Panasonic'in dışında Sony VTC6 modelleri de çok başarılıdır.
 
  • Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
Merhaba 18650 pilde tek geçerim. Tavsiyem olsun deneyin fiyatıda uygun diğer pillere göre.
(link)

Deneyin farkını görüceksiniz teşekkür için buralardayım.



esselamualeykum Xtar markayı denedin mi hiç?
(link)

Buda güzel bir ürün bak. Valla bu paylaştığım sayfa çok iyi hızlı kargolama konusunda iletişim konusunda bana çok yardımcı oldular.

 
Geri