Scudo Sports

En sağ şerit bize ayırılmış haberim yok!

İstediğiniz kadar hızlı gitseniz de arabanın hızına ulaşmak ve o hızda sabit sürmek imkansıza yakın olduğu için sol şeritte sürmek kazalara yol açar diye düşünüyorum.

Scudo
Ben de çok kez yaptım açıkçası.40 ile 50 civarı giderken.Güvenli bir hareket olduğunu düşünmüyorum, önermiyorum da.Zaten yasak.Şu an olsa yapmazdım diye düşünüyorum.Trafik birden açılırsa risk'e girersiniz, sanki bisiklet sürerken aldığmız risk yetmezmiş gibi.

Yol dedikte otoban değil heralde :)

Şehir içi trafiğinden bahsediyorum şehir'de genelde süratli gitmez araçlar. Yalnız konudan anladığım kadarıyla kurallar'a aykırıymış bu davranış. Yine herşeye rağmen sağ daha güvenli görünüyor yapmamız gereken daha dikkatli olmak ve sakin bir sürüş yapmak.

Geçen hafta bu yüzden kaza yaptım,sol şerite geçmesek daha iyi.

Bence özellikle ülkemizde daha d tehlikeli olur sol taraf si yinede sağ dan gidin

Kanunen yasaktır, tartışmaya kapalı bir konu.

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
soldan gitmeyin polis yakalarsa ceza kesiyo,
yok ama illa ikindi ikindi adrenalini tavan yaptırmadan eve dönmem diyosanız orta şerit çok eğlenceli oluyo, tabi hava kararana kadar! karardıktan sonrası güvenli değil ama, zaten yol bisikletçileride önermiyo, orta şeritin solundan giderek trafiği de kapamazsanız aynı zamanda, kimse için sorun olmaz.

not:taksiti devam eden bisikletle yapmayınız.

http://www.japantimes.co.jp/wp-content/uploads/2015/06/n-bicycle-a-20150604.jpg

Sol şeridi sadece duran bir aracın arkasında kalmış isem ve sol taraftan gelen hiçbir araç yok ise aracı geçmek ve tekrar sağa almak için kullanıyorum. Sol şeritle şaka olmaz. Kullanmayınız üzülürsünüz....

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Ben de hep soldan giderdim çünkü sağda sürekli yol ayrımı var. O durum çok sıkıntılı. Hızım zaman zaman yeterli olmadığı ve sinyal verme şansım olmadığı için o yol ayrımına giren ve çıkan araçlarla sorun yaşıyorum.

Ama arkadaşların dediği gibi sağ şerit yasakmış. Daha dün polisin teki arabanın camından çıkıp uyardı. D

Trafikte arabalar sag tarafa cok fazla yanasmissa ve bana gececek yer kalmamissa evet sol taraftan devam ederim bir sureligine. Ama hizim 20yi pek gecmeyecek sekilde

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@Serkan Mıstınoğlu

Hocam eminmisiniz böyle bir durumda ve soldan giderken kaza olmaması için son sürat gitmemiz daha iyi değil mi?

Trafik kanununa göre yolda herhangi bir bisiklet yolu düzenlemesi olmadığı sürece bisikletler yolun en sağ şeridinden gidebilir deniyor. Buna otobanlar ve köprüler dahil değil. Bu kuralın dışına çıkmak sizinkinden çok diğer arabalardaki sürücülerin hayatlarını tehlikeye atar gibi. Gerek yok yani böyle şeylere

E5 gibi ana arterler harici zaman zaman kullanıyorum yolun solunu. Özellikle sağdan çok katılım olan yollarda sol zaman zaman daha güvenli olabiliyor. Ama ayna ve göz ile sürekli kontrol ve ilk uygun durumda geri sağa girmeye özen gösteriyorum. Uzun süreli sakat.

@Arseyus yolun karşısına geçmek isteyen bir yayaya çarpmayı sevmiyorum :D Zevk meselesi tabi

Yolun sağında duraklamış dörtlüleri yanan bir arabanın içinden biri kapıyı açıp çıkacakmış gibi geliyor bazen. Ayrıca önüne bakmayan karşıya geçmeye çalışan yayalar var. Sağ şerit de şehir trafiğinde pek güvenli sayılmaz. Mazgal kapakları da genelde yolun sağında oluyor.

Vücut ve bisiklet bütünlüğünü koruyarak evinize gidebiliyorsanız candır, gerisi heyecandır. Hızlı gitmeyin, bakın ben gittim dişlerim kırıldı dudağım patladı. Kendi hatam hava hafiften yağışlı olduğu için zemin ıslaktı ve çok kaygandı. 6 aydır işe bisikletle gittiğim ve artık bisiklet sürme konusunda "ombudsman" olduğumu zannettiğim için viraja bisikleti yatırarak girdim.
Kendinize ne kadar güvenirseniz o kadar risk alırsınız. En çok güvendiğiniz an en çok hata yaptığınız andır. Trafikte işe veya okula gidip geliyorsanız acele etmeyin, sabırsızlanmayın, risk almayın. Sonu hiç iyi olmuyor benden söylemesi. Sağdan gidin, önünüzde duran aracı sollamaya kalkmayın, Gereksiz risk almayın. Değmez en fazla 2-3 dk kazanırsınız.

@Serkan Mıstınoğlu

Galiba bu konu baştan yanlış anlaşıldı daha doğrusu yanlış anlayanlar var hocam ben yolun sol tarafı dedim yani yolun ters tarafı değil :D

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geri