Scudo Sports

en saglam alüminyum kadro hangısı sızce

Scudo
Bence en sağlam Alüminyum kadroyu üreten firma Trek.

bende trek olarak dusunuyorum ama tecrubem yok hıc benım kadroda kron allaha sukur bı problem yasamadım sımdıye kadar maaşallah

Aslında bu cevabı olmayan bir soru, şöyle açıklayayım.

Aluminyum kadro dendiğinde, teknoloji, tasarım, hafiflik vb. bir çok konuda öncülüğü yıllardan beri Cannondale yapmıştır, ürettiği her CAAD serisi kadro efsane olmuştur.

Fakat zaman geçtikçe işin rengi değişti, değişiyor. Şu anda Giant'tan daha büyük aluminyum kadro üreticisi yok, haliyle ölçek ekonomisi sayesinde diğer firmaların üretmeye hayal edemedikleri fiyatlara çok muhtemel, Giant bu kadroları satabiliyor. O nedenledir ki bildiğimiz büyük markaların çok büyük kısmına Giant fason kadro üretir vaziyette. Ama tabi Giant'ın bandından çıkan her kadro da aynı kalitede demek değil.

Benim şahsi inancım, ultra hafif olmamak kaydıyla, dünya üzerinde bilinen markalardan herhangi birisinin aluminyum kadrosu, üretim hedeflerine uygun kullanıldığı takdirde asla bir sorun yaşatmayacaktır. Elbette milyonda bir görülecek üretim hatalarını bu tanımlamanın dışında tutmak gerek.

@HaliliOzturk

scott giant trek cannondale corratec bunlarda herhangı bırını alırsak soru yasamayacagımız demek mı oluyor

İsim vermeyeceğim, ancak çok abur cubur markalar hariç alacağınız aluminyum MTB kadrolarının hemen hepsini rahat rahat uzun süre kullanabilirsiniz.

Fakat, birisinin boyası daha kalitelidir, birisi daha az esner, diğeri daha konforludur vs. Bunlar ayrı kıstaslar tabi ki. Performans olarak aynı olmayabilirler, ancak ömür olarak çoğu birbirine yakındır...

bence de giantlar güzel kadrolar inşallah finans kısmını hallettikten sonra bir giant kadro da ben düşünüyorum ;)

Kadroların hizmet ömürleri konusunda Halil ile tamamen aynı fikirde olmakla beraber iş detaylara geldiğinde en iyi aluminyum kadroları Cannondale in yaptığına hiç şüphe yok bana göre. Caad kadrolar kesinlikle bir efsane artık.

• Beğen
Tepkiler: Ozzgurr
Ben geotech race kullandım.Yaklaşık 2 yıl.Hiç sıkıntı yaşamamadım.Şuanda bianchinin basit bir modelini kullanıyorum oda problem olmadı.Halil abinin dediği gibi üretim hataları haricinde kolay kolay hiçbir kadroda sıkıntı yaşamazsınız.

Yıllarca yaklaşık 10 sene kadar umit superior kulladım, onunla kartepeye bile çıktım bir sorun yaşamadım ama kadrodaki esnememezlik performansı çok etkiliyor şimdi trek 4300 e geçtim bisiklete aktardığınız güç özellikle ilk yüklenmede çok farketediyor.

bana göre alimünyum olsun carbon olsun tek bir marka derim CORRATEC

scott diyebilirim trek ve cannondale kullanma imkanım olmadı ama kullandığım ve hakkını fazlasıyla verdiğim scale bisikletim bu kadar dayandıysa helal ;) ben öbür tarafa giderim bu gitmez...

Kron kullandın daha önce v frende kadronun arka bacakları cok esniyor. Giant'ta yada trek kadrolarda böyle bişi cok cok az

@yusuf bekar

corratec ten sonra trek bana bmw gibi geldi.trek gerçekten işi biliyormuş,çok beğendim:in:

• Beğen
Tepkiler: suzunkopru
@Ercan Saygılı

xc4000 dansöz gibi o konualrda :D

bende bı ara trek alacam ıns benım de hosuma gıdıyor ama malum öğrenciyiz cannondale kadro pek raslayamıyoruz genelde scott giant kadorlar var piyasada

@CEM HELİMOĞLU

Cannondale alan satmıyordur belki :p

Şaka bir tarafa, Cannondale'de Fatty ve Lefty maşalar yüzünden alın borusu farklı kalınlıkta, bu yüzden de ya maşayla satın almak gerekiyor, ya da adaptör kullanmak gerekiyor. O yüzden 2. el piyasasında pek fazla göremiyoruz Cannondale kadroları...

Bizim yerli markaların da çok hafif kadroları var, o ilk çıkan mat siyah Kron XC 4000'i ben de kullandım, 1500 gr kadroydu ama bir miktar esnekti, yeni modeller hakkında bir yorum yapamayacağım. Tabi şu da bir gerçek, esneyen kırılmaz...

Ancak son kullandığın hardtail aluminyum kadro Scale'di ve farkını ortaya koyuyordu gerçekten. Ama işte bu seviyede bir kadro almak için, haftanın 3 gününü arazide geçirmek gerek, uzun yol yapan bir binici olup da ille de MTB isteseydim, Aspect gibi daha alt model bir aluminyum kadro tercih ederdim mesela...

Aluminyum kadro üretiminde Ellsworth ve eskilerden Klein gibi bazı özel markalar da var tabi yalnız yine de Cannondale'in CAAD serisinin yeri bence de ayrıdır. Şu anda alabileceğiniz bir Caad 9 piyasadaki alt ve orta seviye carbon kadroların nerdeyse hepsinin yerine diyebilirim rahatlıkla tercih edilebilecek kadar rijittir. Tabi Giant'ı anmadan olmaz. Defy modelini kullanmıştım. Malzeme olarak caad serisi kadar iddalı olmasalar da özellikle tasarım ve üretim konusunda ismi gibi gerçek bir dev.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim sarı
Geri