Scudo Sports

En sağlam jantlar hangileri...

Gökhan Seda

Daimi Üye
Tepki
123
Bisiklet
Trek
Arkadaşlar hoplayıp zıplamak için, her türlü darbeye dayanıklı, sağlam jant olarak hangileri var???

Scudo
AlexRims Supra BH var şuan bir de Mavic EX321 ler gelicek diye duydum... Mavicler biraz daha pahalıdır ama kodunda anlaşılacağı gibi extrem şartlar içindir...

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Seda
gene alex in dm22 yada dm24 serisi hem geniş hemde sağlam gibi...

http://www.alexrims.com/upload/product/200636131952_2.jpg

türkiye dışından getirtebilirim derseniz SUN markasının da uygun fiyatlı kaliteli çemberleri var. :)

• Beğen
Bende Supra BH kullanıyorum oldukça sağlam tavsiye edebilirim.Supraların Mavic Ex321 den daha geniş iç yapsı(25mm) var EX 325 e denk.Ama sağlamlık olarak Ex 321 den daha mı iyidir okadarını bilemiyeceğim.

• Beğen
SUN Firmasının Equalizer, MTX serileri ile Rhyno Lite XL, Double Track ve Single Track modelleri

DT Swiss Firmasının EX 5.1D - FR 6.1D

Mavic Firmasının EX serisi,

Alexrims Firmasının Supra serisi, DX32 ve DM24 modelleri.

Bu kadar çeşitli marka ve modelden (22 adet model) maalesef ülkemizde sadece Alexrims'in Supra BH modeli mevcut.O da yalnızca disk uyumlu.

Bunun dışındaki çemberler ile sert kullanım uzun ömürlü olmayacaktır.

sun rims double track modelini bir kaç arakadaşım novatec göbekler ve dh teller ile street de kullanıyor çok memnunlar ...

• Beğen
@athletic

Ben Evladiyelik bir jant seti oluşturmak istiyorum(hem arka hem öne), bu yüzden herkes supra diyor peki siz bana ne önerirsiniz?? supraya hangi göbek gider ayrıca hangi tellerle örülmelidir ?? cok mu soru sordum:rolleyes: teşekkür ederim..

• Beğen
@BMX_rider07

"Ülkemizde satılanlar içinde" bu beklentiye en uygunu;

Alexrims Supra BH + DT Swiss / Shimano XTR göbekler + DT Swiss 2.0 teller (3 kesişmeli örülerek)

Aynı tellerle Mavic XM 819 çemberler

Aynı tellerle DT Swiss çemberler

Tabi ki DT Swiss veya XTR göbek şart değildir.Evladiyelik özelliğini haketmesi açısından o modelleri yazdım.
Kullanımınıza göre bir Shimano Deore, LX veya XT göbek de işinizi görebilir.

Gürkankas kardeşimin yazdığı Mavic Deemax teker setidir, çemberi veya göbeği ayrı satılmaz fakat bu teker setinde kullanılan çember yine kuvvetle muhtemel Mavic EX serisidir

@H.Çağrı
Yeşil Bisiklete Mavic EN 321'ler geldi 36 delikli.. Gördüğüm en sağlam jant..
25-30 EU civarı bir fiyatı olacak..32 deliklisi de var..

• Beğen
@athletic

Fatih in yazdıklarına ek olarak:

ATOMLAB ...Pimp ve Pimplite
BOMBSHELL....Bearclaw....Fat Daddy
AZONIC....Outlaw.... (süper kalite...süper fiyat!)
ARROW Racing ...
HALO

Fatihin yazdıkları ve benim listem....TÜMÜ VAR !!

sunrims douletrack cesur bikede mevcut ve onun tarzinda bir kac cesit daha jant var

@GaLiP_

Elbette sert kullanım için en uygun göbekler Sokma milli 20mm (ön için) ve "Heavy Duty" denilen tank gibi sağlam arka göbeklerdir.
Fakat TR'de sokma mil kullanan ön göbek bulsanız dahi (Shimano Saint gibi) ona uyumlu Maşa bulmalısınız ki bu da zor (Amerikan üretimi eski Rock Shox Psylo gibi).

XTR'ı, TR piyasasında bulunabilecek, uzun yıllar sorun çıkarmayacak, Titanyum malzeme kullanıldığından ötürü verimini düşürmeyecek bir göbek olduğundan önerdim.Yine de en ideali, tam amacına göre üretilmiş olan parçayı kullanmaktır.

Selçuk abi'de neredeyse hepsi varmış, bu da sevindirici.

göbek mi dediniz? 20mm geçme aks?

ATOMLAB
MARZOCCHI
ROCKY MOUNTAIN
SHIMANO
DT SWISS
CHRIS KING
POWERTOOLS
AZONIC
HOPE
SUN RINGLE
FORMULA
TANK
NOVATEC
DIMENSION
DMR
HADLEY
tümü VAR!!
sadece FUNN bugün yok! kusura bakmayın:(
o da bir iki gün içinde gelir...:)

arka göbek için 10mm/12mm veya değişimli...tümü VAR!!

Geçme aks için maşa mı?
Hangisini istersiniz???
slm

@athletic

Fatih hocam XM( Cross Mountain) 819 lar atlayıp zıplamaya uygun değildir yahu, ne yaptın?

Efor Bisiklette EN321(Enduro) gördüm, 36 delikli ve tanesi 32EURO.

ATHLETİC Merhaba, triale en uygun jant konusunda jant ve çok sağlam (tank gibi) göbek ve tellerden bahsetmişsiniz. Tam olarak anlayamadım, nerde satılıyor, link olarak yazabilir misiniz??? ön ve arka lkomple teker alcam, yardımcı olabilir misinz?

• Beğen
Tepkiler: Caner Bozkurt
@XCM

Konuyu açan arkadaşa verdiğim cevap farklı, alıntı yaptığınız cevap ise farklı bir arkadaşın farklı bir sorusuna idi.

Asıl konuya verdiğim cevaptaki gibi diğer markalara ek olarak Mavic markasından en uygun olanlar EX ve EN serileridir.
Genel sağlamlık olarak da (sürüş kategorisi belirtmeksizin) XM 819 sahip olduğu teknolojilerle tavsiye edilebilir.

Bazen ülkemizde satılan modelleri açıklarken Selçuk abi faktörünü unutuyorum :)

Sokma milli (20mm) göbeklerden Marzocchi'yi tavsiye ederim, bizim ekipte henüz dağıtabilen çıkmadı.

• Beğen
Tepkiler: Selçuk Çilek
Geri