Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

En sevdiğiniz tablolar

gmfaruk

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Kasım 2013
Mesaj
1.147
Tepki
1.161
Şehir
istanbul
Bisiklet
Kron
Herkesin sevdiği bi tablo vardır

Rembrandt-Gece Devriyesi
tablodaki gerilim,karmaşıklık, renkler , hakkındaki efsaneler (öndeki siyah üniformalının hollandalı katolikleri sarının ise protestanları temsil etmesi )
rembrandt'a da ayrı bi sempatim var sürekli otoportre yapması da çok ilgimi çekiyo
image.jpg
 
Scudo
ohohoooo forumdaki en güzel başlık! ama ben söyleyeyim burayı tabloya boğarım ben tablo aşığı biri olarak.
 
En sevdiğim tablolar Gustav Klimt'in Öpücük ve Hayat Ağacı tabloları.
Der Kuss tablosu çok sembolist bir tablo. Sarılmış erkek ve kadın belirsizce tek bir renkte birleşir. Erkek tarafı köşeli geometrik desenlerle tamamlanırken; kadın kısmı yuvarlak hatlı desenler ve çoşkulu renklerle tamamlanır. Resim sevgiyle sarılmış iki kişiyi gösterir. Tablonun adından belki cinsellik aranabilir ama sarılmak saf sevginin göstergesidir. Modern insanın unuttuğu bir değer. Bu kadar yeter sanırım.

Gustav_Klimt_016.jpg

Bunların dışında Lonardo da Vinci'nin bütün tablolarını, Michallengelo'nun heykellerini ve Miro'nun renklerini severim.
@gmfaruk siz neden o tabloyu seviyorsunuz öğrenebilir miyim?
 
Kaplumbağa Terbiyecisi. En yakın arkadaşımın hediyesidir. Bir de anısını anlatmıştı. Bu tabloyu çok ama çok sevdiğinden Pera Müzesindeki orijinalini görmeye gittiğinde o kadar etkilenmiş ki 30 dakika boyunca tabloya bakakalmış. Müzenin güvenlik görevlisi uyarmasa ayrılamayacaktım demişti. Ben de severim.
P5160304.JPG
@MehmetAliB. Bu tabloyu da hediye etmişti bana bahsi geçen arkadaşım. Duvarda duruyor ama ne anlattığını bilmiyordum.
 
  • Beğen
Tepkiler: serkan akta
Çiko :D

http://www.resimsiparis.com/FileUpload/ks152826/File/crychild.jpg
 
@MehmetAliB.

1974'tü sanırım Pul olarak basılmıştı.
 
@yusufclp

Kablumbağa terbiyecisi osman hamdi bey( Osmanlı döneminin en iyi ressamlarından) yaptığı ve iki ayrı versiyonu 1906-1907 yılları en ünlü iki türk tablosudur ve en pahalısıdır. piyasada oldukça kaliteli röprodüksiyonu bulunan tablodur.

konusu manidar ismine zıt insanın hayvan sevgisi ve evcilleştirme üzerinedir. tablonuz tekrar çizilenlerden olsa bile bir sanat harikasıdır. güle güle kullanın
 
@Fourseasonstr
Teşekkürler. Her iki versiyonu da mevcut evimde. Arkadaşım ikisini de hediye etmişti 5 yıl önce.
 
http://img-1.onedio.com/img/719/bound/2r0/542019fc37433f87461c8fb5.jpg
Buda bir akıl hastasının yaptığı sanat harikası( tarzında dünyanın en iyilerinden biri akıl hastanesinde yapılmış bir tablo)


Yıldızlı Gece - Van Gogh
 
@yusufclp

Akıl hastalıkları( psikolojik sorunlar değil) genelde fazla bilgi vs gibi unsurlarda ortaya çıkar. Cahil insan ambiyane tabirle deli olamaz. Zaten dikkat ederseniz tarihe nam salmış birçok sanatçı az biraz aklında sorun vardır. Mesela akıl oyunları flminin yazarınında gerçekten şizofren olması gibi :)
 
şimdi bu biiiiir. bendeki resim sanatı aşkı ilya repin'in 1891'de tamamladığı bu 'zaporojyeli kazaklar' tablosu ile başladı. (daha sonra her tablonun bi hikayesinin, bi arkaplanının olduğunu öğrenmemle derinleşti. hem de ne derinleşme..) bu tablodaki kazaklar 17. yy. osmanlı padişahlarından 4. mehmed'e cevap yazıyorlar. ama dalga geçerek, aşağılayarak cevap yazıyorlar. çünkü daha önce küçük bi osmanlı birliğini yenmişler, daha sonra padişah da bunlar teslim olun çağrısı içeren bi mektup yazınca tabii şeftali rengi kıyafetli, kendisi de içkiden şeftali rengine dönmüş amca gibi kahkahalara boğulmuşlar.17791 dosyayı görüntüle
 
@MehmetAliB.
tablodaki gerilim,karmaşıklık, renkler , hakkındaki efsaneler (öndeki siyah üniformalının hollandalı katolikleri sarının ise protestanları temsil etmesi )
rembrandt'a da ayrı bi sempatim var sürekli otoportre yapması da çok ilgimi çekiyo
Rembrant_Self-Portrait,_1660.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@yusufclp
İki versiyonu var. Birinci versiyonda ne anlatıldığını Google amcadan öğrenebilirsiniz. Osmanlının son dönemler. Geri kalmışlık ve cahillik diz boyu. Terbiyeci ressamın kendi. Kaplumbağalar halk. Virane mekana dikkat...
kaplumbaa-A5CD-65E4-5DB5.jpg
Ben ikinci versiyonu kendimce anlatayım, siz meseleyi tamamlarsınız. İkincisi istek üzerine yapılan bir versiyon. İkinci versiyonuna bir kaplumbağa daha eklenmiş ve duvardaki harabelik yerine Hz. Muhammed (sav) ismi eklenmiş. Osman Hamdi Bey dönemine göre aydın bir bakış açısına sahip. Resmi yaptığı kişi 6. kaplumbağa oluyor. Tabloda görünen kısım değişmekle beraber kompozisyon aynı. Hamdi bey hala dönem insanın cahilliğinden ve tembelliğinden şikayetçi. Yalnız biraz umut var. Çünkü tabloyu biri sipariş ettiğine göre sanata azıcık ilgi var. Etraftaki ışık kısmen çoğalmış ve çinilerde mavi (umut) hakim.
 
@MehmetAliB.


Modern sanat yorumcularının ''osmanlı'' karşıtlığı ile yapılan yorumlara benzettim yorumlarınızı. Konun aslı farklı olsada yazdığınız yazıyada saygım var.
 
@gmfaruk sizi kıskandırabilir miyim biraz :)

the night watch'u müzede görmüşlüğüm, rembrandt'ın müze olmuş evini ziyaret etmişliğim var :hhhhhh:
 
  • Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Bir kraliçe nasıl ağırlanır? Marcus Antonius bunu en iyi yemekler düzenleyerek yapmaya çalışmış. Ancak Kleopatra bunlara hiç ilgi göstermeden, küpesindeki kıymetli incisini sirke içinde eritip karışımı içmiştir
Gombrich, Sanatın Öyküsünden

440px-Giambattista_Tiepolo_-_The_Banquet_of_Cleopatra_-_Google_Art_Project.jpg
 

Dosyalar

  • 440px-Giambattista_Tiepolo_-_The_Banquet_of_Cleopatra_-_Google_Art_Project.jpg
    440px-Giambattista_Tiepolo_-_The_Banquet_of_Cleopatra_-_Google_Art_Project.jpg
    53,9 KB · Okunma: 5
Geri