Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

En yüksek ortalama hızınız kaç km/h (15 km ve üzeri mesafelerde)

tuninger_haa

Forum Bağımlısı
Tepki
469
selamlar forumda sorulmadık bı bu kalmıstı herhalde :)
sohbet olsun dıye sormuyorum son zamanlarda buna cok dıkkat edıyorum :rolleyes:

Benimki 26km/h (ılk gordugumde sok olmustum :)) bu hızı 13km de yaptım (1 tur - uzun dık yokus-<sehırıcı>)
2. 13 km de 23km ye dusuyo ort. :(

siz de durumlar nsl ?? genel olarak fazla duz olmayan sehırıcı ıcın soruyorum. kosullar cok farklı olabılır ama genel durumu merak ettım :)

Scudo
valla bende kılometre saatı olmadıgı için pek bişe diyemıyecegım ama dişli sayısını soylım aynakolun 3. dişlisi rublenınde 7 8 dıslısı arasında degismisti (rublem 9 lu)en hızlı gıttıgım yol 15 km yoldu ortalama bu viteste gittim

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
24.7 yapmıştım 15km'lik bir yolda.onu hatırlıyorum.(şehir içi)

• Beğen
43 km de ortalama 18,8 km bugün yaptım :D ama 2,5 km rampa bayağa düşürdü baktım 7 ile çıkıyodum :D

• Beğen
valla ben yol antrenmanlarında sakatlıktan çıkmak için sabit vites sabit hız da 40 km 28km/hız çıkarmam gerekio ama ben bazen 33 felan cıkarıyorum yolda hatrı sayılcak rampalar var : )

• Beğen
40 km nin gidişinde 32 ortalama inişli cıkışlı bir yol du bizimkiler bilir samsun,bafra yolu,atakent ten bafraya,aynı yolun dönüşünde km saatini sıfırladım yolu 15 km uzattım bafra dan merkeze kadar samsun a 55 km de 36.3 yapmiştım,zaten km saatiyle cıktıgım tek antrenman dı......tabi yol bisikletiyle

Bizim Çorlu - Çerkezköy arası 27 km. Hava sakin olduğunda 27 km/h ortalamayla gidebiliyorum. Ama rüzgarı arkanıza aldığınız zaman 34-35 km/h kadar çıkıyor otralama hız.

Tüm hız denemesi yapan bisikletçi arkadaşlarıma küçük bir uyarı ; km saatinizin tekerlek ölçüsünü doğru giriniz.Bunun için çizelgeleri kullanmayın, bisikletinizin üstüne binin ve ön tekerleğin lastik sibobunun hizasını yerde düzgünce işaretledikten sonra bisikletle lastik bir tur dönene kadar gidin ve sibop tekrar yere dik konuma geldiğinde işaretleyip iki işaret arasını ölçün.Çizelgeden farklı bir ölçü bulacaksınız. Örnek benim mtb için 26x1.95 lastik için çizelgede 208 ölçü yazmasına karşılık gerçek ölçü 203 çıkıyor,bu da biraz yanıltabilir diye düşünüyorum. Herkese kazasız sürüşler diliyorum..

@Mümtaz Öztürk

Peki,mümtaz abi biz 203cm mi girelim?

İstanbul E-5
Fındıkzade-Avcılar-Avcılar-Fındıkzade full çevreyolunda, yol bisikletiyle ortalama saatte 30.8 km yaptım. Max. hızım 64 kmydi .Aynı ortalamayı 3 kere daha yakalamayı denedim ama 28 in üstüne bir türlü çıkamıyorum. Sanırım tura başlamadan önce içtiğim sigara sayısı, yediğim yemek ve rüzgarın büyük etkisi oluyor.

• Beğen
Benim düz yollarda (mtb ile) 30-33 kmh arası seyrediyor. Dağlarda da ne kadar iniş çıkış olursa olsun, başlangıç bitiş noktası aynı rakımlarda olduğu sürece 20 kmh'nin altına pek inmiyor.
Tabi bunlar performansımın iyi olduğu zamanlarda.. Arada salıverdiğim dönemleri saymıyorum :rolleyes:

Geri