Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

En yüksek ortalama hızınız kaç km/h (15 km ve üzeri mesafelerde)

@oktayakgoz
Hahhahaa. Hatta bu mtbci arkadaşlar günde 500 km bile yapabilirler. Ben o arkadaşları Transcontinental yarışına davet ediyorum. Çürümesinler burda :Ddd

• Beğen
Tepkiler: Özgür Türker
Scudo
@Silmarillia yeni bi konu acmak lazim hatta iddiali olsun diye bi gunde kac km yapabilirsiniz diye. 500 km sinirini cok cabuk asariz. Bu arada sadece mtb ciler icin tabi. Yol bidikleti ile imkansiz o km ler

@oktayakgoz
Gerçi yolcu kolpalarda yok değil hani :) heriflerin hepsi utanmasa ben @Ali Demir gibi ortalama yapıyorum diyecek. :)

Denizli Çamlık-3.Çeşme ve ilerisi. (MTB-Dağ sürüşü)
https://i.hizliresim.com/lydo7Q.png

• Beğen
Tepkiler: camoko06
@oktayakgoz

Doğrudur benim kapasite şimdilik bu. :)

Allah Allah. Ben aynakol 2.'de ruble ise 6. da iken 27km/s'in altına düşmüyorum. Kadansım genelde tahminen 80-85 aralığındadır. Rubleyi 7'ye aldığımda direk olarak ortalamam 30km/s oluyor ama biraz zorluyor. Sıcakta çekilmiyor. :)

Ayna kol ve ruble oranlarını nasıl tespit edebilirim?

@pohuman benim de hız değerleri aşağı yukarı aynı sizinle. benim için esas olan 80-90 kadansın altına düşmemek ve dizleri zorlayan hiçbir kombinasyonu kullanmamak.
oranları nasıl tespit ederim sorunuzu tam anlamadım. bende kadans ölçer yok o nedenle mevcut vites kombinasyonuna göre hangi hızlarda uygun kadansta olduğumu anlamak için alttaki siteden faydalanıyorum. aşağı yukarı tüm kombinasyonlarda uygun hız aklımda yer etmiş durumda.

(link)

@Berke
1.5 lastik deniz seviyesine dogru iniyodum

@Ahmet Ayaz hani ruble 11-32 falan diyorlar. Bu değerler hakkında bilgim yok ama hızı etkileyeceğini biliyorum. Sonuçta her dişli farklı çapta ve diş sayısı da farklı..

@pohuman onlar rubledeki en küçük ile en büyük çarkların diş sayısı. aradaki diğerlerini kendiniz bakıp sayabilirsiniz. genelde ikişer ikişer artar.

Ortalama hıza etki eden çok faktör var, mesela uzun bir inişte çok az efor harcanarak yüksek ortalama yapılabilir:
(link)

Veya rüzgarı arkaya alınca da hız doğal olarak yükselir. Ayrıca grup halide sürmek de tek başına gitmekten hızlı oluyor, benim en yüksek ortalamalarım o şekilde, sanırım en yükseği de bu:

(link)

40+ ortalamalar gelsin artık :p

@Fırat Y.
bisikletten hiç inmeden tabiri tam olarak neyi ifade ediyor?

@Csaver
bisikletim 15+ kg

hızlanmak nispeten zor ama o hızı korumak çok daha zor.

42/11 vites sistemi ve 26x2.1 lastikli bir MTB ile 30km/h tutturmak icin 65 kadans yeterli. Düz yolda yapan babayigit elbet olur. Hatta her gün ise gidip-gelirken böyle onlarcasi yanimdan gecip gidiyor. Öyle cok ütopik bir sey degil yani.

upload_2015-8-19_11-2-1.png

Abi millette ferrari mi var yav.Ilk 50 km lik yolculugumu gecen hafta yaptim ort.hiz 17.5 km idi.Gerci karsidan yolculugum suresince esen ruzgarda vardi…

@Murtega
ben de neden uçamadığımı buldum sayenizde. meğerse bisikletin olayı bu kadarmış :kptmya:

kendimi öldürsem de -110 kadans mesela kolay değil sanırım- 40 'ı ancak görebilirmişim zaten. (züğürt tesellisi oldu bu sanırım :komik:)
31574 dosyayı görüntüle

Geri