Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Endurance kadrolu yol bisikleti

BlackJack#

Üye
Tepki
23
İsim
Berat
Bisiklet
Carraro
2 Kadro arasından Endurance kadronun bana uygun olduğunu anladım performans az olsun ama sağlam olsun diye düşünüyorum 1500 tl ye kadar önerilerinizi bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Zekeriya Hamza
Scudo
Malesef bu bütçe civarında çok fazla yol bisikleti seçeneği yok. Bunlar arasından endurance, agresif diye seçme şansımız da yok. Ama geometrilere bakıp kendiniz karar verebilirsiniz bir yere kadar. Mesela BBdrop 70mm den az olmasın, alın borusu biraz uzunca olsun, açıları rahat olsun, 700x28c lastiklere izin versin. Bunlar yeterli bence. Yani çok agresif geometrili bir bisiklete denk gelmeniz de zor bu fiyata, o bakımdan rahatsınız.
Bunları nasıl anlarsınız peki? Alacağınız bisikletin geometri çizelgesine bakın ve diğerleriyle kıyaslayın. Kıyaslarken aynı boy kadroları kıyasladığınızdan emin olun. Çizelgesine baktığınız kadro sayısı arttıkça kafanızda ölçüler için birer ortalama oluşur, kıyaslamanız kolaylaşır. Focus, canyon, cannondale, trek gibi üreticilerin bisikletlerinin geometri tablosuna bakabilirsiniz bu amaç ile.

Btwin triban 500 700x28c lastiklere izin veriyor ve forumda oldukça populer bir bisiklet. Bakabilirsiniz.
Bana sorarsanız ikinci el bölümünü tarayın. İkinci elden aynı fiyata daha üst donanımlı bir bisiklet alabiliyoruz. Aceleniz yoksa beklebilirsiniz de, güzel bir bisiklet düşer belli mi olur. Bu forumdakilerin çoğu zaten bisiklerine gözü gibi bakar, ikinci elden korkunuz olmasın. Ayrıca sıfır bir bisiklete bir ay bile binilse artık onun da ikinci el bir bisikletten çok bir farkı kalmıyor. Hatta bazı durumlarda ikinci el bisiklet daha sorunsuz oluyor. Ülkemizdeki servislerin çoğu bisikleti doğru düzgün kuramadıklarından kullanıcılar hep sıkıntı yaşıyor. İkinci el alırsanız ama sahibi tarafından test edilip onaylanmış, en ince ayarına kadar elden geçirilmiş bir bisiklete sahip olursunuz.

Sonradan aklıma geldi, çamurluk montaj deliklerine bakın. Bazısında oluyor, bazında olmuyor. Olması çok büyük avantaj kışın.

Ekleme:

2000 liraya kadar çıkarsan "endurance" olarak var bisiklet. Giant Defy 3

Ama bence donanım olarak zayıf o fiyatta. Triban 500 daha önde bana sorarsan.

• Beğen
Tepkiler: kerem E
Triban 500 2015 te üretildi mi bulamadım

Merhaba, bende 1500 liralık yol bisikletlerine bakıyorum

Salcano xrs 040 Carraro Cr-race 022 ve Triban 500 arasında kaldım

Decathlonun sitesinde 2 tane Triban 500 gözüküyor

(link)
(link) (Sadece 48 Kadrolusu var)

Triban 500 diğerlerinden daha ucuz triban 500 almalı mıyım yoksa salcano xrs 040, Carraro race 22 mi veya başka bir model mi ?

Abi Orbeaya gittim bu gün caddebostanda indirim yapıyorlar bu aralar 2016 modelleri geleceği için çok hoşuma gitti endurance modelleri

Endurance Kadrolu, Sora veya Tiagra setli, karbon maşalı,çift mataralı önerebileceğiniz yol bisikleti var mı? Fiyat 3500TL civarı. (triban 520 ve 540 haricinde)
Biraz baktım ama pek bir şey bulamadım.

@-Skynet-
Eğer bir de sıfır olsun diyorsanız '' gökyüzündeki yıldızlar aynı hizaya gelsin'' istiyorsunuz demektir.
Boyunuzu yazarsanız,ben de sizin için bakabilirim.Nasip belli mi olur,buluruz.

@-Skynet-
Carraro 052 road, tiagra setli. O fiyat aralığında.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@hamlet2006
Belli mi olur, belki bir yıldız sıraya girmekten bunalır ve kayar, bir dilek dileme hakkı ortaya çıkar. :D Hocam triban 540'da 105 set var 4500 tl. Fiyat artmadan önceki hali 4bindi. Bunu baz alırsak sora veya tiagrada 3500-3750 arasında olabilir diye düşündüm. öyle marka takıntısı olan birisi olmadığımdan dedim. Boyum 175 bu arada.

@-Skynet-
(link)
Çift matara,karbon maşa,endurance kadro,sora set,Amerikan malı:harika:

@-Skynet-
2. el olarak Carraro cr 052 bakmalısınız. Maalesef fiyatlar artık arttı. 1 hafta önceki fiyatlar geçmişte kaldı yapacak bir şey yok. 2. el sizin için kurtuluş yolu olacaktır. Sıfır bisiklet işi şuanda pek akıl karı da değil zaten.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
İkinci elden ziyade bu ürün nasıl,üzerinde gerçi sora var ama
(link)

5034 ilr 1130 aradığım vites oranları.

@-Skynet-
çift mataralı sözüne güldüm önce :harika: ama hakkın var yakında maliyet düşürmek veya onu bir özellik gibi yapıp ekstra parayla satabilirler :acpsnr: bisiklet olarak nakitse ve sıfır olarak birinci tercihim hatta arkadaşıma da önerdim kross bana bayağı ileri bir teknolojisi var gibi geliyor yaptığım araştırmalara göre
fiyat biraz daha artırmak gerekiyor
(link)
birde bu var ama karbon maşa değil
(link)

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@Tuars07
Fiyatı iyi olupta tek matara takma yeri olan yol bisikletini görünce otomatikman krterlerim arasına girdi. :) mosso neysede diğeri biraz acı duruyor. :D

Bu arada hani setleri biliyorumda bu jant olayının espirisi nedir,neler seçilebilir nelerden uzak durulmalı? Birde ikibci el garantisiz 105,tiagra mı,sıfır garantili sora mı?

@-Skynet-
Jant olarak sıfır bisikletlerde özellikle sizin bütçenizde zaten aşağı yukarı aynı kalitededir. İkinci el olarak fiyatlardan hiç bilgim yok ama eğer tanıdığınız biriyse veya gidip bisikleti bir sorunu varmı diye bakabilirim bakınca anlarım diyorsan fiyatda makulsa ikinci el 105 seti tercih etmen daha mantıklı olur bence... Sana kişisel tavsiyem ilk olarak kendine uygun kadro seçmek iknci elde de sıfırda da yoksa hayat ıstırap olur ikinciside kadroyu kaliteli olandan seçmek setini de jantını da zamanla düzersin tabi alıp uzun süreli binmeyi düşünüyorsan yoksa piyasada çok olanlardan al bir süre binersin sonra sende satar yoluna bakarsın.

• Beğen
Tepkiler: CeRKeZ ve -Skynet-
@Tuars07
triban 540 nasıl sence? Oda 4binden 4500e yükseldi.İkinci eli var ama garanti dışı oluyor demişti bir decathlone çalışanı.

@-Skynet-

Şahsen yakın zamanda, hatta ilk fırsatta Triban 540'ı almayı düşünüyorum. Sizin uzak durma nedeniniz ne acaba? Çok anlamadığım için yol bisikletinden çok sordum, araştırdım ve sonunda alayım dedim.

@CmlCLK
Bir tane decathlona çalışanıyla görüştümde, ikinci elde bisikletlere decathlon garanti vermiyormuş,öyle demişti.Ama sıfır alırsan tabi sorun olmaz. İkinci serin baktığım nokta ise ömür boyu kadro garantisi diyorlar ama detayını vermiyorlar. Tamam kadroya garanti veriyorsun,kaza,çarpma vs de kadro çatlarsa,kırılırsa yeni kadro verecek misin orası önemli.Yoksa durduk yere zaten kadrolara pek bir şey olmuyor.Burası biraz havada kalan kısmıydı.Anlamadığım nokta benzer özellikte olanların fiyatı uçukken bunun normal olmasını nasıl sağlıyoralar,bir yerinde bir eksiği olmalı diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Decathlonun avantajı sürümden kazanıyor olması. Bu nedenle diğer alternatiflere oranla bir nebze uygun kalabiliyor. Fakat 2. el de satış ve dolaşım çok daha zor. Malesef herkes btwin markasına bir ön yargı ile bakıyor. Ben alır ve çok uzun yıllar değiştirmeden kullanırım diyecek arkadaş için biçilmiş kaftan olur. Triban 540

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@CmlCLK
triban 520 ve üstü al yıllarca kulanırsınız :) verdiği grup set karbon maşa mevzusu fiyat performans açısından çok verimli bir bisiklet ben memnunum sora setliden 540 105 setli mavic jantlı cok cok daha memnun kalırsınız hemde 8.9 kg (pedalsız ) gayet başarılı bence

Geri