Scudo Sports

Enerji içeceklerinin doğru kullanımı

@sergen27 sergen abi ıspanağı neden boşveriyorsun.sağlık açısından önemli yer tutuyor. Sen ıspanakta ye. Abi kahve fazla tüketme bağımlılık yapar.stresi artırır.vücuttaki su miktarını düşürür. Zencefil: Zihin açıcı etkisi bulunan zencefil sindirimi çalıştırırken mide bulantısı gibi sorunları hafifletir. İnsanın kendisini daha hissetmesini sağladığı için konsantrasyonu ve enerjiyi arttırır.

Scudo
Zencefil ve yarın elma yiyor yola çıkıyorum bakalım nasıl olacak snaa güveniyorum :D yolda kalırsam seni ararım :) bildiginiz şeyler varsa yazalım herkes yararlansın...

Kuşburnu: En çok C vitamini içeren bitkiler arasında yer alan kuşburnu bu özelliği ile enerjiyi arttırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Cildi destekler ve yaşlanmanın cilt üzerindeki etkilerini geciktirir.

0537 564 74 52 bişey olursa ara Sergen abi :)

300 km ' lik mesafe ciddi mesafe ,203 km 'lik ist-kartepe-ist. Etabında beslenme şeklim şöyle olmuştur bi akşam öncesinden yüzde 70 karbonhidrat yüklenmiş idim ' 5 tabak kıymalı makarna yoğurt ile 'ama tim noakes ' in durumunu inceleyince karbonhidratı kesmenin mantığını anlamaya çalıştım 10 yıl içinde maratoncu dostumuz çok fazla karbonhidrat yüklendiği için kilo alıyor ve eğimlerde yukarı doğru koşamıyor ve kesiliyor ve beslenme şeklini değiştirerek yüzde 10 karbonhidrata yükleniyor yüzde 20 protein alıyor, yüzde 70 yağ yükleniyor bu yağ dediğimiz ise. Halis tereyağ ve zeytinyağı olarak tabi sızma olarak bende şekillenmeye başladı,aç karnına 10 km süratli sürdüm 4 km 'lik eğimde çok iyi hissettim kendimi ama 10 uncu km ' de karnım kazındı ve yanımda taşıdığım rafadan yumurtayı tam organik buğday ekmeği ile yedim ,şimdi açıkça yüzde 70 yağ uygulamasını devreye soktum ,gnc mağazalarında satılan energel beni tetiklemiştir 16 km rampada 'fakat üzerinde 1 adet tüketin deniyor ben 4 adet tükettim bunun zamanla zararı olabilir belkide ,bu nedenle 1 adet energelde kalacağım , dönüşe geçmeden önce 4 adet kıymalı lahmacunu yemiş idim ve ayran içmiş idim ,ve son 72 km 'yi 2 saat 45 dakikada almış idim , tabi yemek faslı 1 saat sürmüş idi ,toplam 203 km 'yi 12 saatte tamamladım 2 saat 15 dakika mola yapmış idim bunun 45 dakikası feribotta geçen süre idi.toplam 14 saat 15 dakikada iş bitmiş idi ,evet 15 inci tur temmuzda olacak

Yağmur başladı antepte bizim iş yattı... Bu havada yola çıkamam geçen sefer. Geçen seferde baya gittim.sis yüzünden geri dondum..

@Raşit S

Merhaba arkadaşlar. 2001 den bu yana uzun yol yapmaya çalışıyorum. Yoldaki enerji ihtiyacını dut pekmeziyle karşılıyorum. Sadece kas enerjisi veriyor. Oldukça etkili. Ayrıca kaya tuzu tüketmeye de fayda var. Vücudun mineral ihtiyacı için. Selamlar

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
Herkese slm. Genelde uzun turlarda gerekli olan enerjiyi kendi yaptigim barlardan sagliyorum gayet saglikli ve yeterli oluyor. Yulaf ezmesini robotta un kivamina gelene kadar cekiyorum. Biraz protein tozu(koymasanizda olur) , cikolata eritip koyuyorum, bi kac kaşık kakao, tatlandirmak icin bal, findik, fistik , belki kuru meyveler ve kivama gore süt. Hepsini hamu yogurur gibi yogurup bi tepsiye koyun uzerine hindistan cevizi atin ve dolapta bi gece bekletin . Ertesi sabah istege gore kesip tuketebilirsiniz. :) kendimi derya baykal gibi hissettim:)

• Beğen
Tepkiler: taner07
Enerji içeceklerinin kendisi doğru bir şey olmadığı için doğru kullanımı da yoktur . . .

Günde en az 3 adet 473 ml. Redbull tuketiyordum. Sonra sonra verdiğim parayı hesapladm. Şuan masraflı olduğu için içMiyorum

60-110 km. arası yaptığım turların tamamında aşağıdaki ürünleri kullanıyorum.

(link)

(link)

Spor içecekleri (izotonik) hakkında ahkam kesemeyeceğim ama tavsiyem enerji içeceklerinden uzak durun. Sağlığa bir zararı olduğundan değil, bir işe yaramadıklarından. Boşuna para veriyorsunuz.Psikolojik olarak işe yarayacağına kodlandığınız için (placebo etkisi) işe yarıyor. Yoksa kafein oranları aynı miktardaki filtre kahvenin yarısı, türk kahvesi ve espressonun beşte biri kadar. Taurine veya ginseng oranları da "eser miktarda fıstık içerebilir" düzeyinde, yani o bakımdan da bir faydası yok.

Su için placebo yapın : "su enerji veriyor, beni zinde tutuyor, içmeden duramıyorum şu mereti, günde 3 kutu içiyorum kesmiyor hocu, vs."

Prof. Dr. Canan Karatay'ın şu videoda enerji içecekleriyle ilgili bir açıklaması var izleyin derim.

A101'de satılan Koska'nın 90 kuruşluk yer fıstıklı barları var bol bol onlardan yiyorum ben :)

geçen pazar 170 km yaptım ,sıcak çok fazla idi ve aşırı nem var idi eğimin 5'inci km 'sinde beynime ağrı girdi ve gözüm karardı tansiyonum düştü,ve derhal bisikletten indim ,bunun nedeninin ne olduğunu anlamak için pazartesi doktora gittim ve durumumu anlattım, 2010 senesinde 'de 40 derecede aynı durumu gene eğim çıkarken yaşamış idim .doktora bu olayımıda anlattım, açıkçası doktor aşırı sıcaklarda uzun suran eğimlerde olmamamı istedi ,artık doktorun dediğine harfiyen uyacağım ,enerji içeceklerine gelince açıkça sporcunun ölümü bence düşündürücü hepten artık enerji içeceklerine boykot koymanın bence zamanı geldi doğal enerjileri bence kendimiz hazırlamalıyız ,yukarıda bir örnek var gerçi,tabi kişiye uzun zamanda ne gibi yan tesirler bırakır, bunu anlamak için zaman gerekiyor,
12 saat süren bir bisiklet etkinliğinde yüzde 70 yağ yüzde 20 karbonhidrat ve yüzde 10 protein uygulamasına devam edeceğim
,şimdilik sorun gözükmüyor,,

protein tozları toksittir ve zararlıdır
canan karatayı dinlemek gerekiyor,,

Bisiklet sürerken sürekli Powerade içerdim.Psikolojik midir bilmem nedense daha az terlediğimi hissediyordum içtikten sonra.Ayrıca Rockstar en güzeli :huhuu:

Karatay hocayı takip ederim ve yapabildiğim ölçüde uygulamaya çalışırım ancak kendisinin önerileri genelde standart masabaşı çalışanları ağırlıklı. Yüksek glisemik indeksli yiyecekler/içecekler normal insanda hızla kana karışıp kan şekerini zıplatacağı için kısa süre sonra acıkmaya yol açıyor, ayrıca hareketsizlikten dolayı bu enerji yağ olarak depolanıyor diyor özetle.

Ancak uzun süreli yüksek tempoda sürüş yapıldığı zaman durum farklı, o zaman tam tersi hızlıca kana karışıp anlık enerrjiyi çabuk sağlasın diye yüksek glisemik indeksli içecekler yararlı olmaz mı? Mesela QNT enerjel tarzı destekler?

Karatay hocayı bilmem de, bu doktorların bir dedikleri diğerini tutmuyor ki, birisi diyor zararsız ye, diğeri çıkıyor o doğru değil zararlı yeme...

Geri