Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Enerji veren besinler

@mersault
Müsli barı evde de yapabilirsiniz aslında nette tarifleri mevcut hele ki yabancı dil varsa oooo

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@mersault tadim kuruyemiş bar her markette var. Hurma da bulmak cok kolay. Muz ha keza.

• Beğen
Tepkiler: abidin89
@Ozan k. evet bunlar zaten yaptığım şeyler hatta vazgeçilmezlerim ben daha çok öğlen ne yemeli anlamında sormuştum. Misal ben çavdar ekmeğine kaşar vs yapar meyve suyu ile tüketirim. Ama lifli yiyeceklerde pek iyi değilmiş.

• Beğen
@mersault mola sirasinda o kadarinin zararli olacagini hic sanmıyorum. Fazla yemeyin. Şişkinlik hissetmeyin, surerken rahatsizlik vermesin yeter...

Nar ve diğer meyve suları tavsiyedir.

100km civari turlarda eger performans turu yapmiyorsaniz, dag bayir tirmanmiyorsaniz hali hazirda vucudunuzda depolanmis olan enerji kaynaklari gayet yeterli olacaktir.

Surus esnasinda bolbol sivi tuketip vucudun mineral seviyesini dengede tutun. Illaki bir sey yemem lazim diyorsaniz da 1 paket kuru kuru kayisi/uzum karisimi yeter de artar

@mert aygün

Çikolata konusunda çok dikkatle durmuşsunuz.Ciddi katkısı olduğunu düşünmüyorum..

• Beğen
arkadaşlar bilgiler için hepinize ayrı ayrı çok ama çok teşekkür ederim çok iyi bilgilere sahıp oldum sayenizde pazar günü yapacağım sürüşte deniycem

• Beğen
Tepkiler: mersault
@Taxonera evet soda dan kastım maden suyu ;) bizde abd almayız halis muhlis Türk icadı :)

• Beğen
Geçen ay Discovery de bir programda izlemiştim. kakaolu sütün (enerji içeceklerinden bile etkili) en hızlı enerji veren besin olduğu söyleniyordu. Yulaf ezmesi de kendi deneyimim uzun vadede vücudu güçlü tutuyor. Bu arada diyetimde bol miktarda kivi, 50gr fındık ve badem var, öneririm.

Ben youtubeda incelemiştim birazcık kendime göre değiştirip bi içecek yapıyorum. İçerisinde yaklasık olarak 30gr protein oluyor. 300ml yağsız süt, 100gr lor peynir, 1 tane muz, 1 kase çilek, 1 çay kaşığı tarçın üstüne 1 tatlı kaşığı bal. Bunları blenderdan geçirip her tur sonrası kısa uzun farketmez içiyorum. Yarından itibarende insallah kefir tüketecem.

Musli bar derken şu tip gıdalar uygun olur mu acaba?
Bal, fıstık, pirinç, tahıl vs. gibi şeyler içeriyorlar.

http://www.ortakalan.com.tr/userfiles/tad%C3%84%C2%B1m2%281%29.jpg

(link)
Az önce linkteki tarifi yaptım. Az malzemeli ve yapımı çok kolay enerji barı. Şu an dolaptalar. Tadına bakamadım daha ama bisiklete binerken yemek için ideal gibi görünüyor.

bimde uygun fiyata kapalı paketli kuru üzüm ve tuzlu yer fıstığı var, ikisi beraber yerken hem lezzetli hemde iyi enerji veriyorlar,bunun dışında cevizli-pekmezli sucuk var bunuda tavsiye ederim.
Ek olarak yabancı bir sitede okumuştum bisiklet sürenler için eklemlerin onarılmasına yardımcı olmak amacı ile 2 yemek kaşığı sığır jelatini çeyrek bardak soğuk suya ekleyip 1 gece boyunca buz dolabında bekletip jöle-jel haline getirip kahvaltıda meyve suyu,süt,yoğurt gibi besinlere karıştırıp 1 ay boyunca hergün için sonra 6 ay ara verip tekrar 1 ay kullanın diyen bir makale gördüm, işe yarar gibi geldi, besin değerlerine baktığımda neredeyse tamamı protein olarak görünüyor(100 gramda 80 gram civarı bir oran) ancak daha sonra bazı türk vücut geliştirme forumlarında araştırma yaptım orada da protein değerinin bu kadar yüksek olması önemli değil, vücudun işine yarayacak tarzda bir protein olmadığı için emilim sağlanmıyor, kısaca hiçbir faydası yok demişler.Sonuç olarak ortada 2 karşıt düşünce var gerçekten işe yararmı yaramazmı emin değilim ama denemeyi düşünüyorum
Makale linki:
(link)

Enerji ve besin için ben katar hurması üzerine besin tanımıyorum...

HAYATATRİBÜNDENBAKANLAR

Başlığa ek olarak: Enerji Verirken Bağırsakları Bozmayacak Besinler diye bir rötuş yapayım. Malumumuz bazı besinler var ki enerji depoları olmalarına rağmen 1-2 tane yedikten sonra bağırsakları aşırı çalıştırıyor. :D

IMG_20160615_223932.jpg
Barlar dolapta iyice katılaşmış çikolata kıvamına gelmiş.Tadımı gerçekleştirdim. Çok güzel olmuş.Ellerime sağlık.Herkese tavsiye edilir.

Geri