Bisikletin komponentlerinin kötü olduğunu bile bile aldım, çünkü kadrosu ve maşası güzel. Tur yapmak için uygun, çelik maşaya istediğim gibi yüklenebilirim. İlk başta düz gidon takmayı düşünüyordum ama şimdi droplara alışmaya çalışacağım masraftan kısmak için.
Grupsete gelelim:
Önde aktarıcı olmaması sayesinde işler rahatlamış fakat dişli narrow-wide olmalıydı, onun yerine zincir atma koruyucuları ile telafi edilmiş.
Freewheel nedir yahu?! Arkada dişli oranını değiştirmek için tekeri komple değiştirmek gerekecek, masraftan kaçarken bizi masrafa sokmuşsunuz. Megarange dişliler takır tukur, çünkü 34 dişten 24 dişe atlamak kolay değil. Hele en küçük diş 14 lü, bu da yapabileceğin hızı limitliyor. Öne 34T narrow wide dişli taksam hesabı yaptım, arkadaki 14T yetmiyor. Olduğu gibi bıraksan, 34T yetmiyor.
Arka aktarıcı: Modeli araştırdım, tourneyin bile en alt seviyesi. A050. En kötü modelin en kötü serisi. Üreticisi bile utancından internete bilgi koyamamış adam akıllı. Bulmak için çok aradınız mı?
Gelelim vitese: Thumbshifter nedir yahu? Droplardayken vites değiştiremiyoruz, düşünsenize bayır aşağı inerken dropu bırakıp yukarıda vites aramayı? Bir sonraki rampayı görüp ona göre vites seçiyoruz sonuçta.
Pedal ilk günden takırdamaya başladı, "mutlu müşteri hizmetleri" ile iletişime geçtim, buzdolabı gibi cevapla mağazaya git dediler. Gittim, bunun pedalından yok başka pedal takamayız bisikleti bırakacan iki hafta sipariş bekleyecez pedal gelince takarız alırsın dedi adam. Ramazandan önce az daha test sürüşüne çıkayım dedim 2 hafta sonra tekrar götürdüm bisikleti bırakmak için; başka bir görevli başka bir pedal taktı yolladı. Demekki problem yokmuş.
Frenler: Papuçlar çok sert, frene boşa basıyorsunuz.
Arka teker: Somun?!! Quick release kaç para ediyorda yerine somun taktınız?
Geometri: dik oturuş iyi olabilir ama droplarda rahat edemiyorsunuz, turda pek önemi yok geçici olarak droplara inersiniz zaten ama yol bisikleti olarak alıyorsanız meh, adam akıllı bişey alın.
Nerden baksanız 1000 lira grupset güncellemeye vereceğim bir üst seviye için. Daha teker değişimi göbek yada jant örmeyi saymıyorum.
Karbon kaplama maşaya güvenseydim bir üstünü almayı düşünebilirdim, ama hem o hemde maddi imkansızlık beni triban 100'e itekledi. Param olursa komponentlere gidecek mecbur.
3 yıldız verecektim fakat şimdi fikrimi değiştirdim, 2 yıldız.