Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Erciyes Fatihi Manitou FS Bisikletim

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.386
Tepki
2.101
Şehir
İstanbul
Arkadaşlar..
Geçen gün dükkana 1995 yılında beni Erciyes Dağı'na çıkartan bisikletim geldi.. (6-7 yıl önce 1500 dolara satmıştım)Şimdiye kadar böyle bir bisiklet gördüğünüzü sanmıyorum..Dağ bisikleti tasarımında bir kilometre taşıdır. hayatımda özel bir yeri vardır..
http://img517.imageshack.us/img517/8080/1resizeresizenu0.jpg
Erciyes Dağı (Kayseri), 3500 m.'de. Bu noktadan aşağı binerek indim. İniş yarım saat sürmüştü. Yaya olan 3 arkadaşım (Fotoğrafçı Manuel Çıtak, Ayşe Yurttaş, Özdal Güngör)saatler sonra gelmişti dağ evine..Son bölümde ciddi sürat yapmıştım taşlı arazide...Daha sonra Kapadokya ve Tuz gölünde devam ettirdik turu..Erciyes fotoları Manuel Çıtak'a aittir..

http://img87.imageshack.us/img87/2194/bsklet1mm9.jpg
Nereden "saldırsam" acaba diye düşünüyorum. (2500 m.)

Zamanında sadece ön amortisörü ve kadrosu 2500 dolara satılan Manitou FS'in yapımcısı dağ bisikleti dünyası meşhurlarından 'nin eserlerindedir.Kendine özgü bir tasarımla klasik kadro görünümde ön arka amortisörlü bir bisiklettir..(arkada ön amortisöre benzeyen bir yapısı vardır. Borular Easton aluminyumdur.Sele borusu kelepçesinde conta vardır, içeriye kesinlikle su girmez..Ön ve arka amortisörler elastomerlidir.. (Öndekiler malesef çürümüş.) Ben sonradan tek tarafa hidrolik kartuş takmıştım. Bu bisikletten (Kadrodan) 4 adet satmıştık. (2 ad. İzmir'e, 2 ad. İstanbul'a)
http://img517.imageshack.us/img517/629/dsc01167resizesq1.jpg
Bu da son hali..

Bu bisiklet toplanan malzemeye göre 10-10,5 kg'a kadar inebiliyor..Benimki 11,5 kg. idi.(20" kadro)
http://img87.imageshack.us/img87/6151/dsc01168resizevu1.jpg
Arka çatalın başlangıcı tek parça aluminyum bloktan CNC oyulmuş bir taç.Frenler "bol boşluklu" ilk üretim paralel itme XT'lerden..

http://img213.imageshack.us/img213/6596/dsc01169resizegp7.jpg
Sele kelepçesindeki conta burada görülebilir. Boru adeta bir motor pistonu hassasiyetinde girip çıkıyor..Seleyi tutan sistem de çok özel bir tasarımdı.

http://img209.imageshack.us/img209/1604/bissufiskci1.jpg
Manitou'lu bir Form/sante dergisi çekimi(dergiden)
http://img209.imageshack.us/img209/4953/bsklet4uv2.jpg
Manitou ile dergide..Çok komik bir foto olduğunu düşünüyorum..:)(yıl 1996)Oradaki "kurt" bendeniz.. Kovaladığım da Hollandalı fotomodel:)
http://img209.imageshack.us/img209/1554/manitougrs2yl0.jpg
Manitou kendine yakışır bir bisikletçi bulmuş (Zırhın İçindeki benim):)
http://img209.imageshack.us/img209/381/manitougurku4.jpg
Yine Manitou ile çekilmiş ender fotolardan. (ayna dişli: XTR krank-52 veya 53 büyük yaprak)Çekilen yer: Polonezköy civarları. Orada dağlar arasında kocaman gizli bir göl vardır.. (nerede olduğunu söylemem:) )
 
Scudo
harikaymış gerçekten...
özellikle arka amortisörün tasarımı daha önce hiç görmemiştim:)
 
sistem mükemmel.20" ve arka amortisörü olan bir kadroya göre de şaşırtıcı derecede hafif bir bisiklet.paylaşım için teşekkürler Gürsel abi.
 
ya orada kovaladığınız holandalı foto modele ne oldu acaba yani bisiklet hızlı geliyorda:D
 
Gürsel abi enteresan bir bisiklet bu; arka amortisörü demek ki eskiden böyle oluyormuş all mountainLarın.
 
Ahah fotolar ve açıklamalar süper olmuş elinize sağlık :D Bu dizaynı ben düşünüyodum böle bi bisiklet var mıdır acaba gibisinden, demek ki varmış :)
 
Gürsel bey merhaba

Bisiklet hem çok ilginç hemde süper ötesi bir şeymiş. :eek:
Ama sizin yanınızda bisiklet biraz sönük kalmış. :)

Sizi, böyle anlatım ve gezilerinizde daha çok bisiklet forum sayfalarında görmek , tüm forum severleri ve beni çok mutlu edecektir.

sevgi ve selamlarımla.
 
boyunuza göre sanki büyük kadro kullanıyormuşsunuz gibi geldi resimlerden bana yada hollandalı model çok uzun boylu bir hatunmuş:D
 
gürsel abi sende ne maceralar varmış yaa...
başka bu tür şeyler varsa gene yaz..
 
@mavic

:) Bir kaza olmadı neyse ki..Bir fotomodel daha vardı, Romen. Onu da bisikletimle kapak yapmışlardı. Dergiyi bulursam tarar koyarım fotoyu. Bisikletim kapak olmuştu yani:)
 
@Selim Çam
Selam Selim. Bu tasarım bu bisiklete özeldi.. Başka bir markada böyle bir tasarım yoktu.. Şimdi adını hatırlayamadığım biri de bu bisikletle downhill şampiyonu olmuştu..Tabii o zamanlar travel falan hak getire..:) 5-6 cm civarındaydı..Bunu yapan adam (Doug) çok önemli bir adamdır. İlk manitou amortisörü garajında yapmış.. Sonra Answer firmasına ortak olmuştu..(nedense hep garajdan çıkar bunlar:) ) Yani Manitou marka amortisörlerin yaratıcısıdır bu Doug...
 
  • Beğen
Tepkiler: Şahin Bulut
@Ender Alıcıoğlu

Çok teşekkürler Ender bey..
Haklısınız, ben de paylaşmaktan çok zevk alıyorum.. Ama biraz zaman sorunum var .. Bu yüzden yazılarım az oluyor.. Yoksa yazacak o kadar çok olay, macera var ki..Dikkat ederseniz yazılarım hep sabaha karşı falan.. Bir de 9.30 da gelip dükkan açıyorum..:)
Selamlar..
 
@boreas

Evet birazcık büyüktü. Ama o zamanın şartlarında gelen sadece 5 kadro vardı. Tam boyları müşteriler için ayırmıştık.. Bana kalan bu olmuştu. Ama çok fazla bir sorun olmadı..O model(foto) evet uzun boyluydu..(Sulak yerde yetişmiş ne de olsa:) )
 
  • Beğen
Tepkiler: Alper Temircan
@memocy

Evet, çok var tabii. 12 yaşlarımdan beri dağ tepe gezdim. Bir kere yazmıştım: İlk evden, ailemden uzakta (dağ başında) kampım (2 çocuk !!) Delmece taraflarındaydı..(Yıl: 1972-73)Sonra Türkiyede ayak basmadığım il kalmadı gibi..
İzcilik, atletlik, dağcılık, rehberlik, dağ bisikleti, arkeolojik kazılar, bisiklet turları derken bir yığın anı/macera oluştu tabii.

Asıl macera 2000 de Borneo adasındaki 520 km. 12 gün non-stop macera yarışıydı.. Forumda bir yerlerde olacak.. (Doğa/outdoor bölümünde sanırım)
 
  • Beğen
Tepkiler: H.Can DEMİREL
Gursel abi Erciyes fotograflari gercekten cok hos :) Tam da yapmak istedigim bir seyin fotograflarini gorunce oldukca hosuma gitti :)

Bisiklete kesinlikle soz yok.. O zamanin teknolojisiyle bile o kadar yenilikci bir tasarim yapilabilmis gercekten cok hos tasarimi var :)

Tesekkurler paylasim icin Gursel abi vakit buldukca devamini bekliyoruz :)
 
Gürsel bey merhaba,

Paylaşım için teşekkür ederim.Gerçekten arka amortisörü ilginç.Sağlamlığına diyecek yok...
 
çok güzelmiş hakikaten resmen harika sistem bayıldım diğer fotolarda süpermişsiniz bisiklet sevdası böyle olsa gerek:)
 
walla süpermiş gürsel abi ilk defa böyle bir arka amartisör gördüm...çok şaşırdım
 
Hayal edip kafamda resmettiğim fakat gerçek hayatta hiç göremediğim "acaba neden böyle bir arka amortisör üretmek kimsenin aklına gelmez" diye düşündüğüm arka amortisörlü bu bisikleti görmek değişik birşey...
 
heyt be ne güzel bi aletmiş cok olmus ekleneli ama yinede fark etmem iyi bi tesadüf
 
Geri