@Hasan Saylık
Benim alışkanlığım şöyle: Eğer ertesi günü uzun bir tur varsa veya bir yarış varsa mutlaka önceki gün bol kompleks karbonhidrat alıyorum. Şekerlerden uzak duruyorum ama bulgur, makarna, fasulye, mercimek, tahıllı ekmek tercihim oluyor. Hem de bolca alıyorum. Çünkü 2 yıl önce korktuğum şey başıma geldi. Yeterince karbonhidrat almadığım bir dönemde (karbonhidrat kısıtlı diyet) Alanya'da bisiklet kampına gitmiştik. O günün sabahında da şekerli şeylerden uzak durmuştum. Yapılan 120 km'lik tempolu antrenmanın sonlarına doğru gözlerim karardı, üşüme ve titreme yaşadım. Düz gitmekte bile zorlandığım için grubu bırakıp kenara çekildim ve bir arkadaşın desteğiyle kendime geldim (gidip kola-çikolata filan almıştı).
Tur sabahı kahvaltı yapmam, muz-kuru kayısı-fındık-ceviz gibi şeylerle idare ederim. Enerji jelleri veya barları kullanmıyorum (kalp sorunum olduğundan) ama kullanılırsa faydası oluyor, bir iki defa denemiştim. Beni fişekleyecek şeylerden uzak duruyorum çünkü kalbin ekstra yorulması riski var. Ama powerade içerim. Tur sonunda yine bol karbonhidrat alırım ertesi gün antrenman olsun olmasın. Ancak turdan hemen sonra alırım, ilerleyen saatlerde proteine yönelirim.