- Tepki
- 5.271
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
ERCİYES LOOP
Bunu daha önce kimler yaptı derseniz @sccetin ve @Özcan güler benim bildiklerim. Beni bu tura heveslendiren ise @mehmetsunu ağabeyim.
Ekim ayında bana gönderdiği bir özel mesajda sayın @sccetin in erciyes loop turunu paylaşıp, biz de böyle bir tur yapalım diyerek verdi zehri. 29 Ekim 2020 tarihinde fena niyetlendik ancak @mehmetsunu ağabeyim incesuya gidip gelelim ekip ile 29 Ekim Törenlerine katılacağım milli görev ağır bastı dediğinde bunu saygıyla karşıladım. Ancak içimde uhde olarak kaldı işin acı noktası da bir iki gün sonra strava da sayın @Özcan güler in "Erciyes Loop" başlıklı kaydını görmek oldu, kendisini tebrik ediyorum. Bu süreçte içimde uhde saplantıya dönüşmeye başladı her fırsatta bu isteğimi değişik yerlerde yazdım. En son @OrhanOzkaya kardeşimle gitmeyi planladık ancak onunda vatani görev yapacağı yer belli olduğu için onu riske atmak istemedim. Ama ben bu turu yapacaktım.
25 Ocak 2021 Pazartesi günü Ramazan Çelik Ustanın dükkana gittim laflarken yarın hava çok güzel olacakmış dediğinde hemen telefondan hava durumunu kontrol ettim. aklıma "Erciyes Loop" geldi. Kimseye bir şey söylemedim. Akşam çocular yatınca Stravadan Rotayı çizdim.

Bisikletimi hazırladım. Kıyafetlerimi ve çantamı hazırladım. Güzel bi uyku çektikten sonra sabah erkenden attım kendimi dışarı.
Evden çıkıp 300 metre sürmeden gözümde gözlüğün olmadığını fark ettim. Geri dönüp çocukları uyandırmak istemedim. "Salla" dedim kendi kendime bir marketten emanet gözlük alırım.
Erciyes eteklerine kadar aheste aheste pedalladım. Tırmanış öncesi sarı mavi renkli meşhur benziliğe uğradım yiyecek içecek bir şeyler aldım. gözlük sordum yokmuş. neyse devam....

Tırmanış başladı çok güzel de değil çok kötü de değildi ilk başlarda ama sonra açılmaya başladım. Tırmanış çok güzel gidiyordu daha az mola daha çok kadans. Hısarcık'ı geçtiğimde çok güzel bir tırmanış olacağını düşündüm, hava çok güzel bu gün çok güzel oohh rüzgar da yok. İyi ki bugünü seçmişim yoksa Ocak ayında nerde böyle güzel gün diye aklımdan geçerken bir rüzgar çıktı bırakın bisiklete binmeyi ayakta bile duramıyorum.

İki seçenek var ya turu bırakacağım ya da yürüyerek tırmanmaya çalışacağım. Ben ikinci seçeneği seçtim. Bi kaç kez bisiklete binmeyi denedim ama şiddetli yanal rüzgar 50mm profil jantlı aero bisikletime binmeme müsaade etmiyordu. Sağ kali kilitleyip sol kali kilitlemeye çalışırken hamle yapan rüzgar bana mani oluyordu. Bi keresinde tam oldu dediğim anda sinirlenen fırtına beni sağa doğru savurdu kilit pedali çıkarıp yere nasıl bastığımı bilmiyorum o arada göğüs kamerası bisiklet bilgisayarına çarpmış Allah'tan koruyucu folya yaptırmıştım yoksa şuan kırık camlı bir Edge 830 sahibi olabilirdim

Rüzgar şiddetini makul seviyelere çektiğinde tırmanışın son bülümüne gelmiştim. Bu 6.5 km lik tırmanışın çok zorlamayacağını düşünürken ilerde kar fırtınası ile karşılaştım. Sağdan gelen rüzgar daha önce yağan karları üzerime gönderiyor beni şekilden şekile sokuyordu. O an işte gözlük çin aklımdan geçen "Salla Yaa" fikrinin ne kadar büyük bir hata olduğunun ağır faturasını ödüyordum.

Hayatımın en zorlu tırmanışını tamamlayarak Erciyes Kayak Tesislerine geldiğimde ilk işim montumun içindeki kıyafetleri değiştirmek oldu. sonra bir kayakçı gözlüğü ve kar maskesi aldım.

Zaten ısınmak için 20 km/h ortalama ile başladığım tırmanışı tamamladığımda ortama hızım 9.6 Km/h ye kadar düşmüştü.

Artık Develiye inebilirdim. İnişim çok hızlı oldu yanal rüzgarlar yine vardı ama beni savuracak kadar değildi ama zaman zaman bisikletin kontrolünü kaybetmemek için yavaşladım. Ancak bu yavaşlama 50 km/h'nin altında değildi

Develide biraz atıştırdıktan sonra çok hızlı bir şekilde Soysallı'ya doğru pedallamaya başladım muhteşem bir kış manzarası vardı. Erciyesin Güneyini ilk kez bu kadar yakında temaşa ediyordum. Volkanik bir dağ olduğu güneyinden bakıldığında daha çok belli oluyormuş.

İçerisinden geçtiğim bölge düm düz bir alan tarlalar ve dalında yaprak kalmayan ağaçların mistik görüntüsü Orta Dünya'dayım hissine kapılmama neden oluyordu.

Soysallı'ya vardığımda bir gölet gördüm ve hemen kenarına gidip fotoğraf çekmeye başladım.

Daha güzel kare yakalama hırsım yüzünden girdiğim risk bisikletin gölete düşmesine neden oldu
Kayseri yoluna vardığımda artık bir aşamayı daha bitirmiştim.

İncesu'ya kadar hızla devam ettim arkamdan esen rüzgar da bana yardım ediyordu. Ne garip değil mi? Erciyes tırmanışında bana hayatı zindan eden rüzgar şimdi yardım ediyordu. İncesu-Boğazköprü ve Kayseri... Eve geldiğimde 8 saat geçmişti....
Maceralı bir tur oldu benim için. Bu turu Bir daha yapabilirim ama kış mevsiminde değil 😬
Ve tavsiyem yapacak olan varsa benim rotadan yapsım yani saat yönünde... ters taraftan yapılırsa da sıkı antrenman olur.
Kalın sağlıcakla
Edit. İmla, foto yerleştirme, havada kalan yerleri toparlama.
Not. Böyle bir tura yalnız çıkacaksanız sağlam bir arkadaşınıza 8 saatlik konum gönderin. Ben öyle yaptım. 👍
Strava
(link)7mm
Son düzenleme: