@Erdoğanlar Bisiklet öncelikle size bir kez daha cevap verip kapatıcam konuyu. Ben özetle şuna alındım. Usta 120 tl oldu falan filan üstten üstten konuştu bu bir. İkincisi kargoyla anlaşmanız var sizin bu iki. Üçüncüsü sabit müşteriyim bu üç. Benim zaten canım sıkkın usta tribi çekemem bu da dört. Pahalıysa başka yaptır diyen ustaya diycek çok sözüm varda edebimden sustum ve burda bunu açtım. 500 liralık jantın sorununu çözerim elbette ben sizin tavrına ayar oldum. Çözülücek bir şey ustanızın tavrından olmadı belki o usta da sizsiniz.
Son bir şey daha söyliycem size ben hiçbir zaman ustaları basit insan olarak görmedim ... Aksine onlardan çok değerli bilgiler edindim. adam 10 dk da yapsa 20 dk da yapsa ustalığı takdire şayandır emeği de kıymetlidir. Benden alıntı yaptığınız yerde benim size anlatmak istediğim şuydu ;
Jantın sıfırdan örümü takması toplaması diyelim ki 2 saat sürüyorsa
Hazır az bir akoru kaçan jantın örümü 1 saat sürer demek için yazdım. Emekleri de farklı olduğu için ücretleri de farklı olmalıydı tezini savundum. Neyse özetle siz bidaha telefonda kargo dahil diyerek konuşmayı eksik etmeyin bir de istediğiniz yere götürün falan kafasına girmeyin aklıma geldikçe sinirleniyorum çünkü. Size bundan sonra hayırlı satışlar diliyorum. ( ben sizi anladım sizde beni anlayın daha size cevap vermeyi düşünmüyorum kendini tekrar eden konulardan hoşlanmam zira , tekrar saygılarımı sunuyorum )...
@9magiko şimdi arkadaşım sen birazcık alevlendirmiş gibi konuşsun ya da seni ben yanlış anladım. Ama özetle size şunları anlatıp artık bu can sıkıcı konuşmayı bitirmek istiyorum.
1. Ben 500 tl lik janta 120 tl verip 4 kere akord ettirmem. Ben bu mantıkla bakarım olaya... ince ayar yapar biner giderim bunda olamadı başka insanların eli girdi diye.. Ustasını buldum ön arka 50 tl ve adam gibi yıllardır bildiğim birisidir. Ve bir jant 500 tl ediyorsa ve buna sürekli para harcıyorsan bu AHMAKLIKTIR. Ve ben böyle bir ürünü elimde tutmam.
2. Sen demişsin yok maşadır süspansiyondur demişsin... Öğrende bizde memnuniyetle öğrenelim demişsin. Ben zaten bana düşen kısmı yaptım bir başka bisiklet firmasına inat olsun hem , hem de insanlar 350 tl 300 tl maşa bakım parası ödemesinler diye ben en basite indirgeyerek maşa bakımının nasıl yapıldığını bu sitede paylaştım. Süspansiyon bölümüne git bak sonra da fox f100 rl bakım yazan konuya gir o konu sabit konudur en tepede görürsün. Öğrenmek istiyorsan git ordan öğren ... Ben mtb kullanıyorum ondan onu paylaştım...
3. Benim kızdığım konu tavırdı. Yurtdışında değiliz bu parçada o kadar işçiliği olan bir jant değil. teli elinle tutuyorsun diye dünyaları değişmedi. Teller aralıklı çabuk cvp veriyor. Türkiye standartlarında ustaların tribini çeker olduk. Ya başkasını önersin ya da git başlasına yaptır işine gelmiyorsa kafasından çıkmaları lazım. Paralarımızla yaşıyorlar. Bazı firmalar kral gibi takılıyorlar. Bizde onlardan saygı görmeyi en az onlar kadar hakediyoruz.
4.Bize insanlar çok güzel cezalar veriyorlar ... Ben veteriner hekimim kardeşim. Klinisyen. Ameliyat kırık bşy. Biz herkese eşit düzeyde yaklaşır birisi zengin diye ondan çok almayız birisi fakir diye ondan az almayız. Birisi scottla geldi diye ağız sulanması olmaz birisi ümitle geldi diye az almayız gibi düşün. Ve biz bir hata yaptığımızda mahkeme başlar, oda işin içine katılır, etik kurul falan katılır. Bizler sıfır hatayla çalışmak zorundayız. Adımızı çıkarırla sitelerde forumlarda arkamızdan atıp tutarlar düzgün davranmamıza rağmen hem de yaparlar bunu. Yani özetle insanlar mükemmel değildir evet ama artislikte yapmayacaklar ustayım diye de hava yapmayacaklar. Ben veterinerlik okurken mühendis arkadaşlarımla çok çalışmalara katıldım kendi motorumun rektifiyesini tek başına da yapan biriyim. Şimdi sence bana akor mu zor gelicek ????? Kaç tane harika bisiklet toplamışım....( bunları da arkadaşlarım söylediği için söylüyorum övünülücek bşy değil zaten) Ustalar ben ilahım tavrından kurtulsun vakti yoksa da başka insanlara yönlendirsin.... Efendi olsun canımızı yesinler özetle. Bende insanım o da insan sorun yok.... He yok egolar yarışıcak dersen çok usta götürürüm bunu da bil.... Ayrıca bir git bak süspansiyon bölümüne yaptığım çalışmaya bak. Ben kendimi değil aynı zamada diğerlerini de düşünüyorum bidaha aynı hatalar tekrar edilmesin diye uğraşıyorum. Genel itibariyle durum budur. İyi çalışmalar