Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Erdoğanlar Bisiklet / Şikayet - Sitem / Jant Konusu

@Deniz Baklacı

Kayseri standartlarına uygun davranmış bisikletçi.

• Beğen
Tepkiler: ToroMir
Scudo
@Emre Nakipoğlu
Emre bey;
olayı yalnış alnıyor olmanıza üzülüyorum. Bu yapıcı olmayan tavrınız maalesef üzücü; Alışveriş yapmak veya yapmamak tabiki size bağlı. Buna birşey diyemem. ancak tek üzüntüm mesleğimizi maalesef küçük görüyor olmanız. "
@Emre Nakipoğlu

Siz aradınız, biz size bir fiyat söyledik. Durumuda açıkladım, ama hala olayı başka boyutlara çekiyorsunuz. Bakın tüm iyi niyetimle bir kez daha söylüyorum. Eğer jantınızı akort yaptırmak isterseniz kargo ücretlerini karşılayın 70 tl ye akortlarını yapalım.

not: sitemizden alınan tüm ürünleri ücretsiz kargoluyoruz. Bu hizmet sitemizden alınan ürünler için geçerli. Jant akortu vs için geçerli değil.

selamlar

@Emre Nakipoğlu Usta yapmak istememiş yüksek fiyat söyleyerek başından savmış seni. Başka yerde yaptır boşver.

Arkadaşlar bakın yıllardır alışveriş yaptım, şu kadar kazandırdım, bu kadar müşteri yönlendirdim vs. diyorsunuz. Demek ki bu kadar süre boyunca bir sorun yaşamadınız ya da yaşadığınızda bir şekilde çözüldü. Sonra bir olaya kızdınız diye gelip burada ben size bu kadar kazandırdım bundan sonra da kazandırmam, yok kimseyi yönlendirmem, hatta alın bir de forumda konu açarım işlerinizi baltalarım gibi bir mantık ne kadar doğru ve haklı. Ben söyleyeyim sizin yaptığınız şu iş ustanın yaptığından 10 kat daha haksız. 1 tane alışveriş sorunlu oldu diye belki 100 kişiyi firmadan soğutmak. Kendi mesleğiniz her ne ise siz bir hata yaptığınızda size böyle bir ceza veren oluyor mu?

Her ne kadar telefonun ucundan ya da Internet'ten sipariş verip ya da iletişime geçip işleri halletmek kolay olsa da unutmamanız gereken firmada çalışan insanların da "insan" olduğu ve aynı zamanda esnaflık yaptığı. Yani sadece Internet üzerinden iş yapmıyorlar aynı zamanda kendi işyerlerine gelen müşterilerle de ilgileniyorlar. Ben Ankara'da ikamet ettiğimden ve çok alışveriş yaptığımdan sürekli gidip geliyorum. Neredeyse %90'ında içerisi kalabalık ve ustanın işi başından aşkın oluyor. Yani siz aradığınızda bir taraftan 10 yaşında bir çocuk kafasını ütülüyor olabilir (belki de ben ütülüyor olabilirim) ya da o an işlerden çok yorulmuş olabilir. Dediğim gibi insan sonuçta; morali bozuk da olabilir, şeker hastası olabilir, vs. Anlatmak istediğim size hoşunuza gitmeyen bir cevap verildi diye böyle olayı abartıp bak ben size gösteririm şeklinde konu açmanız bence çok haksız. 1-2 defa daha ararsınız firma yetkilisi sorununuzu çözmüyorsa o zaman alışveriş yapmazsınız olur biter. Sonuçta size zorla bir ürün falan satmıyorlar, bir hizmet alıyorsunuz. 120 değil 300 TL de diyebilirler ve siz de bunu haketmediklerini düşünüyorsanız gidip başka yere yaptırırsınız.

Kaldı ki bence 120 TL çok normal bir ücret, kargo dahil olmasa bile hakkıyla yapılan bir iş için kabul edilebilir. Hatta yurtdışı jant örme ya da akort fiyatlarına bakınca çok altında kalıyor. Yurtdışını örnek verme sebebim şu: Ben 2-3 ay önce bisikletimin arka süspansiyonu için bakım yaptıracak yer bulamadım. Mecburen yurtdışına gönderdim ve aldıkları ücret 155 sterlin, gidiş geliş kargosu da bana ait. Toplam ödediğim miktar 800 TL'yi buldu. Süspansiyonun fiyatı 400 sterlin zaten. Yani "jantlar zaten 500 lira her seferinde bunu ödeyeceksek yandık" mantığı doğru değil. Şimdi Erdoğanlar bisiklet ya da başkası ben süspansiyona bakımı 300 TL'ye yaparım dese "ya 300 lira olur mu napıyorsunuz" falan diye konu açılacak besbelli. Hatta hemen yukarıdaki hesaplar başlar. 300 lira günde 5 tane bakım yapsa 1.500 ayda 45.000 ufff ne para be. Evet bu kadar karlı bir iş olacağını düşünüyorsanız öğrenin siz de yapın dostlarım. Memnun oluruz gerçekten keşke 300-400 TL'ye profesyonel süspansiyon bakımı falan yapsanız da biz de yurtdışına göndermek zorunda kalmasak, size kazandırsak.

• Beğen
Tepkiler: ratm ve Haluk Eke
120 tl akort ayarı için duyunca doğrusu çok şaşırdım... Sizle aynı fikirdeyim. Böyle bir ücret Ankara standartlarında istenmez... Ha serbest piyasa ekonomisi adam istediği parayı ister işine gelmiyorsa yaptırma diyenler varsa oda ayrı...

Bu fiyatın normal olduğunu yazan arkadaşımızda var... Kendisine katılmıyorum... Bu Bodrum'da 50 liraya lahmacun yemek gibi bişey...

@Bisikletli Gezgin

Arkadaşlar;
sanıyorum yazdıklarımız iyi okunmuyor.

Akort ücreti için istenilen para 70 tl (ön ve arka), geri kalan kısmı kargo ücreti:)
kimse emre beyden 120 tl sadece akort için istenmedi. kargolar dahil toplam 120tl fiyat istendi.

emre beyde olayı sanıyorum yalnış anladı.

selamlar

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
@Erdoğanlar Bisiklet selamlar...

Arkadaşımızın ilk mesajında kargo ibaresi geçmiyordu. O nedenle bizler istenen ücretin 120 tl olduğunu düşündük... Şimdi sizin yazdığınız diğer yorumları okudum... 70 tl akort için, 50 tl de kargo istediğinizi belirtmişsiniz... @Emre Nakipoğlu beye ilk görüştüğünüzde bu ayrıntıyı belirttiyseniz sorun yok demektir...

İyi çalışmalar...

• Beğen
@Bisikletli Gezgin

Önce güzelce okumak gerek. Yazdığım:

"Kaldı ki bence 120 TL çok normal bir ücret, kargo dahil olmasa bile hakkıyla yapılan bir iş için kabul edilebilir."

Yani günümüz Türkçesi ile diyorum ki 120 TL (bahsedilen 50 TL kargo dahil olarak) normal bir ücret. Buna itiraz edecek olan pek çıkmaz sanırım yani jant başı 35 TL. Sonra da diyorum ki "kargo dahil olmasa bile kabul edilebilir". Paragrafın devamında da örnek vererek açıklamaya çalışıyorum.

Şimdi evet 20 TL'ye belki el alışkanlığı ile çok mükemmel akort yapan olabilir, ben görmedim ama varsa vardır. Şimdi bunu yapan kişi belki de hiçbir ölçüm yapmadan mikron hassasiyetinde iş yapıyor da olabilir. İstediği fiyat da bu ise ne ala der ondan hizmet alırım seve seve.

Ama ben Erdoğanlar'da en azından bunun nasıl yapıldığını gördüm ve memnun kaldım. Profesyonel akort sehpaları, ölçüm aletleri, iPad uygulamaları kullanıyorlar ve 2 defa yapılan işlem tekrarlanıp kontrol ediliyor. Hatta bir süre kullandıktan sonra da her ihtimale karşı götürüyorum güzelce kontrol edip bir düzeltme gerekiyorsa ücretsiz yapıyorlar. Ben diyorum ki 120 TL isterlerse evet biraz fazla gelir ama ben kabul eder yaptırırım. Ama zaten diyorlar ki 120 değil 70 TL, ben de diyorum ki gayet normal. Neresi hatalı?

• Beğen
@9magiko hocam 70 tl lik ücrete dikkat ederseniz birşey demedim... Zaten @Erdoğanlar Bisiklet segment/fiyat oranında Ankara'daki üst düzey bisikletçilerden birtanesidir...

Sadece 120 tl fiyatın bence fazla olduğunu belirttim... Tabi bu fiyata yaptırmak isteyenlerede saygı duyarım kendi bilecekleri iştir... Zaten bu sorunda kargo dahil açıklamasıyla çözüldü...

• Beğen
Tepkiler: 9magiko
@Erdoğanlar Bisiklet öncelikle size bir kez daha cevap verip kapatıcam konuyu. Ben özetle şuna alındım. Usta 120 tl oldu falan filan üstten üstten konuştu bu bir. İkincisi kargoyla anlaşmanız var sizin bu iki. Üçüncüsü sabit müşteriyim bu üç. Benim zaten canım sıkkın usta tribi çekemem bu da dört. Pahalıysa başka yaptır diyen ustaya diycek çok sözüm varda edebimden sustum ve burda bunu açtım. 500 liralık jantın sorununu çözerim elbette ben sizin tavrına ayar oldum. Çözülücek bir şey ustanızın tavrından olmadı belki o usta da sizsiniz.
Son bir şey daha söyliycem size ben hiçbir zaman ustaları basit insan olarak görmedim ... Aksine onlardan çok değerli bilgiler edindim. adam 10 dk da yapsa 20 dk da yapsa ustalığı takdire şayandır emeği de kıymetlidir. Benden alıntı yaptığınız yerde benim size anlatmak istediğim şuydu ;
Jantın sıfırdan örümü takması toplaması diyelim ki 2 saat sürüyorsa
Hazır az bir akoru kaçan jantın örümü 1 saat sürer demek için yazdım. Emekleri de farklı olduğu için ücretleri de farklı olmalıydı tezini savundum. Neyse özetle siz bidaha telefonda kargo dahil diyerek konuşmayı eksik etmeyin bir de istediğiniz yere götürün falan kafasına girmeyin aklıma geldikçe sinirleniyorum çünkü. Size bundan sonra hayırlı satışlar diliyorum. ( ben sizi anladım sizde beni anlayın daha size cevap vermeyi düşünmüyorum kendini tekrar eden konulardan hoşlanmam zira , tekrar saygılarımı sunuyorum )...

@9magiko şimdi arkadaşım sen birazcık alevlendirmiş gibi konuşsun ya da seni ben yanlış anladım. Ama özetle size şunları anlatıp artık bu can sıkıcı konuşmayı bitirmek istiyorum.
1. Ben 500 tl lik janta 120 tl verip 4 kere akord ettirmem. Ben bu mantıkla bakarım olaya... ince ayar yapar biner giderim bunda olamadı başka insanların eli girdi diye.. Ustasını buldum ön arka 50 tl ve adam gibi yıllardır bildiğim birisidir. Ve bir jant 500 tl ediyorsa ve buna sürekli para harcıyorsan bu AHMAKLIKTIR. Ve ben böyle bir ürünü elimde tutmam.

2. Sen demişsin yok maşadır süspansiyondur demişsin... Öğrende bizde memnuniyetle öğrenelim demişsin. Ben zaten bana düşen kısmı yaptım bir başka bisiklet firmasına inat olsun hem , hem de insanlar 350 tl 300 tl maşa bakım parası ödemesinler diye ben en basite indirgeyerek maşa bakımının nasıl yapıldığını bu sitede paylaştım. Süspansiyon bölümüne git bak sonra da fox f100 rl bakım yazan konuya gir o konu sabit konudur en tepede görürsün. Öğrenmek istiyorsan git ordan öğren ... Ben mtb kullanıyorum ondan onu paylaştım...

3. Benim kızdığım konu tavırdı. Yurtdışında değiliz bu parçada o kadar işçiliği olan bir jant değil. teli elinle tutuyorsun diye dünyaları değişmedi. Teller aralıklı çabuk cvp veriyor. Türkiye standartlarında ustaların tribini çeker olduk. Ya başkasını önersin ya da git başlasına yaptır işine gelmiyorsa kafasından çıkmaları lazım. Paralarımızla yaşıyorlar. Bazı firmalar kral gibi takılıyorlar. Bizde onlardan saygı görmeyi en az onlar kadar hakediyoruz.

4.Bize insanlar çok güzel cezalar veriyorlar ... Ben veteriner hekimim kardeşim. Klinisyen. Ameliyat kırık bşy. Biz herkese eşit düzeyde yaklaşır birisi zengin diye ondan çok almayız birisi fakir diye ondan az almayız. Birisi scottla geldi diye ağız sulanması olmaz birisi ümitle geldi diye az almayız gibi düşün. Ve biz bir hata yaptığımızda mahkeme başlar, oda işin içine katılır, etik kurul falan katılır. Bizler sıfır hatayla çalışmak zorundayız. Adımızı çıkarırla sitelerde forumlarda arkamızdan atıp tutarlar düzgün davranmamıza rağmen hem de yaparlar bunu. Yani özetle insanlar mükemmel değildir evet ama artislikte yapmayacaklar ustayım diye de hava yapmayacaklar. Ben veterinerlik okurken mühendis arkadaşlarımla çok çalışmalara katıldım kendi motorumun rektifiyesini tek başına da yapan biriyim. Şimdi sence bana akor mu zor gelicek ????? Kaç tane harika bisiklet toplamışım....( bunları da arkadaşlarım söylediği için söylüyorum övünülücek bşy değil zaten) Ustalar ben ilahım tavrından kurtulsun vakti yoksa da başka insanlara yönlendirsin.... Efendi olsun canımızı yesinler özetle. Bende insanım o da insan sorun yok.... He yok egolar yarışıcak dersen çok usta götürürüm bunu da bil.... Ayrıca bir git bak süspansiyon bölümüne yaptığım çalışmaya bak. Ben kendimi değil aynı zamada diğerlerini de düşünüyorum bidaha aynı hatalar tekrar edilmesin diye uğraşıyorum. Genel itibariyle durum budur. İyi çalışmalar

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Konu çok heyecanlanmış :D Erdoğanlar bisikleti tebrik ederim gayet güzel bir dille cevap yazmış. Forumda bisiklet markalarının cevap yazdığından habersizdim.

Kargo parası gerçekten çok tutuyor, 25 lira da jantlar için yüksek bir meblağ değil. Daha geçen gün Decathlon'a benim jantları gönderdim ve 45 lira kargo ücreti çıktı :D

Burada bir belirsizlik var yani iletişim problemi söz konusu. Verilen hizmet bana göre de pahalı ancak yaptıran elbet olacaktır. Küçük bir yerde yasiyorum ve ustam tırnagini sürterek akort yapıyor :) Birincisi böyle büyük bir firmada müşteri ile usta muhatap olmamalı. Usta işini yapıp emeğinin karşılığını alan insan ancak müşteriyle iletişim çok daha kapsamlı bir konu ve bildiğim kadarıyla Erdoğanlar bisiklet tüm işlerin tek adamda döndüğü bir mahalle bisikletçisi degil. İkincisi kargo meselesi yani merak ediyorum bu ilk telefon konuşmasında kimse kargo ücretinden bahsetmedi mi ? Firmanın burada kargo ücretini karşılama yükümlülüğü yok ama bunu size anlatacak bir müşteri temsilcisinin olmasi gerekiyor. Telefonla konuştuğum kişi bana da doğrudan 120 lira dese ve klasik esnaf ağızıyla konuşursa ilk etapta tepki gösteririm ancak ücret kapsaminda nelerin yapıldığı anlatilirsa daha sağlıklı iletişim kurarım. Sağduyu içinde kalmak gerekiyor.

@Erdoğanlar Bisiklet

:):)
Mesajlara bayaa enerji ve zaman harcadım.
Birçok esnaf işçilikle uğraşmaz zaten.
Erdoğanlar gayet samimi bir şekilde uğraşmış ve işçiliğini yapmış.:)

Ben bursa da jant akordunu bırak vites telini değiştirtemedim.
Nasıl yapıldığını sordum.cevapladılar..nalzemeyi aldım ve kendim yaptım. Ama sorun çözüldü.:)
Önemli olan müşteri memnuniyetidir.

Bu kadar para vermek istemeyen malzemesini alsın.öğrensin..otursun kendisi yapsın.
Berber bile 15 dk lık saç tıraşını 20 tl ye yapıyor.:):)

• Beğen
Tepkiler: 9magiko
jant teli gerginliklerini ölçerek jantları kullanım klavuzlarındaki ölçülere göre akord edilmesi özellikli bir işlem doğal olarak biraz daha ücreti yüksek olabilir. Bu şekilde ölçümle akord yapan diğer yerler ve fiyatları hakkında bilgisi olan var mı? özellikle izmirde ya da İstanbulda.Bilenler yazabilirse hem fiyat kıyaslaması yapılabilir hemde ihtiyaç olduğunda Ankaraya göndermek zorunda kalınmamış olunur.

Kötü komşu insanı ev sahibi yapar. Öğrenip araştırıp kendin yapacaksın işini. Benim de geçmişte bisiklete parça alırken yediğim kazıklar aklımda. Bisiklet tamircileri ve firmaları bu şekilde müşteri kaçırarak gelişip büyüyen büyük bir grubu kaçırmakla kendilerine zarar veriyorlar. Kendileri bilir.

@erhan erhan
Tam bende aynısını diyecektim.
Nerde o eski ton ton sadece bisiklet tamir eden tamirci amcalar.
Şimdi hepsi tüccar olmuş bisiklet satıcısı olmuş " bisikletten ses geliyor.." Diyorsun "sende nerden çıktın der" gibi yüzüne bakıyor.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Geri