Scudo Sports

Erdoğanlar Bisiklet

@Lokman28
Ben ne alışveriş yaptığınız yeri nede sizi tanımıyorum. Yorumlarım yazdıklarınızı objektif değerlendirmem. Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile maksimum 80 tl gibi bir fazla rakam ödemiş olabileceğinizi düşünüyorum. Bunada haliyle sinirlenmişiniz. Bu konuda haklı olabilirsiniz. Ama konuyu ikinci görüşme yani fiyat farkının neden olduğunu anlamak için firmayı aradığınızda firmaya anlatsanız ve varsa bir talebiniz söyleseniz belki firma yetkilisi birşeyler yapabilirdi. Sonuçta onlarda insan ve insanlar hata yapabilirler ve sizi memnun etmek için varsavbir hata düzeltmek isteyebilirler. Tüketici olarak varsa bir hakkınız arayabilirsiniz. Bunda bir şey yok. Bunlar böyle insanları kandırır demek bence biraz ağır bir eleştiri olabilir. Sonuçta dünya kadar memnun insanda vardır bu firmadan. He siz durumu telefonda anlattınız ve onlar hiç birşey yapmadıysa bence siz haklısınız.

• Beğen
Tepkiler: Lokman28
Scudo
Yalnız Sidi ayakkabıları wiggle vs. den ucuza satıyorlar ben ona şaşırdım :)

• Beğen
@Lokman28

2013 - 2016 konusunu Erdoganlar'a ilettiniz mi? Ne diyorlar?

• Beğen
Erdoganlar bisiklet bisikletcilikle bağdaşmayan bir yapısı var...Ben parami alırım tarzında...Bende bisiklet aldığımda ne bir hediye teklif ettiler ne de başka bir şey...Bir daha alışveriş yaparmiyim yapmam!..

@Saikou
Arada tam tamına 3 yıl var. Bu 3 yıl ıçinde çevresel değişkenler yüzünden metal türevleri içten içe deformasyon başlar.bu birinci maddeydi.
2. Madde ise lastiklerin raf ömrü genelde 5 yıldır.bu busiklette bir kaç yıllık lastik kullanildiğinı kabul edersek, birde 3yıl bekletilip ( yahu bu sarap degilki yıllandikça lezzetlensin.) Satıldığında aslında en azından lastikler kullanım ömrünü tamamlamıştır.bu durumda,bu kardeşimize,bu firma bir jest yapması farz olmustur.

@Asusmune Sanırım oksidasyondan yani paslanmadan söz ediyorsunuz. Aluminyum oksitlenmeyen bir metaldir diye biliyorum. Lastikler konusunda haklısınız ama bisikletin kadrosunda, beklediği yerde bir deformasyon olmasını öngörmek hatalı olur. Sürekli strese maruz kalsa metal yorgunluğundan bahsedebiliriz ama ortada böyle bir durum da yok.

Firmaya bu konuyu vakit geçirmeden aksettirmek lazım. Zira mazur görülecek, "bizim yeni başlayan personel hata yapmış" ve benzeri gerekçelerle geçiştirilecek hiçbir yanı yok yapılan hatanın. Bir ürün, yanlış tanımlamalarla tüketiciye satıldıysa burada bariz bir şekilde tüketici yanıltılmış, mağdur edilmiş, kendisine vaadedilen ürüne sahip olmamıştır. Erdoğanlar Bisiklet'in sahipleri de bu forumu takip ediyorlar, lütfen arkadaşımızın durumunu açıklığa kavuştursunlar ve mağduriyetini gidermek için ne yapacaklarını burada açıkça yazsınlar.

• Beğen
Alu. malzeme çok kolay defarmasyona uğrar, yani deniz kenarında bizler gibi yaşayanların alu kadroları eski kadrolar gibi çok uzun yıllar dayanmaz.Denizden gelen serpinti bu maddelerin düşmanıdır.

Hele 2013 model bisikleti 2016 diye müşteriye yanlış bilgi verildiyse ( ki bunu bilerek yapacaklarına asla inanmıyorum, gereken ilgiyi bu arkadaşa gösterip, gönlünü alırlar , almalarıda lazım)

@Mehmet Altuğ

Bence bilerek yapılmış art niyetli bir hareket. Mesela yeni gelmiş bisikletler birbirine karışsa yanlislikla anlarım ama, 3 yıldır dükkanda duran, her gün gördüğün, markasini rengini modelini fiyatini artik mecburiyetten ezberledigin, hatta ara sira, bunu da ne zamandir satamadik 3 yil oldu elimizde kaldi diye soylendigin, bilgisayardan stok yaşlılık kontrolu yaparken her seferinde onune cikan sana kendini hatirlatan bisikleti bir anda unutuverip yanlislikla satabilecegine inanmak zor.

@Deniz Duman
@Saikou

Sanırım önceki yazdıklarımda demek istediklerimi tam açıklayamadım. Benim için ne 80 tl sorun ne de bisikletin 2013 model olması. Gerçi yazılmış 3 senede bisiklet durduğu yerde de dezenformasyona uğrar diye ama ben şu an itibariyle bisikletten gayet memnunum. Benim asıl anlatmak istediğim şey çok daha farklı. Ortada maddiyatla açıklanamayacak bir durum söz konusu. 1 tl de olsa 100 tl de olsa bu insanlar kendilerine güvenen müşterilerine "yalan konuştular". Bu durumun kendisi benim uğradığım zarardan çok daha önemli bence. Onun için erdoğanlar bisikleti arayıp durumu izah etme ihtiyacı hissetmedim. Çünkü ortada yanlışlıkla yapılmış bir hata söz konusu değil. Ben sormamış olsam, kendi ağızlarıyla 2016 model dememiş olsalar bile, dürüst bir esnaf o bisikletin 2013 yılında üretildiğini müşterisine açıklamak zorunda. Şöyle düşünün. Fırına gidiyorsunuz. Ekmek istiyorsunuz, fırıncı size hiç bir açıklama yapmadan 3 gün öncesinin ekmeğini veriyor. Böyle bir durumda esnafın yapmış olduğu ahlaksızlık, maddi zararın çok daha ötesinde bence. Benim dikkat çekmeye çalıştığım konu bu. İş ahlakı maalesef bizim insanımızın bir türlü edinemediği bir meziyet. En küçüğünden en büyük esnafına kadar. Bisikletin vites ayarın yaptırmak için ilk gittiğim bisikletçi bana zincirin değişmesi gerektiğini söyledi. İkna olsam hiç gereği olmadığı halde bana zincir satacak. Bu da aynı ahlaksızlık. Ama erdoğanlar bisiklet çok daha bilinir olduğu için foruma yazma ihtiyacı hissettim. Ben ne erdoğanlar bisikletten bir özür bekliyorum ne de zararımı telafi etmelerini. Bunlar gerçekten umrumda değil. Ama bu yazdıklarımı okuyanlar oraya alışverişe gittiklerinde bu durumdan bahsedip size yakışmamış derlerse ben o zaman amacıma ulaşmış olurum. Ben bu adamlara güvendim, bu adamlar beni kandırdı. Şimdi arayıp size 2016 model bisiklet veriyoruz deseler de bu durum değişmeyecek. Yapılan sahtekarlık ortadan kalkmayacak. benim istediğim, aynı şeyi bir başkasının yaşamaması. Bunun için de benim hakkıma kavuşmamdan ziyade bu olayı okuyanların vereceği tepki çok daha önemli. meseleyi bu forumda yazmamın asıl sebebi bu. Ama yine de "aman bana ne ben memnunum, bana karşı herhangi bir yanlışını görmedim" derseniz, bu insanlara en büyük iyiliği yapmış olursunuz.

@Alizee Alışveriş ürünü görerek ve beğenerek yapılmış. Model yılı sizce ne kadar önemli olabilir bu tür bir alışverişte. Olay eski modelin daha uygun fiyatla verilmemesi gibi. Satın alan arkadaş zaten ürünün eski model olduğunu biliyor ve satıcının davranışını bilerek ve görerek alışverişi genede yapıyor. Ürün 80 tl uygun fiyatlı verilmediğini daha sonradan görüyor ve bunu firmadan talep etmeden direk buraya yazıyor gibi anlıyorum. Olay maksimum 80 tl gibi bir rakamdan çıkıyor diye anlıyorum. Siz?

@Deniz Duman
öyle bir durum söz konusu olsa başta 2013 modeli 2016 diye satmazdı. Sattıktan sonra müşteri anlamış, talebini söylemiş ondan sonra düzeltmek için altın madalya taksalar ne anlamı kalır artık.

@ankarabebesi

Erdoğanlar'dan 3 kez ürün aldım, 1 tane ürünü iade ettim. Bir sorun yaşamadım. Yalnız sizin bahsettiğiniz hediye kısmını anlayamadım. Paramızla herhangi bir yerden ürün alırken, alın bu da size hediyemiz diyen kaç firma var? Yurt dışında bunu bir mağazaya söylesek, komik duruma düşeriz gibi geliyor bana!

@Deniz Duman burdaki cogu tepki gosteren kisi gibi anliyorum ben. maalesef siz anlayamamissaniz ben burda satirlar yazsam yinede nafile. iyi aksamlar

@Alizee Anlayamamış demek pek hoş olmamış. Yazılanlardan çıkan sonuç bu. Yanlış anladığım bir yer varsa düzeltirseniz sıkıntı olmaz. Şu şekilde anlıyorum. Bisiklet görerek ve beğenilerek alınmış. Aradan geçen bir süre sonunda internet sitesi incelenmiş ve eski modellerin daha uygun fiyatlı olduğu görülmüş ve nedeni telefonla sorulmuş. Fakat bir talepte bulunulmamış. Bisikleti alırkende 2016 model olmadığı zaten biliniyormuş. Fakat ödenen rakam 80 tl gibi fazla olduğundan firmaya kızmış ve buraya yazı yazmış ve firmayı eleştirel bir yazı yazmış. Buraya kadar yanlış yorumladığım bir yer varsa düzeltiniz. Yapılması gereken olarakra buraya yazmaktansa firmadan talepte bulunmak firma ilgisiz kalırsa yasal yollarda açık olmak üzere hakkını araması diye yazıyorum. Firmayı tanımam etmem. Savunmakta baba kalmış değil. Okuduklarımdan çıkan sonuç bu. Kabul edersiniz yada etmezsiniz sorun değil ama anlamadığımı söylerseniz bende size siz okuduğunuzu anlamamışınız dersem pek hoşbir tartışma olmaz. İyi akşamlar.

@Lokman28

Siz bilirsiniz tabi ama bu hareketin ne size ne onlara faydası var. Erdoğanların bilerek ve isteyerek satmadığını varsayarak, durumu açıklamakta fayda var bence. Belki gerçekten farkında değiller ve en azından kandırılmamış olmadığınızı, hata sonucu böyle bir şey olduğunu öğrenirsiniz içiniz rahatlar. Hata değilse de burada herkes sizi destekler zaten.

• Beğen
@Deniz Duman
Yahu sen demişsin sen, seni diyorum. Senin yazına cevaben söylüyoum. Sen talepte bulunmuş mu diyorsun bende ona cevaben yazıyorum. Sen galiba gözünle değil başka bir şekilde okuyorsun. Yazılanları ne biçim okuyorsun, nasıl anlıyorsun anlamadım ki.

@Saikou

Zaten mesele de burada. Ben arayıp durumu izah etsem bana "size yalan konuştuk" diyecek halleri yok. Bir hata olmuş diyecekler elbette. 2013 model bir bisikleti 2016 model diye satmak nasıl bir hataysa? Ben bana bir faydası olması için yazmadım zaten bu olayı. En azından oradan alışveriş yapacak olanlar böyle bir olay yaşandığını bilirlerse alışveriş yaptıkları esnafın nasıl bir karaktere sahip olduklarını görürler düşüncesiyle yazdım. Ben Erdoğanlar Bisikleti arasam, benim zararımı telafi etseler, bu sefer de yaptıkları sahtekarlık onların yanına kar kalacak. Benim istediğim zararımın giderilmesi değil. En azından bu forumu takip edenlerin bu ve benzeri olaylara karşı daha duyarlı davranmasını sağlamaya çalışmak.

Geri