Ilk tanındığım zamanlarda Amsterdam'ın çok populer gece kluplerinin birisinin karşısındaydı evim. Cuma - Cumartesi akşamları bizim apartmanın çevresinde yüzlerce bisiklet oluyordu. Biz de bina içine bırakıyorduk. Ben de "medeni ülke yaa" diyerek evin kapısının önüne, apartman koridoruna zincirlemeden, sadece arka tekerleği kilitleyerek bırakıyordum bisikletimi diğer komşular gibi böyle
282852 dosyayı görüntüle
Bir cumartesi gecesi kamyonetle gelmişler ( çevredeki güvenlik kamerasından tespit etmişler) zincirlememeden bırakılan bisikletleri armut gibi toplayıp gitmişler. Hem bina içinden hem de çevresinden.
Pahalı bisikletlerin hepsi evlerin içinde ya da apartmanların altindaki bisiklet otoparklarında demirlere kilitli durumda. Ben uzun dönem kiralik elektrikli bisiklet kullanıyorum çalınırsa eğer anahtarları teslim etsem dahi ( kilitlenmeden anahtar çıkmıyor bisiklet uzerinden ) 200€ ödemesi var. Bisiklet hırsızlığının bilinen çaresi yok gibi. Sadece Amsterdam'da her yıl 50-80 bin arası bisiklet çalınmış.
Vanmoof'un çalınan bisikletleri bulup getirme hizmeti var ama o da aylık uyelik gerektiriyor. Gerçi 2000€ versem batman koruyacağım dese dahi bırakmam sokağa.