Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Erken kalkmak mecburen, işe gitmek mecburen, eve dönmek mecburen, mecburiyetten...

en azından işler öğlen birden sonra başlasa bari, o da yok.

• Beğen
Tepkiler: Hevesli
Scudo
@kaplujİhtiyaçlarını kısıtla az çalış [emoji12]

@aalemdar hocam ben zaten çalışmıyorum da çalışmayı düşünüyorum :D
az çalışmak değil de olay, gece internet hızlı olduğu için gece uyuyamıyorum :D

• Beğen
Tepkiler: aalemdar
"Sevdiğin işi yaparsan hayatın boyunca bir gün bile çalışmış hissetmezsin."

10 yıldır serbest olarak yaptığım iş çok güzeldi, para kaynakları tükendiğinde aynı işi başka firmada maaşlı olarak yapmaya başladım. 1 yıl oldu. Ölüyorum.

Haklarını bırakıp çıkmak ta kolay değil, en azından biraz daha birikim olursa.. diyerek aylardır istifa edemiyorum. Özgür olma düşünceleriyle boğulurken kendimce eskiden olduğu gibi freelance işine de dönemiyorum. Oysaki işi özüne indirgediğimde tek problemin yemek olduğunu görüyorum, bisiklet ile Türkiye/Dünya turu yapan kişiler yanlarında külçe altın ile gezmiyorlar, paraları ya da sponsorları olsa dahi dışarda konaklayıp derede yıkanıyorlar, bilinen sağlık problemlerini bilinen yöntemler ile, eczaneden reçetesiz alınabilen ilaçlar ile, hatta bazı doğa gezginleri bitkiler ile çözüyorlar.

Konforu sıfıra indirgediğini varsayarsak, odun ateşinde pişireceğin yemeği günlük 5 lira olarak hesaplasak; yıllık 1825 TL eder. Bisiklet tamirini kendin yaparsan, değişmesi gereken parça parası ve ilaç parası ile yuvarlayarak düz hesap yıllık 2000 TL diyebiliriz sanırım. Ortalama bir maaş ile 1 yıl tatil yapılabilir sanırım. Hatta gıda ihtiyacını da minimuma çekersen, yarı fiyatına kalorisi yüksek gıdalar ile hayatta kalma moduna girersen, tahminimce 1000 lira sana 1 yıl yetecektir. Fransız iki turist dünya turu yaparken KM başına 4 kuruş (gıda) yakıyorlarmış, neden olmasın.

Geri